MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 02, 2025 12:50 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
postmajtek
Awatar użytkownika

Witam
Chcialbym uslyszec opinie posiadaczy W115, ktorzy poruszaja sie swoimi Gwiazdami na codzien. Tzn. jezdza tym autem codziennie,tak jak kazdym innym,..ale dbaja o nie i je kochaja :)
Jak to auto sprawuje sie w tej roli (zakladajac,ze jest w dobrej kondycji) i czy bywa kaprysne.

Pozdrawiam

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Bez obrazy dla W115 ( a raczej na plus dla tego auta) to auto jest jak konstrukcja mlota ... i raz porzadnie zrobione nie sprawia najmniejszych problemow :) na codzien .... jezeli masz na mysli np prace tym autem to troche go szkoda...w miescie jedyny problem moze byc z parkowaniem :D no i szukaj sobie wersji ze wspomaganiem duzo pomaga... :) ja nie mialem ale i tak smigalo jak trzeba :) kaprysne nie jest albo jezdzi albo nie ... poza tym mercedes jest takim autem ze jedzie nawet popsuty :D polecam :) taka moja opinia :) i teraz wiem ze kiedys w przyplywie gotowki powroce do tego auta ale wtedy to bedzie autko na niedziele:)

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
swój chłop

Ja jeździłem 3 lata codziennie (oprócz zaplanowanych remontów) - średnio ok 40 km i czasem trasy po jakieś 200 km.
Dawał radę nawet w największe mrozy.
Stare auta dużo lepiej znoszą upływający czas jak są eksploatowane. Postój nawet w suchym garażu stwarza zawsze jakieś nieprzewidziane problemy.

Teraz jeżdżę służbowym, kupiłem 114CE, więc moją wypieszczoną 115 muszę sprzedać :(, bo nie stać mnie na utrzymanie dwóch MB.

Wspomaganie w mieście naprawdę się przydaje.

Wit

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

kruszyn pisze:
Bez obrazy dla W115 ( a raczej na plus dla tego auta) to auto jest jak konstrukcja mlota ... i raz porzadnie zrobione nie sprawia najmniejszych problemow :) na codzien .... jezeli masz na mysli np prace tym autem to troche go szkoda...w miescie jedyny problem moze byc z parkowaniem :D no i szukaj sobie wersji ze wspomaganiem duzo pomaga... :) ja nie mialem ale i tak smigalo jak trzeba :) kaprysne nie jest albo jezdzi albo nie ... poza tym mercedes jest takim autem ze jedzie nawet popsuty :D polecam :) taka moja opinia :) i teraz wiem ze kiedys w przyplywie gotowki powroce do tego auta ale wtedy to bedzie autko na niedziele:)

Witam
Potrzebuje auto do jazdy po miescie (szkola, zakupy, Kosciol, itd. czyli zwykle, codzienne uzytkowanie) i na wyjazdy wakacyjne. O auta dbam baaaaaaardzo, az do przesady :) Mam na oku wlasnie wersje ze wspomaganiem,wiec nie ma problemu.Co do parkowania sie nie boje, jezdze codziennie duzo wiekszym autem.

Dzieki za odpowiedz i pozdrawiam

MB W201 2.0 Pierburg 2EE automatic

VOLVO 745 B230F automatic

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

Wit'Old pisze:
Ja jeździłem 3 lata codziennie (oprócz zaplanowanych remontów) - średnio ok 40 km i czasem trasy po jakieś 200 km.
Dawał radę nawet w największe mrozy.
Stare auta dużo lepiej znoszą upływający czas jak są eksploatowane. Postój nawet w suchym garażu stwarza zawsze jakieś nieprzewidziane problemy.

Teraz jeżdżę służbowym, kupiłem 114CE, więc moją wypieszczoną 115 muszę sprzedać :(, bo nie stać mnie na utrzymanie dwóch MB.

Wspomaganie w mieście naprawdę się przydaje.

Wit

OK, dzieki za odpowiedz. Mam nadzieje,ze uda mi sie w koncu sprzedac moje dotychczasowe autko i kupic W115, ktora na mnie czeka:)...tylko nie wiadomo jak dlugo jeszcze bedzie czekac :)

Pozdrawiam
ps.
a moze macie jakiegos chetnego,na zadbanego Fiata Tempre 1,6 z GAZEM za ok. 6300 do uzg. ???

MB W201 2.0 Pierburg 2EE automatic

VOLVO 745 B230F automatic

Tytuł:
swój chłop

Ja eksploatuję w115 na codzień mam do pracy 30km w jedną stroną po mieście i nic wczoraj np wróciłem z Oborników Śląskich od moich znajomych czyli trasa i nic wakacje bez problemu i nic jedyna przygoda to pęknięty wąż od chłodnicy ale to na trasie warszawa Zurich czyli 1350km zawsze mam takie gumowe w zapasie więc naprawa na drodze potrwała 10min i nic jeżdzić i szanować

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 1442573
Hej

Da się bez problemu sam to robiłem a teraz wracam bo plastik przejechał zimę hehe.

Czarek byłes w Obornikach i nic nie powiedziałeś!!?? Nieładnie.

http://www.zelazko.com.pl

Tytuł:
swój chłop

Wiozłem naszego kolegę tomka do ślubu
Chciałem cie odwiedzić i nawet w kwiaciarni przy cmentarzu sobie pogadaliśmy m.in. o tobie, wszyscy cię tam znają !!!

W126 '85 260 se

Honda Prelude IV gen. 2.3

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Witam. Jeżdżę na codzień W115 200D po mieście i uważam że jest to autko idealne. Prosta budowa, rozwija predkość spacerową :lol: idealną na miasto. Jeżeli będziesz o nią dbać to napewno cię nie zawiedzie.
POLECAM.

Pozdarwiam Marcin [oczko]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 1442573
Czarek pisze:
Wiozłem naszego kolegę tomka do ślubu
Chciałem cie odwiedzić i nawet w kwiaciarni przy cmentarzu sobie pogadaliśmy m.in. o tobie, wszyscy cię tam znają !!!

Apropo 115 na codzień to do slubu też sie nadaje. W sobote jadę z moją 114tką na ślubek bedziemy głównym autkiem w tej imprezce :-)

Ps. Może zrobimy małą galerię 114/115 na ślubach !!!!!!!!

http://www.zelazko.com.pl

weteran
Awatar użytkownika

Przez 2 lata poruszałem sie W115 200D na codzień, zarówno po mieście jak i w trasie to są naprawde świetne auta .

Wytrzymałe mocne i niezawodne poprostu auto przyjaciel.

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

jakies prawie dwa lata nie jeżdże moim bombowcem z prostej przyczyny :) jest w ciągłym remoncie :)
ale przed remontem jeździłem nim 4 lata na codzień, był to mój jedyny samochód :) I robił tez jako samochód dostawczy przez pierwsze dwa lata, jak jeszcze mieszkałem w Jeleniej i prowadziłem tam "bałagan" czyli sklep :P
Raz byłem nim w Wielkiej Brytani, więc dobre 4000 km przebył bez zająknięcia z 5 osobami na pokładzie, no w Greenwich zaczepiłem tłumikiem o spowalniacz, ale to dlatego, że szuje taaaki wielki zrobili.
No i mam nadzieje, że na mój ślub to nim właśnie pojadę :P tylko czy ja dam komuś go prowadzić? a nie wypada by pan młody siedział za kierownicą :P

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00