MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 10, 2025 5:59 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Teraz to ja mam swoje 10 groszy do dorzucenia w temacie kontroli policyjnej... Wczoraj w późnych godzinach nocnych, na jednej z dróg w powiatowym mieście Jaworzno zostałem zatrzymany do rutynowej kontroli, która zakończyła się zatrzymaniem dowodu rejestracyjnego mojej beczki z powodu ZŁEGO STANU TECHNICZNEGO :o ... Qrde... Normalnie miałem wczoraj chwilę czasu, kiedy Ewka była na wykładzie i wykorzystałem go na dopieszczenie auta - umyłem, wychuchałem jak to się MB należy... Autko wyglądąło super, a nie jakiś złom :evil: NO i nadszedł wieczór, czas ruszać do Warszawy... Ujechałem 150m, kiedy wyskoczył przed maskę Jedi z czerwonym mieczem świetlnym... Zatrzymałem się, odpinam pasy i otwieram szybę, a ten palant mimo, ze widział, ze odpiałem pasy przed chwilą (stał tuż obok) wyskakuje do mnie z tekstem, żę prosi o DR, Prawko, Ubezpieczenie i pozwolenie na jazde bez pasów :o To się zaczęło - sprawdzanie papierów, przeszukanie auta, sprawedzenie czy nie jestem poszukiwany i czy MB nie kradzione (hardcore)- w miedzyczasie jego kompan przeprowadził kontrolę 2 innych aut z miejscowymi rejstracjami, któe polegały tylko na sprawdzeniu dokumentów :evil: Zostałem potraktowany jak intruz, obcy, który śmiał przejeżdzać przez miasto, w którym on stanowi prawo... W końcu, jak się nia miał do czego dopieprzyć, to sie przyjrzał oponom... Przyznaję, ze nowe nie są, ale w życiu nie nazwałbym ich zużytymi... I tu najlepsze, aż zacytuję: "ma pan żużyte opony, zatrzymuję Panu DR, szczególnie, że to przednia oś, napędowa" [zlosnik] No po prostu mnie powaliło - jeszcze moment i wylądowałbym na dołku, bo na końcu języka miałem cały zestaw zdań, w którym zawarłbym wszystko co o nim myślę... W sumie ładnie mi sie podróż zaczęła - 300 km od domu, noc i sku... na zakręcie !!! Dopatrzyłem sie kilku uchybieniom w sposobie przeprowadzonej kontroli i nie ommieszkam swoich uwag skierować do przełożonego tego krawężnika, niech nie myśli, że jak ma blachę, to mu wszystko wolno...
Generalnie jestem wkurzony na maxa, bo z tym świstkiem, który mi dał moge jeżdzić do 4 listopada, o ile z badaneim technicznym problemu nie będzie, to nie wierzę w to, ze do czwartku mój dowód dotrze do W-wy...

Qrde... Zly stan techniczny...

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Klubowicz
Awatar użytkownika

Idzik pisze:
Qrde... Zly stan techniczny...

No to, to już jest sk*****ństwo....
Jeśli twojej beczce zabierają dowód za ''zły stan techniczny'' to mnie wpakowaliby za kratki na 10 lat :/
Współczuje :/

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Numer GG: 3764542
Idzik uwalili mi dowód jakiś czas temu dokładnie za to samo.....
Mi jeszcze debil chciał badać zawartość zbiornika paliwa (do dziś nie mogę odżałować że mu nie dałem sprawdzić [zlosnik] ) na obecność oleju opałowego..... jakoś nie mógł zrozumieć że są Mercedesy na etylinę. Mimo że zaglądał w DR a tam jak byk napisane "GAZ"

Najgorzej było odzyskać dowód ze względu na kolejki w WK. Tak przy okazji. We Wrocławiu załatwisz formalności związane z rejestracją auta, odzyskaniem dowodu itp bez problemu ale nie w WK tylko w firmie znajdującej się naprzeciw budynku WK (budynek "Wrocławskiej Jedynki" ) za oczywiście słoną ekstra opłatę!! Ciekawe cholera na jakich zasadach będąc o 9 rano w WK nie dostaniesz już numerka do kolejki ale jak pójdziesz do owej firmy na przeciwko o godzinie 12 to na 15 masz sprawę załatwioną!! :evil:

Tytuł:
wiarus senior

Tak niestety jest z małomiasteczkowa policją. Wiem bo mieszkam w powiatowym mieście Gryfinie.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Stomek pisze:
Tak niestety jest z małomiasteczkowa policją. Wiem bo mieszkam w powiatowym mieście Gryfinie.

No nie do końca tylko małomiasteczkowa :(

Opowiem Wam co mnie ostatnio spotkało jadąc Beczunią...
Była to pierwsza kontrola za kadencji W123.
Przy wjeździe do mojej ulicy (gdzie mieszkam) stoi sobie "suka" policyjna.
Wracam do domu po pracy i nagle zatrzymuje mnie policja, Na mojej ulicy!?

Mówię sobie "qrde co jest?". Dobra, pewnie rutynowa kontrola, ale suką?
No nic. Podchodzi policjant - młody grubasek.
Otwieram okno i mówię "dzieńdobry! Co jest powodem zatrzymania?"

A on na to - złamał pan przepis! Skręcił pan na zakazie!!!!!!!
Ja mu na to, że to niemożliwe bo jeżdze tą drogą odkąd mam prawko!
On: nie obchodzi mnie to, złamał pan przepis i może pan się odwołać.

Tym mnie wkurzył. Kazałem pokazać mi gdzie jest wg niego zakaz na tej drodze. Pokazał mi. zakaz stał ale na drodze równoległej z której podobno miałem skręcić. Powiedziałem policjantowi że to niemożliwe bo nigdy tamtą drogą nie jadę do domu. Nie dał się przekonać. W końcu wkurzyłem się i mówię że nudzi mu się. To wtedy on się wkurzył i powiedział ze zaraz znajdzie coś w moim samochodzie. Jak on to powiedział "Pan wie, że nawet w czystym mieszkaniu kurz się znajdzie i niech pan uważa na to co pan mówi". Kłóciliśmy się jeszcze 10 min i wkońcu mnie puścił jak zobaczył, że mieszkam na tej ulicy i że nie zarobi na mnie.
Dla mnie to ewidentnie chciał mi wmówić złamanie przepisu.
Acha jeszcze ściemniał że tuż przy skręcia stoi drugi patrol który mnie podobno widział :) DOBRE, żadenego patrolu nie było.

Tak to z nimi jest...

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

:evil:

A pózniej sie dziwia dlaczego na komisariatach ( :lol: ), na murach itp sa napisy:
(c)HWDP , J*b*c policje, Dzielnicowy to k*r*a itp [szalone]

weteran
Awatar użytkownika

Z policja to juz tak jest ...

Wracałem kiedyś z trasy VW Transportrem w nocy i zatrzymała mnie policja w jakiejś małej miejscowosci .
Podchodzi pies do okna "Dobrywieczór kontrona, poprosze dokumenty itd itp... "
Pytał sie jeszcze czy cos piłem -- Na co ja mu panie 1500 km juz dziś przejechałem wracam do domu.
No i poszedł sprawdzać dokumenty do radiowozu a mi kazła zostać w samochodzie.

Po 40 minutach poszedłem do radiowozu i pytam co jest grane i co widze chłopcy radarowcy spią w radiowozie a ja czekam jak kretyn ..........

Czy to nie jest czysta złośliwośc ???

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

mnie ostatnio zatrzymali w katowicach .. zobaczyli beczke to chcieli sprawdzic czy jedzie na OO .... ale facio zobaczyl 280E na klapie i dał spokuj ... spytał gdzi etankuje gaz , sprawdził dokumeny i pozwolil jechac dalej .... w MB208 widzialem w lusterku strzykawke i sprawdzanie zawartości baku ... to byla ta chwila gdzie cieszylem sie ze sprzedazy czarnej beki 240D ;))

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

no tak jedyne co mi sie nasuwa to wozić paragony ze stacji i próbować udowadniać tej bandzie że tankuje legalnie [zlosnik] a kolorek to nie problem w bytomiu reklamuje sie tanksztela co ma żółty oo ciekawe czy sie różni kolorem mocno od on [smiech]

koń jaki jest ...każdy widzi ,,,, silnik musi coś spalać:albo benzynke, albo olej , albo zawory...""

http://www.kolderki.org/kolderki/pages/ ... php?nr=275

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

mycha pisze:
no tak jedyne co mi sie nasuwa to wozić paragony ze stacji i próbować udowadniać tej bandzie że tankuje legalnie [zlosnik] a kolorek to nie problem w bytomiu reklamuje sie tanksztela co ma żółty oo ciekawe czy sie różni kolorem mocno od on [smiech]

OO można też samemu sobie odbarwić z czerwonego - używa się do tego kwasu siarkowego ale jest jeden mankament..... jeśli źle się wymiesza kwas z OO to potem kwas dostanie nam się do silnika i nic dobrego z tego nie będzie.

P.S. Pomijam oczywiście legalność tych operacji bo to oczywiste.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Zołty OO jest dostepny bez problemu....Robi to jakas firma ze Slaska TRAWOL,nic nie trzeba odbarwiac i nie wykrywaja tego kontrole bo nie ma tam barwnika...... [oczko]

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Jesli moge wtracic - Idzik, zawsze mozna bylo zadzwonic na 112 na .... Policje i zglaszasz oficerowi dyzurnemu, ze masz watpliwosci co do przeszkolenia patrolu + obcesowe i despotyczne traktowanie...
ja kiedys wezwalem drugi patrol, przyjechali, sprawa wyladowala na kolegium, przegrali!
Poza tym warto miec na szyi dyktafon np. w postaci mp3 i po pewnym czasie grzecznie powiedziec "panowie ze wzgledu na bezpieczenstwo wasze i nasze rozmowa jest rejestrowana" - efekt jest, zareczam.....

VW T3, Reimo mit Hochdach Syro, '88

"DAS BESTE ODER NICHTS,
HAT EINMAL GOTTLIEB DAIMLER GESAGT"

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

pp pisze:
Jesli moge wtracic - Idzik, zawsze mozna bylo zadzwonic na 112 na .... Policje i zglaszasz oficerowi dyzurnemu, ze masz watpliwosci co do przeszkolenia patrolu + obcesowe i despotyczne traktowanie...
ja kiedys wezwalem drugi patrol, przyjechali, sprawa wyladowala na kolegium, przegrali!
Poza tym warto miec na szyi dyktafon np. w postaci mp3 i po pewnym czasie grzecznie powiedziec "panowie ze wzgledu na bezpieczenstwo wasze i nasze rozmowa jest rejestrowana" - efekt jest, zareczam.....

Jeszcze lepszy efekt uzyskujemy mówiąć. że podejrzewamy sytuację korupcyjną/korupcjogenną. Jeśli tylko sa minimalne podstawy, to tną teraz misiów jak dojrzałe zboże. Wszelkie rozmowy pomiędzy samochodami oraz typu, "ja tu Panu znajdę lżejsze wykroczenie", to podkładanie się z ich strony pod nóż.

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

No i tydzień przeleciał - badanie zrobione, gumy zmienione, papierki wypełnione, a tu niemiła niespodzianka (choć nie do końca, bo tego sie obawiałem) - mój DR jeszcze nie dotarł do urzędu... Ważność pokwitowania skończyła się w czwartek... Normalknie szlag mnie trafia... Jak jutro dowodu nie będzie to mam dostać jakieś zaświadczenie, ale to oznacza kolejne wizyty w urzedzie...

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Idzik pisze:
No i tydzień przeleciał - badanie zrobione, gumy zmienione, papierki wypełnione, a tu niemiła niespodzianka (choć nie do końca, bo tego sie obawiałem) - mój DR jeszcze nie dotarł do urzędu... Ważność pokwitowania skończyła się w czwartek... Normalknie szlag mnie trafia... Jak jutro dowodu nie będzie to mam dostać jakieś zaświadczenie, ale to oznacza kolejne wizyty w urzedzie...

I przez to kolejne godziny stracone w kolejkach :/

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00