MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 10, 2025 5:49 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop

Łostatnio jak wiecie kupiłem V940, postanowiłem zgodnie z urzędniczymi przykazaniami zarejstrować je [zlosnik]
Polazłem do WK zrobić rozeznanie co, jak z kim i za ile [zlosnik]

Żeby "dostać numerek" należy ustawić sie w ogonku około 5 godziny rano. :cry:

Żeby kupić miejsce w kolejce, trzeba przyjść około 7 rano, koszt 30 PLN [zlosnik]

Wprowadziłem więc plan B [zlosnik]

Na przeciwko WK w budynku Wrocławskiej Jedynki pok. 212 II piętro jest firma zajmująca się rejstracją pojazdów, koszt 50 PLN "od sprawy"

W poniedziałek zostawiłem im dokumenty i tablice, a we wtorek miałem już miętki dowód i nowe blachy [zlosnik]

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

I pomyslec, ze jeszcze w styczniu przyszedlem do urzedu okolo godziny 12:30 i o 14:00 mialem juz dowod w lapkach.

Ale teraz to podobno uruchomili jakis system komputrowy ulatwiajacy...
no wlasnie co? :-)

holy.

Tytuł:
kombatant

U nas, zarowno u mnie w urzedzie jak i u Bukola, mozna skorzystc z darmowej opcji:
Zostawiasz wszystko w sekretariacie urzedu i po 3 roboczych dniach dostajesz smsa, ze mozesz sie zglosic po odbior.
Jesli natomiast chodzi o wymiane praw jazdy, to sytacja jest jak u was. Placze, spazmy i tak dalej, zwlaszcza jak ludzie sie dowiaduja, ze o 6tej to juz na dzis numerka nie dostana, a urlop z pracy wzieli... Numerkow nie wydaja na nastepne dni...

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Numer GG: 3764542
Tian już pisałem o tym. Też tam załatwiałem dowód po zabraniu. Jest to wygodne ale to jest czyste sk#####o!! Przecież wiadomo że ktoś bije na tym niezłą kasę po układach na pół legalnie.... I co?? I nic.... oby tak dalej..... Ciekawe ile ma z tego pan dyrektor Marek C. :evil: [szalone]

Tytuł:
swój chłop

W Opolu aby zarejestrowac fure idzie sie do WK, na parterze siedzi koles i numerki rzdaje, wpisujesz sie do ksiazeczki, ze odebrales i heja. Zadnych kolejek. Tylko terminy sa odległe. Trzeba czekac miesiac prawie.
Chociaż ostatnio słyszałem, że po południu juz prawie ludzi nie ma i można wszystko zalatwić od ręki lub poczekac z 15min.
Tragicznie juz nie jest :roll:

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Fuuura pisze:
W Opolu aby zarejestrowac fure idzie sie do WK, na parterze siedzi koles i numerki rzdaje, wpisujesz sie do ksiazeczki, ze odebrales i heja. Zadnych kolejek. Tylko terminy sa odległe. Trzeba czekac miesiac prawie.
Chociaż ostatnio słyszałem, że po południu juz prawie ludzi nie ma i można wszystko zalatwić od ręki lub poczekac z 15min.
Tragicznie juz nie jest :roll:

Miesiąc, dobre. Myślałby kto, że człowiek chce zrejestrować haubicę samobieżną z kompletem amunicji i zapasową lufą [zlosnik]

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
Swoja BABA
Awatar użytkownika

do zarejestrowania Szwedki podchodziłam cztery razy - urywałam się z pracy...
stary dowód i ubezpieczenie się skończyły, a ja nim jeździłam :oops: jak się już dostałam do okienka, PANI URZĘDNICZKA stwierdziła, wykasowała stare numery z systemu a później stwierdziła, że stary właściciel nie zrzekł się ich no i nie może mi wydać nowego dokumentu ani tablic; ponieważ WZIĘŁAM NUMEREK C ZAMIAST A, no i mnie nie może dalej obsłużyć!
numerków A juz nie wydawał komputer. Udałam sie do KIEROWNICZKI z prośba o dalszą obsługę na numerku C, ta z uporem maniaka powtarzała, że nie ma numerków!!! urzędniczka siedziała w okienku i jadła kanapke, kierowniczka tłumaczyła sie tym, że nie mogę być obsłużona, bo co ona powie ludziom, którzy czekają za mną!!!! a czas leciał sobie spokojnie - 40 min, juz nie wspomnę, że zanim dostałam się do okienka, to odczekałam 1,5 godziny!
byłam ugotowana, bo bez papierów i tablic a samochód pod UM. Kolejna Urzędniczka (znajoma znajomej) znając sytuację, wysłała mnie do Dyrektora. Nerwy juz miałam nieco nadszarpniete ale jeszcze trzymałam fason, rzucałam mięsem tylko pod nosem. Niestety PAN DYREKTOR również tłumaczył się brakiem numerków a moja pomyłka z numerkami była podobno celowa!!! prośby nie zadziałały, przedstawienie mojej beznadziejnej sytuacji również nie, ale dyro wysłał mnie do PANI W INFORMACJI (chyba jest ważniejsza od niego), która może stwierdzi, że jednak mnie przyjmą pod koniec dnia! miałam juz piane na ustach, oczywiście kolejne 0,5 godz minęło a PANI W OKIENKU DALEJ NIKOGO NIE OBSŁUŻYŁA, BO CZEKAŁA NA MNIE i decyzje dyrektora. Pani w informacji o godz 14 stwierdziła, że na dzisiaj nie ma numerków ale może mnie zapisać na 02.11.04 ( był 24.10.04), szlak mnie trafił na miejscu, nerwy mi puściły, więc powiedziałam DYREKTOROWI, żeby sobie te numerki w buty wsadził. Pani w okienku straciła ponad godzinę czekając na kretyńskie decyzje. Ludzie klęli pod nosem a ja byłam zagotowana.

No ale cóż było robić!!! - pół godziny później Maciek pojechał z kolegą do Pani Kierownik - (znajoma), i ta z usiechem na twarzy, bez problemów i numerków, nie informując ludzi czekających w kolejce - pozwoliła obsłużyć ich poza kolejnością!!!!!!!!! trwało to ok pół godziny

No i tak miło i przyjemnie :evil: spedziłam około 5 godzin w UM w Szczecinie w ciągu około tygodnia

Na wymianę prawka umówiłam sie juz na konkretny dzień i godzinę (prawie się wyrobili, poslizg tylko 20 min) no i tera zpozostaje mi czekac na nie 1,5 miesiaca!

więc albo sie zapiszcie na konkretny dzien i godzinę albo miejcie dobre znajomości - bo inaczej będziecie odchodzili z kwitkiem :evil:

Co ciekawe, na ścianach wiszą dyplomy za: wzorowy system obsługi klienta!!!!!!!!!- o zgrozo!!! [szalone] nie wiem, co za cymbał to przyznawał!!

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

UM w ZS ma nawet certyfikat 9000 ileś tam za obsługę i tytuł najbardziej przyjaznego BOI w PL za 2002r :-?

Tytuł:
swój chłop

w tych urzedach to chyba sami psychopaci siedzą, ktorzy żeruja na nas (petentach) ...nie wiem, może to im jakąs satysfakcje daje obserwując jak my sie tam za okienkami ścieramy aby coś zalatwic. A moze oni oczekują, że będziemy na kolanach do okienek podchodzić z bombonierkami w rękach albo inną forma łapówki. Oni chyba chcą poczuć sie ważni :evil:

W123 250

W201 2.0 '85

Tytuł:
wiarus senior

We Włocławku nie ma nr. kolejki zależy od dnia ale dzień trzeba liczyć na złorzenie podania o dwód tzn od jakiejś 9. do 13. zejdzie @x kolejka do okienka + kolejka do kasy gdzie płacę znaczkami skarobwymi za wyskoką jakosć usług...Przypomne jedynie że komuna się podbno skończyła a liczba urzędników rośnie od 89' do 500000 w zeszłym roku i ma rosnąć dalej :(

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

krzstian pisze:
We Włocławku nie ma nr. kolejki zależy od dnia ale dzień trzeba liczyć na złorzenie podania o dwód tzn od jakiejś 9. do 13. zejdzie @x kolejka do okienka + kolejka do kasy gdzie płacę znaczkami skarobwymi za wyskoką jakosć usług...Przypomne jedynie że komuna się podbno skończyła a liczba urzędników rośnie od 89' do 500000 w zeszłym roku i ma rosnąć dalej :(

Demokracja i wolność niosą za sobą koszta [hehe]

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00