art pisze:
Ja tak samo zarejestrowałem się ale czytając wcześniej posty miałem własnie mieszane uczucia bo przecież nie o to chodzi żeby stworzyć towarzystwo wzajemnej adoracji i pochlebiać sobie na każdym kroku, tylko chyba o to że każdy może mieć prawo do własnego zdania i swoich poglądów. Bo na razie wygląda to tak że wiekszość starych forumowiczów tworzy zamkniętą grupę która sobie we wszystkim się zgadza i neguje prawie każde zdanie kogoś z poza tej grupy a najgorsze jest to że niektórzy mają zupełnie inne zdanie niż większość starych forumowiczy ale nie ujawniają go.Ludzie piszcie to co naprawdę czujecie a nie kolega tak napisał to ja też tak
Właśnei o to chodiz, żeby pisać co się naprawdę myśli. W przypadku tej 115-tki kolega usłyszał również słowa krytyki, co w tej chwili odbieracie jako wspólny atak jakiejś "starej gwardii" (OT - chciałbym sie do niej zapisać - kmu słać papiery ??
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
) ... Tu większość osób będzie miała takie samo zdanie, bo upodobanie do starszych i oryginalnych MB jest to jeden z kilku elementów, które nas łączy... No tak już jest, ze choć według mnie autko sprawia bardzo ładne wrażenie, to jest kilka elementów, które mi do gustu nie przypadną... Soryy, ale dla mnie w /8, wnętrze powinno być pięknie utzrymane w oryginale, a na konsoli powinien błyszczeć Beckerek lub jakiś Blaupunkcik z epoki. Oryginalne wnętrze pozwoliłoby mi poczuć ten klimat i urok siedząc za kierownicą...
Cytuj:
i poglądy w stylu zdemontuj gaz bo w mercedesie na gazie się niejeżdzi a koleś który nie ma kasy na benzynkę mówi że zdemontuje żeby się tylko komuś przypodobać to tylko taki przykład.
Nie sądze, żeby ktokolwiek zdejmował gaz aby się komuś przypodobać. Temat gazu został poruszony bardzo często i proponuję poczytać te atki, wtedy będzie Pan miał jasność, jezeli chodzi o rację antygazownikow, i argument, ze na gazie się nie jeździ w MB, pada bardzo rzadko, częstrze są argumenty o niezbyt dobrze tolerowanym gazie przez te auta, o ingerencji w oryginalność (ostatni uwaga najczęściej dotyczyła /8, 107, 116 i 123 - choć te ostatnie jeszcze takimi klasykami nie są)
Cytuj:
A najlepsze jest to że ja kolega SAMSUNG próbował bronić swojego zdania w poscie moja 115 to kulturalnie starał się bronić swojego zdania i jak już nie było argumentów w stosunku do niego to zablokowano temat super spoko fajnieeee. Pozdro dla wszystkich którzy mają swoję zdanie i choć odrobinę tolerancji.ART.
Owszem próbował bronić swoich racji, ale robił to w stylu również odbiegającym od ogólnie przyjętych zasad elegancji i grzeczności i to dlatego temat został zamknięty, a nie za merytoryczną zawartość (a raczej jej brak w ostatnich postach) !!!