MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 02, 2025 12:22 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
weteran
Awatar użytkownika

Mojego kubusia z racji że niemam garażu trzymam na dworze, niestety i pewnego ranka bardzo sie zasmuciłem bo dostrzegłem RDZE!! na spodach dzrzwi i pod i pod górną chromowaną listwą, tą przy dachu, więc możecie sobie wyobrazić uczucie które mnie ogarneło, teraz czekam do wiosny żeby coś z tym zrobić, możecie polecić jakiś sposób żeby uniknąć tego samego za rok<poza kupnem garażu>

Mam w planach o ile finanse na to pozwolą jako że jestem świerzym nabywcą odrestaurować Kubusia w tym roku, i tu moja kolejna prośba, jeśli ktoś robił remont swojego i ma jakieś fotki to bardzo bym prosił o użyczenie ich i jakieś wskazówki jak uniknąć błedów ,

Za wszystkie cenne wskazówki będe wdzięczny

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Tytuł:
swój chłop

czesc
wlasnie naprawiam karoserie 115 i powiem tak: mam go 22 lata
10 lat stal u ojca w garażu nieużywany ,troskliwie go konserwowalem , u mnie to nawet rdzy nie bylo z wierzchu widac, ale jak go rozebralem ze wszystkiego, to musialem wymienic :progi zewnetrzne i wewnetrzne ,miski podlogi,podluznice tylne ,plyte bagaznika, pas tylny,nadkola tylne zewnetrzne i wewnetrzne(nie mylic z nadkolami blotnikow),cale polowki tylnych blotnikow, jedyne do czego nie
mialem obiekcji to przod, bo tam po oczyszceniu okazalo sie ze do roboty nic prawie nie ma.
a teraz co najciekawsze :wiekszosc rdzy powstala pod konserwacjami wiec na pozor nic nie bylo do roboty i wszystko ladnie wygladalo.
jak chcesz to moge ci wyslac zdjecia z postepow i napraw.
za wsystkie blachy zaplacilem 1400 zlotych ,wszystko nowe,a zpomnialem powiedziec ze pociolem druga 115 na czesci ktore na bierzaco zuzywalem
Zmartwie cie ale jak juz widac rdze na lakierze, to najwyższy szas albo remontowac, albo sprawdzic oferty z niemiec na w115.
pozdrawiam
maciej

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00