MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt lip 15, 2025 8:58 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop
Awatar użytkownika

sprawdziłem już na "szukajce" ale czegoś takiego lub podobnego tam nie ma. Co się dzieje : odpalam na zimno jakoś idzie po rozgrzaniu gaśnie. Po jakim czasie odpalam na gorąco jakby szybciej i lepiej . Po jakimś czasie znowu gaśnie. Oględziny: Benzyna przelewa się z gaźnika do filtra powietrza i cieknie z niego strumieniem. Konkluzja: po oględzinach całej drogi paliwowej dochodzę do wniosku, że przewód powrotny jest zapchany Czy to możliwe? po przepchaniu metalowego odcinka przewodu sprężyną (cienką) hydrauliczną doszedłem do wniosku, że to musi być na kilkucentymetrowym odcinku plastikowego wężyka lub na jego złączu ze zbiornikiem. Próbowałem wymontować zbiornik paliwa i tu mam problem. Czy można go wyjąć bez kanału? Czy to w ogóle możliwe. Może wszystko co zrobiłem psu na buty warte a uszkodzenie jest zupełnie gdzie indziej? Robiłem już trudne naprawy silnika a padłem na głupim demontażu zbiornika. Aż mi wstyd. Może ma ktoś jakieś większe doświadczenie z tego rodzaju "robotą"? :oops:
Mercedes w123 230 benzyna gaźnik Stromberg 175. Rocznik 1978 przebieg 800 000 km.

Skoro nie można być uniwersalnym i wiedzieć wszystkiego, co się da wiedzieć o wszystkim, to trzeba wiedzieć wszystkiego po trochu. O wiele bowiem piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym.

wiarus senior
Awatar użytkownika

Przedmuchaj ten wężyk po prostu. Demontaż zbiornika bez kanału będzie ciężki, no ale dla chcącego nic trudnego ;)

swój chłop
Awatar użytkownika

Próbowałem. Jest zapchany na amen. Nawet sprężarka ma problemy. Chyba będę musiał zniszczyć ten wężyk i jakoś dopasować inny. Jest strasznie zimno po półgodzinie ręce są zamarznięte. W takim razie muszę czekać. Czy ktoś spotkał się z takim czymś czy tylko ja mam takiego pecha? :cry:

Skoro nie można być uniwersalnym i wiedzieć wszystkiego, co się da wiedzieć o wszystkim, to trzeba wiedzieć wszystkiego po trochu. O wiele bowiem piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00