mindo pisze:
Zacząłem powoli rozbierać swój nowy nabytek i w związku z tym mam parę pytań
1. jak zdjąc listwy z rynienek nad bocznymi szybami i tą listwę za tylnimi szybami
2. jak myślicie czy zdejmować wygłuszenie z całej podłogi jak ubytki ma tylko z przodu pod nogami kierowcy i pasazera(widac na zdjeciach)
3. co moze byc przyczyna ze jak jest zimny to z rury przy mocniejszym gazowaniu pryska chyba olej czy co bo na kostce zostaja slady jakby olej, czy moze byc to jakis osad z rury czy z silnika , samochód stał 9 lat
4. jak zdjąc listwy z dachu wyglądają jakby były na nity
5 nie wiem czy jest sens rozbierac wszystko w środku do konca bo wiekszośc rzeczy wyglada jak nowa -tyl pod fotelami ,drzwi od środka.
Ad. 1
Te rynienki sa wciskane więc trzeba je ściagać bardzo delikatnie najlepiej przy użyciu drewna (kołeczka) które będziemy pobijać gumowym młotkiem.
Ad. 2 Z tego co widzę w przedniej cząści to efekt nieszczelnego układu sprzęgłowego (dziury) Wygłuszenie na podłodze najczęćiej jest tylko samym wygłuszeniem w środku nie ma blachy !! Sprawdź !!!
Ad. 3 Raczej nie olej ale woda z sadzą bo na zimnym dostaje dawke paliwa z wtrysku rozruchowego. Olej byłby spalony w postaci niebieskiego dymu.
Ad. 4 Tak są na nity pod tą gumową taśma w listwie poprostu je rozwierć ale wiertłem o odp. grubości.
Ad. 5 Jeżeli ma byc lakierowany w całości to rozebrany też powinien byc w całości !!!!!