MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 06, 2025 8:12 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Jaka IrDA??
postmistrz
Awatar użytkownika

Jak rozumiem, w ramach oszczędności w firmie SonyEricsson nie znalazłem w kartonie telefonu SE T630 kabla do komunikacji z kompem.

Czy każda IrDA się do tego nadaje, szukać po typie telefonu, czy jak się wogóle do tego zabrać?? Spotkałem się z opinią, że nie każdy z każdym...

To chyba jakaś plaga, bo w kombo HP też przycieli mnie na kablu USB.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

irda to irda... jedynie telefon z telefonem moze nie chcieć się połączyć... miałem tak w Samsungu C100... ale z normalnym portem do komputera połączy się każdy telefon z irdą...

Tytuł: Re: Jaka IrDA??
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
(me: how) pisze:

Nie powiedziałbym, żeby to była jakaś wyjątkowa sytuacja - przez moje ręce przewinęło się sporo komórek, jedna która miała fabrycznie kabel do kompa to była Nokia 9210. Drukarki, skanery - normą jest dostarczanie ich bez kabla - z 2 względów - po pierwsze ktoś może potrzebować kabel metrowy, a komu innemu i 3 metry będą za krótkie - tak więc lepiej jest kupić osobno kabel o odpowiedniej długości. Druga sprawa - nie każdy podpina drukarkę do PC-ta...

Jeśli chodzi o IrDA, polecam te z Allegro od gościa z Brzozowa - tłucze tego naprawdę sporo i z dobrą jakością, trzeba mu tylko podać typ końcówki do płyty głównej, można też zamówić z dłuższym kablem niż standardowe [ja ze względu na umeblowanie musiałem mieć kabel 3,5 metra]. Trzeba przyznać, że jest to dużo wygodniejszy patent niż zwykły kabel.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Ja kiedyś kupiłem Irde z Allegro za jakieś 30zł. podpinane było bezpośrednio pod płyte główną. Niestety ale coś się kwaczyło ( a kombinowałem na różne sposoby , BIOS itp. ).Dopiero jak kupiłem laptopa ( Acer Ferrari – POLECAM!!! ) to mogłem się podczerwienią pobawić ( z każdą testowaną komórką nie było problemów ). Osobiście jednak wole bluetooth – wygodniejsze, mniej zawodne ale droższe.

Tytuł: Re: Jaka IrDA??
postmistrz
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:
(me: how) pisze:

Nie powiedziałbym, żeby to była jakaś wyjątkowa sytuacja - przez moje ręce przewinęło się sporo komórek, jedna która miała fabrycznie kabel do kompa to była Nokia 9210. Drukarki, skanery - normą jest dostarczanie ich bez kabla - z 2 względów - po pierwsze ktoś może potrzebować kabel metrowy, a komu innemu i 3 metry będą za krótkie - tak więc lepiej jest kupić osobno kabel o odpowiedniej długości. Druga sprawa - nie każdy podpina drukarkę do PC-ta...

Jeśli chodzi o IrDA, polecam te z Allegro od gościa z Brzozowa - tłucze tego naprawdę sporo i z dobrą jakością, trzeba mu tylko podać typ końcówki do płyty głównej, można też zamówić z dłuższym kablem niż standardowe [ja ze względu na umeblowanie musiałem mieć kabel 3,5 metra]. Trzeba przyznać, że jest to dużo wygodniejszy patent niż zwykły kabel.

Pisałem o pladze, nie w tym senisie, że to moje pudełko było wyjątkiem [oczko].
Widziałem, lament na jakimś forum komórkowym, że te tańsze kabelki nie chcą pracować z niektórymi fonami, stąd moje obawy.

Wieeeeelkie dzięki!

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

w szczecinie jest gosc na kszubskiej sprzedaje irda podlaczne do plyty głownej koszt 25 zika. mam kupilem daje rade z 6210, 6310, 9110

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

IrDA za 35 zł nie sprawiała dobrego wrażenia, dlatego przyszedł bluetooth i SE już się łączy :lol:

Thanx1moretime!

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00