MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 13, 2025 6:40 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop

Może nie powinienem tego opisywać tutaj, może jest to dobre, żeby na przyszłość zareagować, co może dziać się u sąsiada za ścianą.
Przyjeżdżam dziś do domu, wjeżdżam na parking, a tu radiowozy, karetki, po czasie podjeżdżała policja kryminalna, 2 karawany. Nikt nie wie o co chodzi. wiadomo plotki, podejrzenia...
Godzine temu dowiaduję się, że dziś o 11.00 rano zginęło małe dziecko:( we własnym mieszkani...Było słychać płacz, awanture...po czym po kilku minutach płacz nagle ustał...:(
Mały 11 latek starcił życie :cry: :cry:
Agresja we mnie nabrzmiała straszna jak się dowiedziałem...połowa moich znajomych z bloku się popłakała...zapaliliśmy świeczki za Małego...

Przepraszam...ale reagujmy...

wersja taxi, ale nie na taxi:)
"Kość słonia"
--------------------------------
w123 240D 1979
ale już na częściach...

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Straszne-moim zdaniem to taki agresor powinien sie spotkac z osobnikiem o odpowiedniej sile co by mu pozadnie wiadoma czesc ciała przeorał -zeby to pamietal do konca zycia

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

:cry:
Nie wiem jak Wy ale ja jestem za przywróceniem kary śmierci... Własnie w takich przypadkach :evil:

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
adi pisze:
:cry:
Nie wiem jak Wy ale ja jestem za przywróceniem kary śmierci... Własnie w takich przypadkach :evil:

Nie wiem czy na forum jest miejsce na takie dyskusje, ale dołożę swoje 3 grosze. Pewna wielka cywilizacja została zbudowana za pomocą szubienic. W prawie każdej zapadłej dziurze były takie przybytki jak saloon, kościół, cmentarz, i szubienica. Osoba w głowie której rodziła się myśl postąpienia grubo wbrew zasadom współżycia społecznego musiała się liczyć z reakcją reszty współnoty, i w konsekwencji bliskim spotkaniem z szubienicą... Z postanowienia prawa, lub bez postanowienia prawa, bowiem szubienica zwykle bywała w miejscu tak dogodnym, że przy odpowiedniej determinacji grupy ludzi można było jej użyć tak szybko, że żaden przedstawiciel oficjalnej władzy nie zdążyłby powiedzieć słowa. Strach przed linczem utrzymywał względny porządek i dawał warunki do spokojnego rozwoju cywilizacji.
Moja mama obecnie dorabia pilnując 2-letniego dzieciaka którego rodzice się rozwodzą. Po reakcjach małego, po tym co mówi i jak się zachowuje stwierdzam, że im mniej przebywa w domu tym bezpieczniej dla niego. A ojciec policjant...

Tytuł: .
swój chłop

Heh...ano właśnie tak to dokładnie jest. Ja też jestem za przywróceniem kary śmierci w takich przypadkach... całkowietgo przywrócenia...
To jest dziecko, które nie poznało życia wogóle i już nie pozna...Bawił się z moim psem często i ZAWSZE sie uśmiechał...nieświadom przyszłości... :evil:

w123 200D 1984 sprzedany

wersja taxi, ale nie na taxi:)

"Kość słonia"

w123 240D 1979

ale już na częściach...

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

To straszne! Nie mieści się w głowie... jak można!?!
Najgorsze jest to, że nawet kara śmierci nie wróci dziecku życia!!!

Coś strasznego!!!

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

W ogóle nie rozumiem (i nie chcę zrozumieć) jak można zabić dziecko czy człowieka... :evil: :x

adi

W Polsce sprzedaje się tylko godność i wódka

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
MercBeginner pisze:
To straszne! Nie mieści się w głowie... jak można!?!
Najgorsze jest to, że nawet kara śmierci nie wróci dziecku życia!!!

Coś strasznego!!!

Kara nie jest zadośćuczynieniem. Chęć zemsty za coś takiego jest naturalną obroną którą wymyśliła natura, aby odstraszać przed popełnieniem czynu przeciwko życiu. Człowiek zaburzył sposób działania natury, i przyszły zabójca nie obawia się, że jeśli pozbawi kogoś życia, to poważnie grozi mu utrata własnego.

Tytuł:
Swoja BABA

ja nie mam skonkretyzowanej opinii nt kary śmierci ...
w takich przypadkach faktycznie byłabym za...
ale czytałam kiedyś jakiś artykuł dotyczący kary więzienia i śmierci w stanach ... czego się z niego dowiedziałam? przy każdym przestępstwie/zabójstwie/... należało znaleźć winnego (np dlatego, żeby społeczeństwo czuło się bezpieczniej ) ... poszukiwany był dany typ mężczyzny(np) więc szukano kogoś podobnego... po czym podsuwano ofiarze lub świadkom pytania tak sformułowane, by w końcu doszła do tego, że to ta osoba (choć to nie była ta osoba) ... no i ta osoba była sądzona... była zazwyczaj biedna (takich wybierano) ... i szła do więzienia ... lub celi śmierci

"It is good to learn from your mistakes, but better still to learn from the mistakes of others!"

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

phill pisze:
ja nie mam skonkretyzowanej opinii nt kary śmierci ...
w takich przypadkach faktycznie byłabym za...
ale czytałam kiedyś jakiś artykuł dotyczący kary więzienia i śmierci w stanach ... czego się z niego dowiedziałam? przy każdym przestępstwie/zabójstwie/... należało znaleźć winnego (np dlatego, żeby społeczeństwo czuło się bezpieczniej ) ... poszukiwany był dany typ mężczyzny(np) więc szukano kogoś podobnego... po czym podsuwano ofiarze lub świadkom pytania tak sformułowane, by w końcu doszła do tego, że to ta osoba (choć to nie była ta osoba) ... no i ta osoba była sądzona... była zazwyczaj biedna (takich wybierano) ... i szła do więzienia ... lub celi śmierci

Tylko że sugerowana nieudolność/nieuczciwość tzw. organów nie może być usprawiedliwieniem dla niekarania przestępców.

W tak oczywistych przypadkach, jak opisany powyżej - długo i powoli..., nawet jeśli tzw. funkcja wychowawcza miałaby być niewielka.

Temida jest ślepa i taka zostanie, choć osobiście wolałbym jej nie podpaść "za cudze".

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
adi pisze:
W ogóle nie rozumiem (i nie chcę zrozumieć) jak można zabić dziecko czy człowieka... :evil: :x

Kiedyś z kolegą szliśmy na obiad do Klubu Medyków. Tuż za FIMem (Plus GSM) z przyległego do niego budynku ktoś wyrzucił przez okno małe dziecko, które upadło na chodnik tuż przed nami. Mały nie przeżył...

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus senior

Numer GG: 12453483
Nienawidzę i nigdy nie będę tolerował krzywdy wyrządzanej dzieciom.Jestem bardzo czuły na tym punkcie.
Jaki może być argument na bicie lub zabicie dzieciaka przez 100 kilowego pijanego tatusia,który np. jest niedopity i wszystko go denerwuje?
Na moim pietrze mieszka taki zwyrodnialec ,który lubił robic cyrki w domu po pijanemu .Nie wytrzymałem gdy zobaczyłem jak lał swojego małego dzieciaka po głowie i wpadłem w szał,efekt ... pan zobaczył jak to miło być okładanym przez 15 minut przez zawodnika swojej wagi.
Co jakiś czas pytam małolata czy tatus już ma dosyć bicia dzieci i czy wszystko ok.
Postawiłem sobie za punkt honoru dowiadywać się o sytuacje tego małego żeby pózniej nie obejrzec w Uwadze tragicznego programu i komentarza ze sąsiedzi się nie wtrącali bo to nie ich sprawa.
To tyle.
Kochajmy dzieciaki [oczko]

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
Waciak pisze:
Postawiłem sobie za punkt honoru dowiadywać się o sytuacje tego małego żeby pózniej nie obejrzec w Uwadze tragicznego programu i komentarza ze sąsiedzi się nie wtrącali bo to nie ich sprawa.
To tyle.

[ok]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Waciak pisze:
Nienawidzę i nigdy nie będę tolerował krzywdy wyrządzanej dzieciom.Jestem bardzo czuły na tym punkcie.
Jaki może być argument na bicie lub zabicie dzieciaka przez 100 kilowego pijanego tatusia,który np. jest niedopity i wszystko go denerwuje?
Na moim pietrze mieszka taki zwyrodnialec ,który lubił robic cyrki w domu po pijanemu .Nie wytrzymałem gdy zobaczyłem jak lał swojego małego dzieciaka po głowie i wpadłem w szał,efekt ... pan zobaczył jak to miło być okładanym przez 15 minut przez zawodnika swojej wagi.
Co jakiś czas pytam małolata czy tatus już ma dosyć bicia dzieci i czy wszystko ok.
Postawiłem sobie za punkt honoru dowiadywać się o sytuacje tego małego
żeby pózniej nie obejrzec w Uwadze tragicznego programu i komentarza ze sąsiedzi się nie wtrącali bo to nie ich sprawa.
To tyle.

Postawa godna nie tylko dobrego sąsiada ale i człowieka. Oby cię nigdy nie dopadła znieczulica.

Ex W123 200D

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00