MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 06, 2025 8:10 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
Przytaczam tutaj posta znalezionego na innym forum poświęconym motoryzacji. Przytaczam go po to by został on skomentowany - chcę sprawdzić czy aby jeszcze jestem normalny, bo mam dość silnie skonkretyzowane stanowisko dotyczące tej kwestii.

"Temat: zamin sprowadzisz - pomyśl skąd się biorą blachy.

Wczoraj jadę sobie i widzę na lawecie 3/4 almerki bez przodu - stan idealny z zachodu. Serce zabolało, no ale myślę ktoś przywiózł nówkę...Wieczorem dzwoni znajomy, że buchnęli mu takie auto spod chaty, paredziesiąt klocków poszło się je.....ć.. I moja refleksja brzmi, ilu sprowadzająych fragmenty aut remontuje je na częściach od dealera??? No zero. A sprowadzono kilkaset tysięcy. A skąd wziąć tyle blach??. Ano zaj...ć z ulicy...
Czy nie lepiej zastanowić się i policzyć - auto z zagranicy nie ma pakietu dilerskiego, jak buchną to nie dostaniesz 100% odszkowowania, gorsza cena w odsprzedarzy, bo kto uwierzy że auto było "delikatnie" ruszone?
Efektem netto tej manii sprowadzania będą: jeszcze droższe polisy AC, zanieczyszczenie rakotwórczymi związkami z oszczędnych starożytnych dizli nówka lat 20.
Podsumowując - wszyscy stracimy...."

I co Wy na to? :D

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

co do zanieczyszczeń to sie nie zgodze nie masz racji chłopie , a jeśli chodzi o części mam pytanie ile lat funkcjonowało w polskim prawie pojęcie ,, składak''? oficjalnie wpisywane w dowody samochodów sprowadzanych do naszego kraju ?bite składane klepane po garażach? sdam pracowalem w warsztacie którego właściciel dorobił sie pięknego serwisu tylko i włącznie na klepaniu aut z niemiec czy holandii, jedż na giełde powiedzcie mi skąd te wszystkie części do aut ?nowe używane sprzedawane bez żadnej kontroli, trzeba z....ć wózek rozebrać i na giełde kto to sprawdzi? policja? [zlosnik] :lol: :lol: :lol: :lol:

koń jaki jest ...każdy widzi ,,,, silnik musi coś spalać:albo benzynke, albo olej , albo zawory...""

http://www.kolderki.org/kolderki/pages/ ... php?nr=275

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Na e bay jest duzo np W123 lub 190 D spełniajace euro 2 ,tam dokładaja katalizatory zeby mniejsze podatki płacic,a u nas auto mimo ze nowe to po dwoch latach jak katalizator padnie to wspawają rure... i co wy na to.....Co do czesci to moze i racja...

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Nie jest to nowy problem. Od dawna handluje się u nas częściami używanymi niewiadomego ;) pochodzenia. Kto to kupuje jest IMO tak samo winny. Tłumaczenia, że "w dobrej wierze" i "nie wiedziałem" nie powinny być brane pod uwagę przez sądy. Tylko w ten sposób można uniknąć samo nakręcającej się spirali złodziejstwa (dotyczy także caraudio).

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00