Witam wszystkich serdecznie
Moj kombiaczek zostal niedawno napietnowany przez pewna pania, ktora niechcacy wypalila mi papierosem dziure w fotelu. Nie wyglada to zbyt sympatycznie i wymaga to naprawy lub wymiany elementu. Sprawczyni oczywiscie bedzie partycypowac w kosztach.
Kupujac to autko bylem zachwycony m.in stanem tapicerki i generalnie wnetrza, ktore po 15 latach uzytkowania bylo utrzymane w wysmienitym stanie. Teraz otwierajac prawe tylne drzwi pierwszym co sie rzuca w oczy jest taka ladna osmalona czarna dziura, ktora na jasnoszarej tapicerce wyjatkowo bezczelnie rzuca sie w oczy. Musze to naprawic
Nadmieniam, ze jest to model kombi gdzie tylna kanapa znaczaco rozni sie od sedana. Tylna kanapa dzieli sie 2+1. Ten uszkodzony element to ten fotel (jak gdyby dla jednej osoby) znajdujacy sie za fotelem przedniego pasazera. Dokladniej rzecz ujmujac dziure mam w siedzisku, oparcie i zaglowek zostaly w nienaruszonym stanie.
Jak wybrnac z problemu?
Odpowiedzi jest wiele
1. ASO - da sie dokupic samo poszycie tapiecerskie siedziska prawie 700zl

- wiec but spada - nie bede sprawczyni wpedzal do grobu
2. W tym siedzisku sa fabryczne przeszycia i wystarczyloby kupic oryginalny skrawek materialu o tym samym odcieniu i oddac fotel do tapicera celem wyciecia 1 calego fragmentu z wypalona dziura i wstawienie nowego. Przy tej opcji (pod warunkiem, ze tapicer nie zchrzani tematu) nie powinno byc zadnych sladow operacji. Wymiary materialu do wstawki tez nie bylyby duze ok 10x30cm
3. Kupno uzywanego siedziska o tym samym kodzie tapiecerki
4. Moze macie jeszcze jakies inne pomysly???
Przy okazji zapytuje czy ktos z Was ma do sprzedania kawalek materialu lub cale siedzisko.
Kod tapicerki 068 - grey (sprzet z 1990r)
Dla bardziej wymagajacych podaje VIN: WDB1241851F163492
Dodatkowo celem latwiejszej identyfikacji wizualnej zalaczam fote mojego wnetrza (uszkodzony element to ten na ktory lezy pozwijany pas bezpieczenstwa).
Prosze pomozcie bo nie moge na to patrzec
Z gory wielkie dzieki!