MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 06, 2025 8:10 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
kombatant
Awatar użytkownika

Siema !

Troche mnie nie bylo, no ale ... pare waznych spraw, ale do rzeczy. Zrobilem jak przyslowiowy stryjek wymienilem siekierke na kijek.

Otoz, wymienilem swoja rewelacyjna do tej pory karte grafiki DREAM na podobno lepszego HYNIX'a, wiecej pamieci itd, tylko co z tego, jak XP nei ma do niej driverow, a na necie szukam od 4 godzin i ... ch** . Jezeli ktos ma dostep do jakiegos dobrego FTP'a lub zna jakas strone ktorej nie wyszukuje google i inne przegladarki, to prosilbym o pomoc. Chyba ze macie juz drivery :

HYNIX MX440 SES

Podobno pasuja rowniez drivery firmy MSi, ale nie dam sobie glowy uciac, zreszta tak czy inaczej nie znalazlem na necie do zadnej z tych dwoch firm zeby pasowaly do tego typu karty :-)

Dzieki z gory i pozdrawiam [szalone]

wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
WeebShut pisze:
HYNIX MX440 SES

Czy ja dobrze dedukuję, że masz klona GeForce4 MX440 na kościach pamięci firmy Hynix? Polecałbym pakiet ze strony http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_61.77 - software sobie już poradzi z rozpoznaniem jaki model karty posiadasz.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

SES czy SiS?

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

http://www.station-drivers.com/page/atidriv%20bios.htm ???

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

kombatant
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:
WeebShut pisze:
HYNIX MX440 SES

Czy ja dobrze dedukuję, że masz klona GeForce4 MX440 na kościach pamięci firmy Hynix? Polecałbym pakiet ze strony http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_61.77 - software sobie już poradzi z rozpoznaniem jaki model karty posiadasz.

Bardzo dobrze dedukujesz, na najbardziej gownianych kosciach jakie moga istniec, od razu goraco odradzam kazdemu kto chcialby sobie ta karte sprawic [szalone] Zaraz sprawdze i dam znac. Dzieki Tricky ;-)

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Wookee pisze:
SES czy SiS?

SES :-) Dzieki Wookee, probowalem juz ta strone, tam nie dawalo rady, nawet na stronie hynixa olali swoje chipsety do kart graficznych [szalone]

Probowalem detonatoy i tym podobne wynalazki z Nvidii nic nie ruszalo, zaraz sprawdze link Trickiego. Dam znac. Pozdroo

wiarus senior
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
Bardzo dobrze dedukujesz, na najbardziej gownianych kosciach jakie moga istniec,

Eeee... wiesz po czym poznać gówniane kości pamięci w karcie grafiki? Po tym, że jak się trochę cieplej pod maską PC-ta zrobi, to grafika się "wykrzacza", tzn pojawiają się dziwne cyfrowe zakłócenia na ekranie. W skrajnych przypadkach oczywiście ekran robi się nieodwracalnie ciemny, a w pokoju zaczyna się unosić charakterystyzny zapach przepalonego scalaka...

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
Probowalem detonatoy i tym podobne wynalazki z Nvidii nic nie ruszalo, zaraz sprawdze link Trickiego. Dam znac. Pozdroo

Po tym linkiem który Ci dałem jest właśnie najnowszy Detonator... Sam tego używam, bo mam klona MX440 wytwórni która nawet nie raczyła się przyznac do swoich dzieł. Działa bez zarzutu - na codzień zasuwam sobie płynnie w formacie 1600x1200x85Hz :-)

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:
WeebShut pisze:

Po tym linkiem który Ci dałem jest właśnie najnowszy Detonator... Sam tego używam, bo mam klona MX440 wytwórni która nawet nie raczyła się przyznac do swoich dzieł. Działa bez zarzutu - na codzień zasuwam sobie płynnie w formacie 1600x1200x85Hz :-)

Z tym dal rade, wszystko dzialalo sprawnie oprocz jednej rzeczy, odswiezania, automatycznie ustawial sie na 65 Hz i nie pozwalal tego zmienic. Dziala idealnie, dzieki Tricky.

Tamta karta nie wydawala z siebie zadnych przykrych zapachow, ani nie bylo zaklocen, ta ma wiecej pamieci, ale kosci hynixa nie potrafily dostosowac sie do detonatora z poczatku wakacji [szalone] mimo tego ze karta ma juz dobry rok [szalone]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Niestety Tricky nie dziala wszystko poprawnie, tzn odswiezanie podczas pracy dalo sie ustawic, ale wystepuje jeszcze jeden problem.

Mianowicie na starej karcie mialem zainstalowany taki akcelerator NvReffix do podciagania odsiwezania w np. grach czy programach pracujacych pod pseudo Dosem ( MathLab itp. ) Ta karta niesety z nim nie wspolpracuje, program wywala, ze sa stare sterowniki i powiem krotko on ma to w d**** i nie bedzie z nimi wspopracowal.

W zwiazku z powyzszym wkurzajac sie siadlem znowu na necie i znalazlem cos takiego jak NvRefreshTool no i tu cos dziwnego, program sie odpalil, ustawil sobie automatycznie odswiezanie na kazdej rozdzielczosci i .... juz szczesliwy i zadowolony laduje mojego CS'a i ... klops. Odswiezanie znowu opada na 65 Hz.

W tym momencie utwierdzilem sie w przekonaniu, ze zakup tej karty to totalna pomylka [szalone]

Pozdrawiam

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
Niestety Tricky nie dziala wszystko poprawnie, tzn odswiezanie podczas pracy dalo sie ustawic, ale wystepuje jeszcze jeden problem.

Mianowicie na starej karcie mialem zainstalowany taki akcelerator NvReffix do podciagania odsiwezania w np. grach czy programach pracujacych pod pseudo Dosem ( MathLab itp. ) Ta karta niesety z nim nie wspolpracuje, program wywala, ze sa stare sterowniki i powiem krotko on ma to w d**** i nie bedzie z nimi wspopracowal.

W zwiazku z powyzszym wkurzajac sie siadlem znowu na necie i znalazlem cos takiego jak NvRefreshTool no i tu cos dziwnego, program sie odpalil, ustawil sobie automatycznie odswiezanie na kazdej rozdzielczosci i .... juz szczesliwy i zadowolony laduje mojego CS'a i ... klops. Odswiezanie znowu opada na 65 Hz.

W tym momencie utwierdzilem sie w przekonaniu, ze zakup tej karty to totalna pomylka [szalone]

Pozdrawiam

Uuups, to nie wiem, na tym się już nie znam. Jeśli chodzi o gry to zatrzymałem się na Q2, CMR4 i N4S Porsche - u mnie chodzą bez zarzutu bez programowych wspomagaczy grafiki.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Tzn nie o to chodzi [zlosnik]

U mnie chodza nie ma zadnych problemow, ale ... XP ma bardzo duza wade, wszystko co nie dokonca chodzi tylko na tym systemie lecz wykorzystuje rowniez powiedzmy emulatora DOS'a ( wiadomo ze w XP juz go nie ma ), XP wylacza automatyczne podciaganie odswiezania zapisane w rejestrach. Krotko mowiac, wlaczajac gre wszystko chodzi idealnie oprocz odswiezania ktore spada do 65 Hz.

Lekarstwem na to do tej pory byl NvReffix, ktory latal dziure w Xp i odciagal to odswiezanie do ustawionej wartosci. I tu zaczyna sie problem, karta ta nie obsluguje NvReffix, twierdzi ze ma za stare stery, po dlugisz poszukiwaniach znalazlem niby nastepce, czyli NvRefreshTool'a, ale okazuje sie, ze mimo iz niby dziala, nadal nie podciaga odswiezania. [szalone] Jak mnie szlag dzis trafi to rozpieprze ta karte i pojde po nowa [szalone] [szalone]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00