MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 02, 2025 12:23 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Mitu pisze:
PK2 pisze:
W 116 jest podobnie, jak w 114/115. 5 lub 6 spinek na stronę. Może to nie spinki, tylko takie "klipy" lub "podkładki". No jak zwał, tak zwał.

:roll: hmmm... rozbiorę dziś tapicerkę drzwiową, bo mnie to mocno zaintrygowało [zlosnik] .

Pozdrawiam ;) .

Ty chyba masz na myśli te wkoło szyby, a nie wkoło auta pod szybą. W 123 nie ma tam spinek i są wcisnięte. Ruszałem je tylko w jedną stronę i też mnie ciekawiło jak to zrobić spowrotem bez śladów.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 1442573
Mitu pisze:
sebi pisze:
michau pisze:

Z tego postu:
http://w114.mb.org.pl/forum/viewtopic.php?t=6499

wynika, ze sa przyklejane

Przyklejane ?? o mamusiu nie, są na spinki które wiszą na rancie drzwi a listwa wchodzi w jej zaczep. Masa która znajdowała się piędzy listwą a drzwiami miała za zadanie wytłumić drgania i nie dopuszczać do obijanie drzwi.

Nie wiem jak to jest w W 114/115, ale w W 116 i W 123 nie widziałem spinek :roll: , może niedokładnie je obejrzałem :oops: . Tak czy inaczej założyć te listwy to chyba nie jest takie proste, dlatego wiekszość aut do lakierowania nie ma zdejmowanych owych ozdób :roll: .

Jest dokładnie tak samo tylko te spinki sa troszkę inne. Może ktoś kombinował i przykleił :lol: Do lakierowanie nie ściągają bo im się nie chce.

http://www.zelazko.com.pl

Tytuł:
wiarus senior

Dzień dobry po miesiącu.
A teraz moje 5 groszy na temat drzwi: jak robiłem swoje to kupiłem wszystko co możliwe z reperaturek od Sebiego. Jak zaczęlismy robić to okazało się, że lepiej wziąć elementy z oryginalnych drzwi, tak więc poszło 10 sztuk drzwi w różnym stanie, ale nigdy nie naprawianych i wyszły z tego cztery. Z reperaturek użyliśmy tylko płaty do listwy na przednie drzwi.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00