Wookee pisze:
Marcin S pisze:
To jest tak perfekcyjnei skonstruowany samochód że szybciaj się go rozkłada w całości ( lub składa ) niż np deske rozdzielną w jakimś nowym plastiku
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
( a i tak przeważnie zawsze piszczy - i nikt nie wie dlaczego
)
Znaczy się piszczy deska w plastiku mam nadzieję

no pewnie
, no chyba nie powiesz mi, że ci deska piszczy
![[zlosnikhihi]](./images/smilies/zlosnikhihi.gif)
. A żeby nie piszczała, pod wszystkie krawędzie stylku deski z innymi elemetami najlepiej jest zastosować, juz przez niektórych zapomniany "autokit" - teraz jest już dużo leprzy niż kiedyś ogólnie dostępny w sprzedaży ( chociaż ten oryginany w MB, pomimo 30lat w ciąż jest elastyczny i mam wrażenie że leprzy od tego obecnie dostepnego). MB wszędzie pakował swój standardowy produkt wyciszająco-uszczelniająco-klejący gąbka 1,5mm (czarna) pokryta z obu stron klejem, i nasączona substancją klejącą - jak by ktoś miał do tego dostep to kupie każdą ilość .
Stosowana przy :
uszczelnianiu elementów nawiewu/klimatyzacji/ przesłon nawiewu
uszczelnianiu "dekla" nad mechanizmami wyceraczek i wlotów powietrza ( W123)
klejeniu elewtów drewnianych deski
i dużo dużo więcej
wygłuszaniu np: wentylatora w nadmuchu, deski
teraz pozostaje tylko gabką pod panele podłogowe (lub tapicerska), dużo butaprenu, lub kleju polimerowego ( leprzy od butaprenu) , jednak gęstośc i elestyczność/miękkośc tej gąbki jest nieporównanie gorsza od tej oryginalnej
więc przy składaniu nei zapomnij o takim cudzie techniki jak szlagierowy produkt MB ( teraz stosowany nawet przy wiązkach elektrycznych żeby nei było słychać jak prąd płynie
![[zlosniki]](./images/smilies/zlosniki.gif)
- w większości samochodów, ale tak tandetny że się kruszy w nowych samochodach
) gąbka "samoklejka" no i oczywiście o masie uszczlniającej "autokit" (każdy wie o co chodzi )
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
- kiedyś tam nawet uszczlki uszczelniali jak nie można było nowych dostać
jak by ktoś miał dostęp do gąbki samoklejki - kupie każdą ilość
![[usmiech]](./images/smilies/usmiech.gif)