MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 02, 2025 12:44 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop

kruszyn pisze:
a mi sie wydaje ze na tych wyglada bardzo ladnie ....... mialem na samym poczatku zalozone kolpaki na probe i sorki ale dla mnie auto stracilo duuuzo.... zrobil sie taki wozek dla emeryta... poza tym trzeba by malowac kolpaki pod kolor karoserii bo lakier nie jest orginalny

Witam, Ja ci dam emeryta :lol: - poprostu super klasyczna elegancja do 60 koni :) fele to ostra nowoczesność ponad 100 koni (w mojej opini)

pozdro

fele też sobie kupię na zimówki :)

Mercedes Benz W115 220D 1972 "LULU"
Mercedes Benz W210 320cdi 2001 "CYCUŚ"
Breslauer,

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

A jeszcze do Kruszyna - ja nie potrzebuje auta na codzień i dla mnie np. to że mam jeden centralny głośnik i samo radio bez kasety czy CD dodaje jedynie klimatu. Moim zdaniem właśnie dzięki drobiazgom auto staje się wechikułem czasu, nabiera smaczków które wyróżniają je z tłumu.
A odnośnie przesadnego dbania o oryginalność - od zawsze fascynują mnie lowridery i napewno kiedyś będę chciał jakiegoś customa, ale zrobię go z auta, którego przywrócenie do oryginału będzie niemożliwe/nieopłacalne , a tu można wrócić do fabrycznych rozwiązań naprawdę niedużym kosztem (no poza lakierem), więc czego nie ...

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

ale ja wiem ze jest super i nie spienilem sie :) po prostu czasem ,,czepiacie,, sie spraw ktore niekoniecznie sa orginalne a potrafia wplynac na plus dla auta :) nie mowie tu oczywiscie o polce z powycinanymi dziurami i chwala za to Piotrkowi ze zrobil z tym porzadek:) mi wiecznie na to czasu brakowalo :)
glownie chodzi mi o te...,,listewki,, bez ktorych przod wygladal jak by mu cos zabraklo i felgi na ktorych wyglada o wiele ladniej i delikatniej jak na stalowkach z kolpakami ... :) i taka moja opinia dlatego takie cos zalozylem :) no ale jak juz pisalem to juz nie moje auto i ciesze sie ze trafilo w rece kogos kto o nie dba a nie wozi nim ziemniakow :) pozdrawiam

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Bader pisze:
A odnośnie przesadnego dbania o oryginalność - od zawsze fascynują mnie lowridery i napewno kiedyś będę chciał jakiegoś customa, ale zrobię go z auta, którego przywrócenie do oryginału będzie niemożliwe/nieopłacalne ,

[ok] i witam w klubie :D

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł: re
swój chłop
Awatar użytkownika

Bo auta którego nieda sie sie przywrócic do oryginału nie żal przerabiac [zlosnikz] A te listewki dla mnie ładnie wyglądają, na pewno lepiej wiecej chromu(nawet przyklejonego), niz wiecej plastiku :lol:

PS:Tez lubie lowridery [zlosnikok]

Pozdrawiam

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

kruszyn pisze:
glownie chodzi mi o te...,,listewki,, bez ktorych przod wygladal jak by mu cos zabraklo i felgi na ktorych wyglada o wiele ladniej i delikatniej jak na stalowkach z kolpakami ... :) i taka moja opinia dlatego takie cos zalozylem :)

Słuchaj - uważam że odwaliłeś kawał dobrej roboty przy tym aucie, i ja je tylko chcę po swojemu "dopieścić" [zlosnik] żeby było jeszcze piękniejsze - a w tym wypadku moim ideałem jest stan taki jak 33lata temu, bez żadnych ulepszeń ;)
A tak w ogóle to każdy lubi co innego - dlatego o gustach nie warto dyskutować ;)

Również pozdrawiam [oczko]

BMW E32 '89

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

kruszyn pisze:
nieorginalne sa zarowki powinny byc zwykle banki 45/45 chyba sa H4 60/55

A propos [zlosnik]
Dziś wziąłem się za przednie światła.
Pół dnia szukałem żarówek do świateł przeciwmgielnych 35W - udało mi się kupić identyczne 35W/45W i po prostu podłączyłem tylko jako 35W.

Obrazek

Przy okazji zaszalałem i zmieniłem żarówki H4 na oryginalne bańki 45W/40W ;)

Obrazek

Jak się okazało stan odbłyśników przeciwmgielnych swiateł był mocno średni [szalone]...

Obrazek

Po 2-3 godzinkach z papierem ściernym zniknely resztki rdzy i odblysnik pomalowalem na czarno, aby spelnial swoja role dostal wnetrze z grubej folii aluminiowej.

Efekty :

ObrazekObrazekObrazekObrazek
(fotki jak zwykle w jakości telefonicznej [zlosnik] )

BMW E32 '89

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Bader pisze:
Vesa pisze:
2. Będziesz zmieniał klameczkę z tyłu na klapie tylnej na krótką?

A powinna być krótka ??

a no powinny :)
ostała mi sie krótka po wymianie na długą, bo mam II serię, a nie wiedziec czemu miałęm krótką, tylko ze łobuzy blacharze mi ją przepiaskowali... nie wiem więc, czy da się ją jeszcze do czegoś wykorzystać, ale jakby co to służę :)

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Ja_cek pisze:
ostała mi sie krótka po wymianie na długą, bo mam II serię, a nie wiedziec czemu miałęm krótką, tylko ze łobuzy blacharze mi ją przepiaskowali... nie wiem więc, czy da się ją jeszcze do czegoś wykorzystać, ale jakby co to służę :)

Nawet jeżeli będę zmieniał to nie prędko, bo jeszcze nie mam letnich opon, a i przy podłodze jest trochę roboty, a na wszystko trzeba $$$ ...

BMW E32 '89

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

No wreszcie kupiłem letnie oponki - Michelin 175/80R14. Moje 60 KM szczęśliwie oddechnęło po poprzednich 195 ;). Jako że po wizycie w myjni zaczęłą lekko odstawać ta folia na masce zmobilizowałem się i po 30 minutach walki udało się ją zdjąć (bez lakieru [zlosnik])

BMW E32 '89

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00