adi pisze:
Hey!
Oto to co aobserwowałem w czasie trwania meczu Portugalia - Grecja:
Portugalczycy grali gorzej od inwalidów wojennych. Idioci zamiast podawać "do swoich" podawali do Greków
Grecy grali dobrze ale szkoda że wygrali
Sędzia główny jest ślepy. Nie wiem kto mu powierzył tak odpowiedzialne zadanie
Ja byłem "za" Portugalczykami ale mnie rozczarowali
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)
Totalne beztalencia, a Figo niech spi*****a na emeryturę bo do piłki się już nie nadaje
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)
Nie zgadzam się z Tobą. Portugalczycy grali dobrze, ale Grecy grali lepiej.
Sędzia główny sędziował duzo lepiej niz inni sędziowie na tych mistrzostwach.
Figo walczył i grał naprawdę ambitnie, zabrakło mu szczęścia.
Moje wnioski:
1. Niemcy potrafią robić samochody, grać w piłkę, doskonale trenować i dyscyplinować sportowców. Powinniśmy się od nich uczyć jak z utalentowanej młodzieży stworzyć wspaniałych dorosłych sportowców.
2. Otto Rehhagel jest geniuszem. Wygrzebał z lamusa styl gry niemieckich druzyn sprzed ponad 20 lat. Styl, który został uznany za nieaktualny. Styl, który okazał się być bardzo skutecznym lekarstwem na drużyny naszpikowane gwiazdami. Styl który polega na grze zespołowej, a nie na powierzaniu wszystkiego gwiazdom.
3. Bardzo denerwuje mnie opinia, że zawodnicy, którzy skończyli 30 lat powinni kończyć karierę, bo są za starzy. To tak samo jaby ktoś powiedział, że auta, które maja ponad 20 lat nadaja się na złom lub do muzeum.
4. Grecy grali niewidowiskowo, ale skutecznie. Wszystkim Polakom życzę, aby tak właśnie grała nasza Reprezentacja Narodowa.
5. Te mistrzostwa pokazały, że sędzowie popełnają wiele błędów i dlatego jest potrzeba wprowadzenia zmian w systemie sędziowania.
6. Nie ma rzeczy niemożliwych. Jeśli Grecja zdobyła mistrzostwo Europy to Polska może pojechać na Welt Meisterschaft i zajść naprawdę daleko. Potrzeba nam gry zespołowej, ducha walki, wiary (głębokiej) i odrobiny szczęścia...