MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 02, 2025 3:42 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
postmajtek

http://www.finn.no/finn/car/used/viewim ... e=43752085

postmajtek

opis
Klasyczny Mercedes 250 Coupe (W114) z doskonałą 2,5-litrowy silnik rzędowy. Dobre wnętrze, chrom i szkło. Ciało ma wgnieceń, ale rdzewieje w lewym błotniku musi być spawane. Plamy rdzy gdzie indziej na ciele musi być szlifowane i lakierowane. Maszyna nie szykuje, powiedziano mi, że może być brak przewodu podciśnienia? Samochód z stosunkowo niewielkim wysiłku i kosztowne może być ładny vetranbil!

Km w stanie odczytać z licznika - nie wiem, czy to prawda, czy nie.

Otwarta na propozycję zamiany w motocykla, motoroweru lub samochodu rocznika!

nie jestem wstanie przetlumaczyc poprawnie.
Mam mozliwosc sprowadzenia takiego auta do polski po uzgodnieniu rozwazam wejsc w uklad z jakims lakiernikiem ktory siedzi w temacie nie jakims partaczem. Ja moge sprowadzac
kwestja dogadania
Jestem na miejscu gadam po norwesku wiec nie ma problemu o papierkowe sprawy

postmajtek

Cześć, kupiłeś już ten samochód ?? Jaka jest jego cena ?? Jaki układ proponujesz ??

MB W126 420 SE - 1990r.

postmistrz
Awatar użytkownika

Poza lakiermikiem to bedzie jeszcze porzebny spec od "ciala", dermatolog? Mazysta? Sam nie wiem :)

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

wiarus senior
Awatar użytkownika

MarcinOSLO pisze:

To jak chcesz pomóc jak niby gadasz a nie potrafisz krótkiego opisu przetłumaczyć. Procedura ściągania auta z N jest trochę skomplikowania (umowy, cło płacone w N jako zastaw, wyrejestrowanie w Statens Vegvesen, T1 na transport, opłaty za drogi) więc po tym co prezentujesz są obawy, że nie podołasz.

ex: Mercedes Benz W115 200D 1973
ex: Mercedes Benz S123 300TD 1983
ex: Mercedes Benz Actros MPII 1844 2007r.

postmajtek

filippo pisze:
MarcinOSLO pisze:

To jak chcesz pomóc jak niby gadasz a nie potrafisz krótkiego opisu przetłumaczyć. Procedura ściągania auta z N jest trochę skomplikowania (umowy, cło płacone w N jako zastaw, wyrejestrowanie w Statens Vegvesen, T1 na transport, opłaty za drogi) więc po tym co prezentujesz są obawy, że nie podołasz.

Moja pomoc moze polegac na
-przetlumaczeniu i pomoc w zalatwieniu spraw papierkowych
-nocleg
-ogledziny auta w okregu mojego miejsca zamieszkania
-pomoc sciagniecia auta do pol
ja nie nastawiam sie na jakies pieniadze :lol: moge pomoc z wlasnej i nie przymuszonej woli

A ty kolego nie pajacuj :evil: bo przez takich jak Ty nie chce mi sie pisac i zagladac na te forum

wiarus senior
Awatar użytkownika

MarcinOSLO pisze:
-nocleg
ja nie nastawiam sie na jakies pieniadze :lol: moge pomoc z wlasnej i nie przymuszonej woli

A ty kolego nie pajacuj :evil: bo przez takich jak Ty nie chce mi sie pisac i zagladac na te forum

Chwała Ci za dobre chęci ale wszyscy wierzący wiedzą jak to z nimi było w piekle.

Pajacowanie to w mojej opinii:
- oferta tłumaczenia procedur i wrzucanie tłumaczenia zwykłego ogłoszenia z translatora, z adnotacją "nie jestem wstanie przetlumaczyc poprawnie"
- oferta pomocy i brak pojęcia o procedurach (wujek google wie więcej). Norwegia to nie Polska.
- oferta oględzin w miejscu zamieszkania? Gjovik to jakieś 120km od Oslo to już odpada? Oslo ładne jest, bez wątpienia.
- oferta pomocy w ściągnięciu do PL - na lawetę pomożesz wepchnąć czy wiesz gdzie telepassa kupić?

I najważniejsze ze wszystkiego - co już Bukol, jak widać zbyt oględnie zasygnalizował więc jak Ci wyłożę - Już ze zdjęć widać, że to auto nie jest warte tej ceny, zachodu związanego z jego ściągnięciem do Polski i dodatkowych opłat z tym związanych.

ex: Mercedes Benz W115 200D 1973
ex: Mercedes Benz S123 300TD 1983
ex: Mercedes Benz Actros MPII 1844 2007r.

postmajtek

filippo pisze:
MarcinOSLO pisze:
-nocleg

Chwała Ci za dobre chęci ale wszyscy wierzący wiedzą jak to z nimi było w piekle.

Pajacowanie to w mojej opinii:
- oferta tłumaczenia procedur i wrzucanie tłumaczenia zwykłego ogłoszenia z translatora, z adnotacją "nie jestem wstanie przetlumaczyc poprawnie"
- oferta pomocy i brak pojęcia o procedurach (wujek google wie więcej). Norwegia to nie Polska.
- oferta oględzin w miejscu zamieszkania? Gjovik to jakieś 120km od Oslo to już odpada? Oslo ładne jest, bez wątpienia.
- oferta pomocy w ściągnięciu do PL - na lawetę pomożesz wepchnąć czy wiesz gdzie telepassa kupić?

I najważniejsze ze wszystkiego - co już Bukol, jak widać zbyt oględnie zasygnalizował więc jak Ci wyłożę - Już ze zdjęć widać, że to auto nie jest warte tej ceny, zachodu związanego z jego ściągnięciem do Polski i dodatkowych opłat z tym związanych.

Nie mam zamiaru przepychac sie z Toba co ja oferuje i co ja moge zaoferowac. Ja dodalem takie ogloszenie o mozliwosci. Ty szukasz jakiejs sensacji -z tego co piszesz tak wynika
Zaraz po dodaniu postu kolega z foru zadzwonil i pogadalismy jak by takie cos wygladalo-jagby
Kolega zachowal sie tak jak powinien sie zachowac -Chwała Ci za to

Takie opisywanie to zwykle pajacowanie
A tak na marginesie to ludzie zciagaja z calego swiata co sie tylko da tylko trzeba miec znajomosci i kontakty :o
A kolega pewnie dostal w d....e jak cos kompinowal i dla tego tak pisze :o

swój chłop
Awatar użytkownika

MarcinOSLO pisze:
Nie mam zamiaru przepychac sie z Toba co ja oferuje i co ja moge zaoferowac. Ja dodalem takie ogloszenie o mozliwosci. Ty szukasz jakiejs sensacji -z tego co piszesz tak wynika
Zaraz po dodaniu postu kolega z foru zadzwonil i pogadalismy jak by takie cos wygladalo-jagby
Kolega zachowal sie tak jak powinien sie zachowac -Chwała Ci za to

Takie opisywanie to zwykle pajacowanie
A tak na marginesie to ludzie zciagaja z calego swiata co sie tylko da tylko trzeba miec znajomosci i kontakty :o
A kolega pewnie dostal w d....e jak cos kompinowal i dla tego tak pisze :o

Chłopie, gdzie Ty się polskiego uczyłeś?!? :roll: Teraz nie jestem zdziwiony dlaczego masz problem z przetłumaczeniem ogłoszenia w obcym języku, skoro nawet z ojczystym sobie nie radzisz :roll:
BTW, nawet jeśli masz pakistańską klawiaturę w kompie w Norwegii, to nadal nie tłumaczy takich błędów składniowych i ortograficznego dramatu ze słowem "zciągają" na czele.
Serdecznie pozdrawiam.

weteran
Awatar użytkownika

Numer GG: 309237
Rafako pisze:

Teraz nie jestem zdziwiony dlaczego masz problem z przetłumaczeniem ogłoszenia w obcym języku, skoro nawet z ojczystym sobie nie radzisz :roll:
BTW, nawet jeśli masz pakistańską klawiaturę w kompie w Norwegii, to nadal nie tłumaczy takich błędów składniowych i ortograficznego dramatu ze słowem "zciągają" na czele.
Serdecznie pozdrawiam.

Kolega na wstępie w innym wątku zaznaczył, że pakistańska klawiatura nie ma polskich znaków nawet w nicku

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00