MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob cze 21, 2025 3:24 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
postmajtek

Witam wszystkich :-)

Od 48 godzin jestem zapalonym poszukiwaczem jednego z tych samochodow. Po prostu, mialem przyjemnosc zaparkowac kolo takiej jednej limuzyny, zaparkowanej w Gdansku na Kolobrzeskiej (przy podstawowce). Swoja droga, podobno jest to samochod, ktory stoi tam od kilku miesiecy, nie przemieszczajac sie zupelnie. Stan wizualny - idealny.
No i wpadlem, zakochalem sie. Znalazlem 2 ogloszenia. Jeden za Wejcherowem to 115 200D za 1600 zł, no stan sredni, a drugi to w okolicach Nowego. Wybieram sie tam we wtorek, podobno jest w bdb stanie (2 500 zł). No wlasnie. Ta kwota to gorna granica jaka moge jednorazowo przeznaczyc na zakup takiego samochodu.
W zwiazku z zakupem mam kilka pytan.
- na co zwrocic uwage przy kupnie?
- gdzie szukac jakichkolwiek numerow silnika i nadwozia?
- w jakim mniej wiecej stanie powinien sie znajdowac samochod za 1 500 zł, a w jakim za 2 500?

Dzieki ogromne za wszelka pomoc. A ja dalej zabieram sie za szukanie auta....

P.S. Jesli ktos slyszal o tych modelach na sprzedaz w rejonie Bydgoszczy, Olsztyna lub Bialegostoku, to tez prosze o info...

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Tak dla porównania:
W Pruszkowie niedługo będzie 115 diesel do sprzedania za 1000 zł. Usiłuje złapać na gościa namiary, bo wiem że będzie miał zamiar ją sprzedać, no i jeszcze taki mój znajomy na niego poluje. Wstępnie wiem (bo auto widuje na ulicy) że nie jest "złamane", całkiem niedawno było ratowane blacharsko po wierzchu, ale korozja go wcina a podłoga jest dziurawa. Do tego zawieszenie siadnięte. Niewiem jak silnik, chociaż kopci na czarno, ale jeździł w takie mrozy gdy moja beczusia odmówiła obudzenia się.
Jak coś będę wiedział, pogadam z gościem osobiście, może go na jakiś kanał wyciągnę, dam znać.

Jeśli mogę coś poradzić odnośnie zakupu:
Auto nie powinno być przełamane na tylnej osi (to widać dobrze po listwach bocznych, powinny być w jednej linii)
Dobrze aby było kompletne (chodzi o detale bo o nie jest do 114/115 coraz trudniej) Blachę można pospawać, silnik, zwłaszcza diesla bez problemu wyremontować, a skąd wziąć np. zderzak w dobrym stanie?

POZDRAWIAM!!! ;)

.....
Golf 1.2 TSI
maniek@w114-115.org.pl

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00