ok, wieczorem wrzucę jak wrócę do domu
tu gdzie jest zaznaczone znajduje się kulka (wersja elektryczna) lub zacisk (manual) w które jest wpięte lusterko należy ta podważyć jakimś śrubokrętem
szkiełko trzyma się poza ta kulka która już odhaczyliśmy jeszcze na zawiasach po przeciwnej stronie, należy je z nich po prostu wyciągnąć (nie sa zaczepiane itd) natomiast w wersji manualnej jest tak jakby "szyna" na której się trzyma owa tafla, po prostu ja zsuwamy
tutaj wyciągnięta tafla z wersji elektrycznej
i manualnej (po prawej)
reasumując, tafle pasują, tzn szkła ale już jakiekolwiek inne części nie :/ wiec przełożenie bez większej zabawy odpada, plastiki i gumka wokoło chromowanej ramki są w manualu jednocześnie mechanizmem, a w elektryku nie wiec maja inny kształt, plastik do którego przyklejone jest szkło w elektryku trzyma się na kulce i zawiasach a manualu szynie i zacisku wiec tez nie pasuje, pociesza to ze szkło do plastiku jest przyklejone jakaś taśma dwustronna wiec teoretycznie można by to odkleić, ale czy bez szkody nie wiem, tak na szybko patrzyłem ze się skubane trzyma mocno i raczej bez trwałych odkształceń na plastiku się nie obejdzie tak wiec daruje sobie, dla 2 rysek nie warto w moim przypadku ryzykować ze uszkodzę coś bardziej