MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 06, 2025 8:10 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop
Awatar użytkownika

Witam.Ludzie musze założyć internecik w domu i mam pytanko czy Neostrada sie opłaci? tak naprawde nie mam innej możliwości stałego łącza, kablówka jeszcze nie daje :cry:
Może poradzicie czy to zakładać, może jakieś sugestie co do ewentualnego sprzętu i możliwych kłopotów????

weteran
Awatar użytkownika

Ja kozystam z uslugi neostrada w telekompromitacji i uwazam ze stale lacze za 60 zl miesiecznie to jest ok.

Nie wiem jakie jeszcze masz mozliwosci .....

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Jak masz potrzeby a nie masz szans na kabel, to wyjście masz małe.
Radiowe bywają kapryśne, złascza jak antenkie wiater przekrzywi.

Rozumiem, że mówimy o najtańszej opcji (IMO i tak drogiej)?

Chłopaki dają na neo (o ile pamiętam) gwarantowane przesyły i pilnują tego, więc bywa szybsza od teoretycznie lepszego kabla.

Nie wiem, czy dalej obowiązuje 5-dniowy termin zwrotu, w razie niezadowolenia klienta :-? Jesli tak, to przez te 5 dni raczej netu nie zobaczysz i nikt nie będzie wiedział dlaczego, a potem Ci włączą i będą mówić że cos im tam nie wyszło [zlosnik] :evil:
Ten numer regularnie ćwiczyli w Sz-nie na wielu moich znajomych. Potem ludzie byli raczej zadowoleni.

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
Wookee pisze:
Chłopaki dają na neo (o ile pamiętam) gwarantowane przesyły i pilnują tego, więc bywa szybsza od teoretycznie lepszego kabla.

Nie dają żadnych gwarancji na przesyły, i jeśli linia telefoniczna ma kiepskie parametry, to i prędkości osiągane będą dalekie od maksimum danej specyfikacji Neostrady.

Wookee pisze:
Nie wiem, czy dalej obowiązuje 5-dniowy termin zwrotu

Była akcja "1 miesiąc za friko, z możliwością wolnej rezygnacji". Nie wykluczone, że nadal można sobie potestować za frajer.

Ja mam Neo 640/160 [czyli to szybsze] i jestem raczej zadowolony. Zdarzyły się 2 lub 3 awarie przez pół roku, ale to wszystko. U siebie mam podzielone w domu na 3 kompy, daje radę. Nie wymagam by było tak jak w USA - Optonline 100Mbit/s za 14,90$, lub nawet net 2Mbit za friko dzięki temu, że sąsiedzi mają lamersko skonfigurowane routery WLan w domach - mój kolega jest teraz w BayShore, i szczęka mu opadła gdy po kupnie laptopa znalazł w domu zasięg WLanu i korzysta z bramy ustawionej właśnie na łączu Optonline [obecnie najpopularniejsze w stanie NY].

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Ja chciałbym założyć NEO, ale raczej nie moge.

Co do WLan to we Wrocku (i nie tylko) na rynku net jest za darmo!!! A mają przekaźniki umieszczać po woli tak żeby wieksza część miasta miała dostep do internetu za free.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Panowie co do radiowki to moge powiedziec ze korzystałem z jednej siatki i koszmar wogole nie działał internet,bo było podłaczone 120 osob,ale znalazłem inna gdzie jest tylko 17 osob i smiga jak szalona.....cena adekwatna do jakosci uwazam bo wynosi 29 złotych... za miesiac oczywiscie..... Uwazam to za rewelacje.... [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:
Wookee pisze:
Nie wiem, czy dalej obowiązuje 5-dniowy termin zwrotu

Była akcja "1 miesiąc za friko, z możliwością wolnej rezygnacji". Nie wykluczone, że nadal można sobie potestować za frajer.

To dwie różne rzeczy.

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

MERCEDES 4 EVER pisze:
Panowie co do radiowki to moge powiedziec ze korzystałem z jednej siatki i koszmar wogole nie działał internet,bo było podłaczone 120 osob,ale znalazłem inna gdzie jest tylko 17 osob i smiga jak szalona.....cena adekwatna do jakosci uwazam bo wynosi 29 złotych... za miesiac oczywiscie..... Uwazam to za rewelacje.... [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

Korzystałem przez kilka miesięcy z podobnego łącza i doświadczenia identyczne - między 16 a 22 zero połączenia (podejrzewam że ciągneli filmy), więc przeszedłem na neostradę - jak do tej pory (od listopada zeszłego roku) żadnych problemów a szybkość wzrosła do768,0 Kb/s. Problemem jest tylko wysoka cena ok 150zł/miesiąc. Do tego dają 50Mb wolnego miejsca na swoim serwerze z dowolnym podziałem na pocztę i stronę internetową ale nie polecam bo serwer jest żenująco wolny i to co otwiera się na koncie onetowskim w kilka sekund na neostradzie potrzebuje kilkunastu.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Moje łacze radiowe jest rewelacyjne,24 h na dobe jest sygnał, nie ma mozliwosci zebym doszedł do kompa i nie mogł skorzystac z netu :lol: Wszystko zalezy ile osob jest podłaczone...jak mało to nawet radiowe łacze bedzie ok...

MB 308 automatic

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

MERCEDES 4 EVER pisze:
(...)skorzystac z netu :lol: Wszystko zalezy ile osob jest podłaczone...jak mało to nawet radiowe łacze bedzie ok...

Wszystko zalezy od tego, czy jest dobrze podzielone [hehe]
A jak sie userow robi tyle, ze juz lacze za wolne - to sie dokupuje (=provider) kolejne Mb, i juz

Jarek, w123 230TE '85, w126 500 SEC '88, w126 560SEC '88, w116 450 '73
jareg@mb.org.pl
http://www.mb.org.pl/

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

no chyba ze robi sie kase a nie usluge :D to wtedy bierze sie kase i nie dokupuje Mb :evil:

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00