...bowiem ze znajomymi z uczelni ruszyliśmy z miejsca projekt który wszystkim zdawał się na początku całkowicie niewykonalny. Rzecz siedzi w taksówce która miałaby być wydarzeniem medialno-charytatywnym. Zamierzamy [w różny sposób] zbierać pieniądzę na kupno i przygotowanie do jazdy na taxi Mercedesa W115. W ciągu tygodnia zebrane zostało już prawie 100zł, a cała akcja powiększa się w tempie kuli śniegowej. Jednym z założeń jest sprzedawanie przestrzeni "reklamowo-pamiątkowej" w tylnej części auta [podsufitka, tylne słupki i tylne trojkątne szyby]. 1zł = 1cm2 przestrzeni do wykorzystania na swój ślad w samochodzie który ma przejść do historii. Ludzie wykupują często po 10cm2, ale część daje po 1zł tylko dlatego, że podoba im się zamysł akcji. Zbiórka ma trwać kilka miesięcy, i ma zostać zakupiony egzemplarz do generalnego remontu. Mój sąsiad jest blacharzem, robiłem u niego poprawki Transita, ale często widzę robione u niego generalki W123 i innych, mogę powiedzieć, że robi nieźle - wstępnie rozmawiałem z nim na temat całej blacharki i lakierowania W115 na polskich komponentach [może i mniej trwałe i trudniejsze w montażu, ale kwestie finansowe i samo przeznaczenie auta zadecydowały o tym]. Na remont generalny silnika jest już sponsor, reszta po drodze powinna się wyklarować - realnie pożądanym terminem jest przygotowanie auta do końca bieżącego roku. Auto ma jeździć i zgarniać datki na cel charytatywny [najprawdopodobniej będzie to na szkołę w Płacieniszkach, ale jeszcze nie dogadałem się do końca z organizatorem tej fundacji]. Będzie jeżdziło conajmniej tak długo aż zarobi na fundację tyle kasy ile zabrało przygotowanie całej akcji. Załoga będzie jeździć 2-osobowo, zapewniając podróżującym show w stylu Ultimatetaxi.com jeżdżącej w Aspen

- a więc nagłośnienie, światła, może dym

Ewentualni sponsorzy [jeśli uda się ich zebrać] mogliby zapewniać paliwo, komunikację [marzy nam się docelowo webcam w kabinie]. Od strony medialnej strona internetowa [www.taksowka.com - obecnie w przygotowaniu] i nagłośnienie akcji w TV [na razie rozmawiałem z TeDe/TV4 - zgodzili się na patronat medialny]. Niewykluczone, że jako kierowcy będą czasami jeździć [poza naszym 6cio osobowym zespołem] również zapraszane znane osoby [na początek pierwsza piątka Idei-Śląska, bo tych znam osobiście

]. Możecie powiedzieć conieco co o tym myślicie
pozdrawiam
Bartek