MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw sie 14, 2025 8:20 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Dowcip na dziś
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
http://info.onet.pl/1017921,11,item.html Jak czytam takie koncepcje to zaczynam wierzyć w Matrix :lol:

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Jak to podał fakt to szkoda to nawet czytac!-bzdura niemozliwa do wprowadzenia!

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Pozostanie to w wymiarze żartu, i to nie dlatego, że podał to "FAKT", tylko dlatego, że jest to kosmiczną bzdurą legislacyjną. Właśnie mam w wyobraźni W113 z elektronicznym taksometrem :D

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Z opinią o FAKcie zgadzam się w 100%.
Prawdą jest jednak, że będziemy bombardowani coraz to nowymi podatkami i to tymi ukrytymi. Jesteśmy przecież w UUUUUE!!!

Trudno się śmiać z takich "kawałków".
Najwięcej zawsze będą płacić miłośnicy zabytków, bo to luksus na który może sobie pozwolić jedynie burak polityk, jego kumpel "bissssmesmen", no i mafia robiąca oprawę do ich pracy - patrz polska scena.....

[skoczek3] [puke4]

Tytuł:
wiarus junior

TO PRZEKRACZA WSZELKIE GRANICE TO JEST NIE DO POMYŚLENIA CO ONI WYPRAWIAJĄ WOGÓLE SIĘ Z NAMI NIE LICZĄ UWAŻJĄ NAS ZA LUDZI NIŻSZEJ KATEGORI KTORYMI MOŻNA MANIPULOWAĆ DO WSZYSTKIEGO NAMÓWIĆ, ROBIĄ Z NAMI CO CHCĄ MAJĄ NAS W GARŚCI, JAK TAK DALEJ PÓJDZIE POWÓRZY SIĘ SYTUACJIA Z II WOJNY ŚWIATOWEJ I OBÓZ KOCETRACYJNY NIE BĘDZIE TYLKO MUZEUM, LUDZIE TEGO DŁUŻEJ NIE WYTRZYMAJĄ. :evil: :evil: :evil:

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Co do Faktu to radziłbym niepopadać w ton lekceważenia, który każe Wam sądzić, że ta informacja to ponury żart. Ja raczej skłaniam się ku tezie, że w Ministerstwie Transportu nie takie kwiatki czekają gotowe w szufladach i cieszyłbym się, gdyby Fakt wyciągnął je wszystkie jeśli do tej pory nie robią tego inne podobno poważniejsze gazety (nie słyszałem też, żeby ministerstwo dementowało).

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

melvis pisze:
Co do Faktu to radziłbym niepopadać w ton lekceważenia, który każe Wam sądzić, że ta informacja to ponury żart. Ja raczej skłaniam się ku tezie, że w Ministerstwie Transportu nie takie kwiatki czekają gotowe w szufladach i cieszyłbym się, gdyby Fakt wyciągnął je wszystkie jeśli do tej pory nie robią tego inne podobno poważniejsze gazety (nie słyszałem też, żeby ministerstwo dementowało).

FAKT na jeden z największysz szmatławców w naszym kraju.
A co do kwiatków, oczywistym jest że ta historia nie jest wyssana z palca, tylko faktycznie, ktoś coś takiego tam zasugerował i projekt lezy gdzieś w szufladzie. Cały numer polega na tym, że nigdy nikt nie bedzie chciał wprowadzić go w życie bo jest poprostu durny.
A FAKT to taka szmata, który właśnie delektuje sie takimi smieciami, które są wogule nie istotne i przedstawia je w takim świetle, żeby wyglądały na sensacyjne sprawy wagi państwowej.
To tak jakby jakiś student napisał na egzaminie jakieś kompletne bzdury (np. wymyślił sobie podróże w czasie) i oczywiście nie zdał egzaminu bo napisał idiotyzmy, a FAKT zaraz apisąłby artykuł: "SENSACJA KRAKOWSKI STUDENT OPRACOWAŁ SPOSÓB NA PRZEMIESZCZANIE SIE W CZASIE. A JEGO PROFESOROWIE Z ZAZDROŚCI ROBIĄ WSZYSTKO ABY NIE ZDAŁ EGZAMINÓW"
Sam pomyśl czy to nie makulatura.

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Sądzę, że to rozmowa o czymś czego dobrze nie znasz.
Na tej samej zasadzie można spostponować wszystko, czego się nie zna.
Co do Faktu to zbaczamy z tematu, ale odpowiem: owszem, charakter sensacyjnego tabloidu - zgoda, ale i ten szmatławiec wbrew pozorom, bardzo mocno trzyma się zasad solidnego dziennikarstwa, takich samych jakich trzymają się poważne gazety.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

melvis pisze:
bardzo mocno trzyma się zasad solidnego dziennikarstwa, takich samych jakich trzymają się poważne gazety.

z tym bym polemizował... ale mi się nie chce szukać teraz przykładów. Nie zmienia to (nomen omen) faktu, że to najchętniej kupowana gazeta w Polsce i jeżeli pisze cokolwiek, to trzeba się z tym liczyć i brać na poważnie. Szmatławiec czy nie - większość Polski to czyta (raczej - kupuje).

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Bukol pisze:
melvis pisze:
bardzo mocno trzyma się zasad solidnego dziennikarstwa, takich samych jakich trzymają się poważne gazety.

z tym bym polemizował... ale mi się nie chce szukać teraz przykładów. Nie zmienia to (nomen omen) faktu, że to najchętniej kupowana gazeta w Polsce i jeżeli pisze cokolwiek, to trzeba się z tym liczyć i brać na poważnie. Szmatławiec czy nie - większość Polski to czyta (raczej - kupuje).

Jakoś mało komu się ostatnio chce szukać przykładów [zlosnik]
A licz się z tym co pisze poważnie, bo z horoskopem i podpisem pod gołą babą to naprawdę nie musisz [zlosnik]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

melvis pisze:

Ja FAKT kupiłem raz, i więcej już tego napewno nie zrobię. To prawda, że jest tam trochę agresywnego dziennikarstwa który stara się wybiegać z szokującymi niusami tam gdzie inne dzienniki czy nawet tygodniki nie zaglądają. Ale większość artykułów jest zwykłym tanim rozmuchiwaniem rzeczy które nie są tego warte, w dodatku język którym posługują się redaktorzy piszący "artykuły" kompletnie do mnie nie trafia. To jest dialekt pozycjonowany w pół drogi pomiędzy klasyczną dziennikarską polszczyzną a słownictwem podwórkowym wypranym z wulgaryzmów. Może w czasach wtórnego analfabetyzmu jest to jedyna szansa na to by ludzie cokolwiek czytali, ale dla mnie prostota języka i krzykliwość nagłówków nie jest miarą wartości dziennikarstwa.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:

Ja FAKT kupiłem raz, i więcej już tego napewno nie zrobię. To prawda, że jest tam trochę agresywnego dziennikarstwa który stara się wybiegać z szokującymi niusami tam gdzie inne dzienniki czy nawet tygodniki nie zaglądają. Ale większość artykułów jest zwykłym tanim rozmuchiwaniem rzeczy które nie są tego warte, w dodatku język którym posługują się redaktorzy piszący "artykuły" kompletnie do mnie nie trafia. To jest dialekt pozycjonowany w pół drogi pomiędzy klasyczną dziennikarską polszczyzną a słownictwem podwórkowym wypranym z wulgaryzmów. Może w czasach wtórnego analfabetyzmu jest to jedyna szansa na to by ludzie cokolwiek czytali, ale dla mnie prostota języka i krzykliwość nagłówków nie jest miarą wartości dziennikarstwa.

Rozsądna wreszcie i rzeczowa analiza, nie mialem niczego innego na myśli.

Tytuł:
Swoja BABA

[skoczek3] [skoczek3] [skoczek3]

właśnie mówili o tym genialnym pomyśle w TVN

co za kretynizm !!!

"It is good to learn from your mistakes, but better still to learn from the mistakes of others!"

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Czyli działa - a może dzisiaj za mało ludzi w malowniczy sposób zeszło z tego swiata i trzeba było coś wrzucić? [szalone]

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
wiarus senior

and6412 pisze:
melvis pisze:

FAKT na jeden z największysz szmatławców w naszym kraju.
A co do kwiatków, oczywistym jest że ta historia nie jest wyssana z palca, tylko faktycznie, ktoś coś takiego tam zasugerował i projekt lezy gdzieś w szufladzie. Cały numer polega na tym, że nigdy nikt nie bedzie chciał wprowadzić go w życie bo jest poprostu durny.
A FAKT to taka szmata, który właśnie delektuje sie takimi smieciami, które są wogule nie istotne i przedstawia je w takim świetle, żeby wyglądały na sensacyjne sprawy wagi państwowej.
To tak jakby jakiś student napisał na egzaminie jakieś kompletne bzdury (np. wymyślił sobie podróże w czasie) i oczywiście nie zdał egzaminu bo napisał idiotyzmy, a FAKT zaraz apisąłby artykuł: "SENSACJA KRAKOWSKI STUDENT OPRACOWAŁ SPOSÓB NA PRZEMIESZCZANIE SIE W CZASIE. A JEGO PROFESOROWIE Z ZAZDROŚCI ROBIĄ WSZYSTKO ABY NIE ZDAŁ EGZAMINÓW"
Sam pomyśl czy to nie makulatura.

Co do faktu niebęde się wypowiadać bo nigy niemiałem nawet w ręku tej gazety i proponuje powrócić do tematu samego projektu bo to nie ewnenemnt w Polsce dzisiaj absurd a jutro okaże się że zostaje przegłosowany bo w końcu kolejne pieniądz można zedrzeć no i kase od producentów tej elektroniki dostać...może jednak to polska klasa polityczna i rząd jest szmatławcem [oczko]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00