MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 06, 2025 4:40 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
janusz_W123 pisze:
Jesli chodzi o Brolera to 100% racji. bron Boze tam jezdzic!

A to ciekawe, bo np. ja mam wręcz odmienne zdanie i nie wyobrażam sobie oddać auta komuś innemu do naprawy czy przeglądu. Bracia Zbyszek i Artur Broler znają się na rzeczy, dlatego od 7 lat serwisuję się tylko i wyłącznie u nich. Dyponują urządzeniami i zapleczem, którego zazdroszczą im niektóre ASO, a o któym przypadkowy Pan Sławek, Wacek czy jak mu tam mogą sobie tylko pomarzyć, a naprawę zawsze można wykonać na oko czy ucho - kwestia tylko, czy taki czy inny narząd jest właściwie skalibrowany [zlosnik] Nie ukrywam również, że jako jedyni z W-wy byli zainteresowani pełną współpracą z naszym klubem, a gdyby nie ich wsparcie, to ostatni zlot pewnie by się nie odbył, albo nie byłoby takich atrakcji, jakie zostały przy ich pomocy przygotowane.

Czasem odnoszę wrażenie (bez urazy), że wiele ocen w tego typu wątkach zależy od zasobności portfela i doświadczeń związanych z wydatkami, a nie z fachowością warszatu czy wykonaną usługą. Bo wiecie - nawet gdyby Polakowi dupę miodem posmarować, to i tak nie będzie zadowolony.

Mam wielkie wątpliwości co dowątków tego typu. Po prostu jeździjcie tam, gdzie Wam się podoba, a nie traćcie czasu na pisanie jeden Bóg wie jakich rzeczy po przypadkowej wizycie w jakimś warsztacie, serwisie czy ASO, bo i tak Ci, którzy korzystają z innych miejs, będą tam jeździć cały czas, bo dla nich prywatnie to miejsca sprawdzone.

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

Ja tez przychyle sie do przedmówcy.Kupiłem Merca rownez dlatego ze znam Zbyszka,drobne rzeczy klocki,wymiana filtórw,oleju robie po małych znajomych warsztatach jednak jest taniej,jednak silnik i elektryka to tylko u niego.Ból to długie terminy ale warto poczekać..POLECAM

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
sqrvi pisze:
Ból to długie terminy ale warto poczekać..POLECAM

Fakt, ale to świadczy dobrze o popularności serwisu. Ja też w tej chwili muszę czekać 10 dni na wymianę płynów wszelakich, ale co tam - i tak tam będę jeździł :lol:

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

Pragną włączyć się do dyskusji : Zapisałem się na wizytę do Pana Panasiuka z Piastowa .zdam relację po zakończonej naprawie.Pozdrawiam.

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

Więc ,jak wyżej , jestem po.Naprawa przeprowadzona perfekcyjnie choć dość mocno nadwyrężyła mój budżet .... ale jak za wymianę tarczy sprzęgła ,łożysk -oporowego i podporowego ,wymianę iszczelniaczy i oleju na ATF 850.00 to chyba jest do przyjęcia.I tak musiałem oddać nerkę , na szczęście mam jeszcze jedną .Pozdrawiam.

123T 85r.200 śliczności(SPRZEDANY-szkoda:-(

Tytuł:
swój chłop

witam
jesli chodzi o brolera to oczywiscie popieram wypowiedz sebiana, bardzo mila obsluga a co najważniejsze nie wsadzaja tylko oryginalnych czesci ale proponują zamienniki w dobrych cenacha także uzywane czesci, fakt ze nie sa tani i dlatego wymieniam olej i kocki w innym warsztacie ale np ten warsztat nie wiedział co sie stało jak nie miałem podswietlenia w kabinie, u brolera od razu zdiagnozowali problem i naprawili, czas ok 30min, racja jest taka ze z poważniejszymi naprawami bede jezdził do nich, pozdrawiam i polecam BROLERA.

EX:KTM 520EXC, KTM LC4 620 SC, JUNAK M10 63',YAMAHA XT 600 Z TENERE 86', YAMAHA XTZ 750 SUPER TENERE

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
A to ciekawe, bo np. ja mam wręcz odmienne zdanie i nie wyobrażam sobie oddać auta komuś innemu do naprawy czy przeglądu

Moze masz szczescie, moze jako stary klient traktuja Cie inaczej.
Mi najpierw sprzedawca wcisnal za 380 zlotych ZŁE sruby (pan Zbigniew telefonicznie zaczal krecic nosem, ze juz zostaly uzyte itd.). Kiedys w trakcie przegladu popsuli mi silinik i wmawiali, ze tak bylo, naprawilli przestawiajac pompe, mimo ze WYRAŹNIE panu Machajowi powiedzialem, ze maja jej nie dotykac, to co odkrylem dzisiaj na przegladzie, pozwala mi przypuszczac, ze ktos po prostu podmienil moja pompe wtryskowa. A oto, co sie wydarzylo:
W marcu czy kwietniu wstawilem W124 do warsztatu. Zglosilem latajaca luzno lampe przednia, okazalo sie, ze popekane sa zatrzaski. Bardzo sie ucieszylem, jak zadzwonil P. Machaj i zaproponowal uzywany reflektor za, bodajze 150 zlotych. Kazalem go wstawic, odebralem auto z przegladu uiszczajac ca 1500 PLN za caly przeglad...
dzisiaj zona pojechala na przeglad rejestracyjny. I co sie okazalo? reflektor, ktory zostal wymieniony, pochodzi z anglika! co oznacza m.in. to, ze bylo niedoswietlone pobocze. Jako, za autem jezdzila zona, swiezo upieczony kierowca, nie zwrocila na to uwagi.

Po prostu cycki mi opadly :( przyzwyczailem sie, ze raz na jakis czas jestem w Polsce okradany, ale do tej pory nigdy tak bezczelnie.

Tytuł:
postmajtek

Za żadne skarby nie polecam Brolera!

Odstawiłem tam swoją 124 na naprawę uszczelki pod głowicą, wymianę wiskozy i ogólny przegląd. Remont trwał ponad 5 miesięcy, w tym czasie auto rzekomo podczas próby uruchomienia zaczęło się palić i zniszczyła się instalacja elektryczna. Mieli ją zastąpić nową, jednak niestety tak się nie stało, wymieniono tylko wierzchnie przewody, reszty nie ruszając (wyszło to dopiero po jakimś czasie, jak poszedł dół), a oczywiście kasę zainkasowali. Dodatkowo podczas pobytu w warsztacie został uszkodzony komputer sterujący tempomatem i podbiciem wolnych obrotów (kolejna kasa), a także skórzane obszycie kierownicy (wyrwali megadziurę, do której nie chcieli się przyznać i twierdzili, że tak już było - zaproponowali naprawę, jak się później okazało, naprawa polegała na zaklejeniu dziury klejącą się niemiłosiernie do rąk).

Reasumując - wydałem ponad 6k zł i w efekcie otrzymałem auto częściowo naprawione+dodatkowe usterki.

Stanowczo nie polecam tego warsztatu!!!

ex. Swift 1,3 97' R.I.P, W124 280E 93', Mondeo 2,5 V6 99', Polo 1,4 00'

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

dajcie jakiś namiar na tego mechanika w Milanówku :) <br>Dodano po 14 godzinach. 25 minutach.:<br> up

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00