MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw cze 19, 2025 4:22 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: blachy 115
swój chłop
Awatar użytkownika

Witam wszystkich!

Dotychczas byłem tylko biernym obserwatorem tego co piszecie, ale niedawno nabyłem W115 - 75r :) . i mogę juz aktywnie uczestniczyć na tym forum.
Auto jest w bdb stanie (od pierwszego własciciela), ale rudy zaczyna robić swoje.
I tutaj moje pytanie. Gdzie w lubuskiem lub w okolicach Wrocka lub Poznania mogę kupić blachy: błotnk przód, progi, reparaturki tył (do listew)
Po zrobieniu bedzie użytkowany raczej "od święta" więc nie bedzie narażony na złe warunki pogodowe mimo to nie chcę kupić jakiegoś szmelcu (kolesiowi poleciały błotniki w 123 po 2 latach).

Dzięki za ewentualne namiary.

Ostatnio zmieniony sob lut 07, 2009 5:52 pm przez Sinek, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł: Re: blachy 115
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 1442573
Sinek pisze:
Witam wszystkich!

Dotychczas byłem tylko biernym obserwatorem tego co piszecie, ale nie dawno nabyłem W115 - 75r :) . i mogę juz aktywnie uczestniczyć na tym forum.
Auto jest w bdb stanie (od pierwszego własciciela), ale rudy zaczyna robić swoje.
I tutaj moje pytanie. Gdzie w lubuskiem lub w okolicach Wrocka lub Poznania mogę kupić blachy: błotnk przód, progi, reparaturki tył (do listew)
Po zrobieniu bedzie użytkowany raczej "od święta" więc nie bedzie narażony na złe warunki pogodowe mimo to nie chcę kupić jakiegoś szmelcu (kolesiowi poleciały błotniki w 123 po 2 latach).

Dzięki za ewentualne namiary.

Zapraszam do nas na stronę http://osp.netium.pl można powiedzieć że sklep już chodzi. Jak bedziesz miał konkretne pytania to napisz. Mozna kupić u nas blachy i reperaturki do Twojego modelu oryginalne, ale sa bardzo drogie, blachy z Danii są dobrze wytrawione i zabezpieczone (te polecam) a cenowo są całkiem całkiem. Napisz dokładnie co chcesz i podaj mejla to wyślę ci fotki tych elementów. A jeszcze jedno dla członków klubu jest duży upust nawet do 26%. Powodzenia.

http://www.zelazko.com.pl

wiarus senior
Awatar użytkownika

sebi pisze:
Zapraszam do nas na stronę http://osp.netium.pl można powiedzieć że sklep już chodzi.

Dobry pomysł z tym sklepem -gratulacje.Słyszałem duzo dobrego na temat blach duńskich ,czego nie można powiedzieć o innych .Znajomy kupił przedni błotnik tajwański do 123 i był za długi 1.5 cm :cry:

PS.Mam katalog części do W113 ,jestescie zainteresowani.?

Tytuł:
wiarus senior

Jeśli duńskie blachy to klokkenhorm to polecam są dobre mam taką podłogę i parę innych elementów.Natomiast mam pytanie do Sebiego ogólnie o sklep a szczególnie o uszczelki drzwi 114limuzyna(chodzi o dostępność i czy pasują tak jak orginał?)A może ktoś z kolegów ma takowe bo cena jest interesująca - w ASO ok 350 zl szt ale można kupować w ciemno.Pozdrawiam

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

Sprawdź sobie na http://www.automotosklep.home.pl/witryna.htm.Mysle że cos wyszukasz.

automat
www.126sec.prv.pl

kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 1442573
VALENTINE123 pisze:
sebi pisze:
Zapraszam do nas na stronę http://osp.netium.pl można powiedzieć że sklep już chodzi.

Dobry pomysł z tym sklepem -gratulacje.Słyszałem duzo dobrego na temat blach duńskich ,czego nie można powiedzieć o innych .Znajomy kupił przedni błotnik tajwański do 123 i był za długi 1.5 cm :cry:

PS.Mam katalog części do W113 ,jestescie zainteresowani.?

Tak duńskie blachy są OK sami takie mamy w naszym maucie i jest ok. Co do katalogu to jasne że jesteśmy zainteresowani, nawet bardzo :lol:

Jeżeli chodzi o uszczelki to kupowaliśmy do naszej coupe i pasują idealnie jest to wyrób amerykański zresztą bardzo dobry bo jak wiecie panowie u nich tych aut jest sporo. Pozdrawiam.

http://www.zelazko.com.pl

swój chłop

Sinek pisze:
Dotychczas byłem tylko biernym obserwatorem tego co piszecie, ale nie dawno nabyłem W115 - 75r :) . i mogę juz aktywnie uczestniczyć na tym forum.

Spójrz na mój podpis ja też nie mam jeszcze merca(możę jeszcze długo nie będę :( ) a mam już trochę postów za sobą. Wieć nie wiem czemu byłeś bierny- nie miałeś prawa? [oczko] [cool]

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Dzięki za wszystkie namiary, ale wolałbym kupić to osobiscie z dwoch powodów: kupowałem już troche rzeczy przez internet i często w rzeczywistości były "ciut" gorsze niż na fotkach. Druga rzecz to to że samochod stoi już na warsztacie i liczy się czas a ja już kiedyś czekałem na chłodnicę 3 tydodnie a miały byc 2 dni.

Ostatnio zmieniony pn wrz 08, 2008 1:43 pm przez Sinek, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
kombatant

Czesto do sklepu internetowego jest rowniez adres i mozna odebrac osobiscie...

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00