Witam. Dzisiaj troche zdziwilem sie podczas jazdy, kiedy wlaczylem kierunkowskaz i zawiesila sie na dluzej zielona strzalka kierunkowskazu na zegarach oraz zapalila zielona lampka (po lewej stronie od lampki grzania swiec zarowych) - w ogole nie wiedzialem, ze tam jest jeszcze jakas lampka. Wylaczylem i wlaczylem kierunkowskaz i niby wszystko dziala poprawnie, ale podczas pierwszego cykniecia kierunkowskazu zapala sie na moment ta zielona lampka na zegarach i zaraz gasnie. Co to jest?! <br>
Dodano po 18 minutach.:<br> Hmm, nikogo nie ma na forum, wiec musialem sam poszukac odpowiedzi. Okazuje sie, ze to kontrolka kierunkowskazow przyczepki (mam zamontowany hak holowniczy) - kiedy auto porusza sie bez przyczepy, ta lampka zapala sie tylko raz na chwile podczas wlaczenia kierunkowskazu, a kiedy auto ciagnie przyczepe, ta kontrolka mruga rownoczesnie z kierunkowskazami - dzieki temu kierowca ma pewnosc, ze w przyczepie poprawnie dziala elektryka. Zabawne, nigdy wczesniej to nie dzialalo u mnie
Coz, mam swojego Mercedesa juz prawie 2 lata, a im wiecej o nim wiem, tym wiecej wiem ile jeszcze o nim nie wiem
Wesolych Swiat dla wszystkich