MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 02, 2025 6:59 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
nowy

Szanowni Grupowicze,

Zostalem juz zbesztany za brak przedstawienia sie na forum HydePark przez Tyberiusza wiec- choc nie mam zbyt wiele merytorycznie w tym temacie do powiedzenia- moje Dzien Dobry i na poczatek pare slow o sobie. Jestem tu nowy jako uczestnik dyskusji (i autor watka) ale troche bardziej zaawansowany jako czytacz: jestem tez statystycznie najbardziej atrakcyjnym celem wszelkiej masci marketingowcow z racji kryteriow jakie ogolnie sa traktowane jako najbardziej atrakcyjne przez reklamodawcow (wiem bo czytam, a czasem nawet gazety- ale nie za czesto)).

Poki co nie posiadam wlasnej "gwiazdy" ale od dosc dawna szykuje sie na w107 w typie SLC. I doszedlem ostatnio do wniosku, ze to chyba zaczyna byc ten czas w zyciu, zeby szykowanie sie zmienic w tryb dokonany. I gdzie zaczac szukac odpowiednich informacji jak nie na forum?
:-)

Tyle o sobie a teraz ad rem:

Znalazlem na Allegro cos takiego:
http://www.allegro.pl/item719831641_pie ... _grey.html

Z opisu wyglada fajnie, zolte blachy przekonuja (oryginalnosc czesci) ale zastanawialem sie czy ktos z Was faktycznie zna to auto, albo na podstawie zdjec jest w stanie sie o nim wstepnie wypowiedziec.

Poniewaz jak wspominalem moja milosc do tego modelu jest poki co platoniczna zastanawialem sie rowniez, czy znacie jakiegos eksperta (najlepiej w okolicach Wwy) od tego modelu ktory podejmuje sie oceny konkretnych egzemplarzy (oczywiscie za pieniadze)- bo cos czuje ze w najblizszych miesiacach bedzie to dla mnie temat istotny.

Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam!

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Witam.

Musique pisze:
zolte blachy przekonuja (oryginalnosc czesci)

http://www.w114-115.org.pl/forum/viewtopic.php?t=43263
nie do końca można być tego pewnym, zwłaszcza po zapoznaniu sie z tym tematem ;).

Życze owocnych poszukiwań.

Pozdrawiam.

sojczyn

Tytuł:
swój chłop

No właśnie sojczyn ma racje, ja tez widzialem na allegro beczke na zoltych tablicach z drewniana kierownica i instalacja LPG. Te tablice tak naprawde zaleza od ''widzimisie'' rzeczoznawcow i konserwatorow zabytkow.

Powodzenia w szukaniu

123 240D Automat '77

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Witaj,

ze zdjęć tego auta widać że:
- ma szytą tapicerkę na fotelach i kombinowaną na boczkach,
- ma dużo choinek zapachowych i zastanawiam się po co,
- dla mnie widoczne purchelki w 107 to może być początek naprawy blacharskiej i lakierowania całości, czyli spore koszty
- uszczelki drzwi to blisko 1000zł, a napewno nie tylko one będą do wymiany
- jak klima nie działa to pewnie mały remoncik całości od 1000zł w górę
- 13000EURO kosztować może takie auto w perfekcyjnym stanie, a to jakieś 20-30kpln wkładu

powodzenia w poszukiwaniu, napewno trzeba obejrzeć auto dokładnie przed zakupem, najlepiej z osobą co już 107 oglądała kiedykolwiek....

EX W201E20'86; W124E26'90; W116E28'79; C123E28'81; C126E56'90; C126E56'87; R107E28'78; W126E42'90; R107E50'84; R107E50'88;R129E50'98

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Numer GG: 3972849
kilka rzeczy ktorych sie mozna dopatrzec na zdjeciach.. jesli przesadzilem z czyms to mam nadzieje ze koledzy mnie poprawia.. ;)
Obrazek
1 dolny spojler uszkodzony pewnie zaliczal parkowanie przy wysokich chodnikach
2 halogeny maja rozne klosze, ciekawe z jakiego powodu(nie mam tu na mysli czystosci/brudu jaki widac..)
3 na chromie grila, dziwne plamy. wyglada jakby chrom byl w tych miejscach przytarty.. a moze ma taki polysk ze sie niebo odbija ;) :lol:
Obrazek
1 przy progu nadkola wyglada rudy, ciekawe jak bardzo sie wgryzl.. :-?
2 lastwa dziwnie "pieje"
Obrazek
1 guma na zderzaku uszkodzona wiec musial miec jakies blizsze spotkanie z czyms..
2 listwa progowa odstaje wiec pewnie rydu pod nia robi swoje.. podobnie jak dol drzwi..
Obrazek
1 lampa uszkodzona - klejona
2 miejsca laczenia blotnikow z tylnim pasem sa rozne, zaszpachlowane albo co...
3 dolna czesc zderzaka jakos dziwnie sie rozni od karoserii.. :-? auto moglo byc malowane a o tym zapomnieli/pomineli..(??) :x bo nie wydaje mi sie zeby to bylo brudne, zbyt duza roznica..
Obrazek
Obrazek
male detale i pewnie powiecie ze sie czepiam, ale wplywaja na estetyke..
1 urwany uchwyt od zwolnienia recznego
2 nie fajnie/nie starannie wykonczona blokada skrzyni
3 dziura w tunelu
4 fotele/wnetrze szyte i wcale nie takie perfekcyjne jak jest w opisie
5 na drzwiach kombinacja. pewnie poprzedni wlasciciel mial tak "car audio" albo elektryka szyb jest dokladana i chcieli w ten sposob "zamaskowac" otwor po korbie..
nalezaloby sprawdzic zgodnosc z vin-em..
6 albo maniak choinek albo chce "ukryc" stechlizne a to juz nie fajna sprawa.. :(
najlepiej jechac i obejrzec bo ze zdjec to wiele mozna "wymyslac" :lol:
pozdrawiam

Opel Astra TT

nowy

Panowie,
Odebralo mi mowe. Nie tylko dlatego, ze auto nie takie fajne jak w opisie, ale glownie w podziekowaniu za niewiarygodna jakosc analizy i uzyteczne rady.

Praktyka i dokladnosc robia swoje, wiec chyba czola i caluje felgi Waszych autek w podziekowaniu. Jak juz nabede swoja gwiazde mam nadzieje, ze spotkamy sie na zlotach i wtedy bede mial okazje podziekowac bardziej wymiernie- czyms do picia albo jakims dobrym olejem do silnika :-)

Czyli faktycznie nie wszystko zloto co sie swieci. Widze, ze poszukiwanie bedzie dluzsze niz myslalem ale z drugiej strony z racji wieku modelu nie dziwi to zbytnio. Jeszcze raz dziekuje- tak szczegolowej dokumentacji jak fotograficzna analiza RadMona nie mialo nawet w ubezpieczalni zadne z moich znacznie mlodszych autek.

Pozdrawiam serdecznie!
Musique

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00