Witam serdecznie!
Jestem nowym użytkownikiem tego, jak zobaczyłem jako anonimowy gość, bardzo bardzo pomocnego forum. Ostatnio stwierdziłem, że pomogę mojemu Ojcu złożyć to co mój braciszek rozebrał, zrzucił "na kupę" i nie ma czasu złożyć (nie pamięta jak złożyć !sic!

) od 3 lat. Oto kilka fotek w stanie obecnym, czyli:
- podłoga wymieniona z progami teraz będzie już 6 lat
- malowanie kompletne gołej karoserii - kompletny demontaż
- silnik gra jak melodia cały czas
- wyciek z obiegu chłodzenia (prawdopodobnie opaska nie dociśnięta - dziś dokręcona)
Do złożenia zostało:
Wnętrze auta:
- Boczki, słupki, centralny zamek (o tym za chwilę), szyberdach, fotele
Zewnątrz:
- Listwy środkowe, Listwy dolne
- Szyba przednia, tylna
A teraz do rzeczy. Znalazłem na forum odnośnik do ruskiej strony z częściami nowymi, stamtąd mam również schemat centralnego. Problem polega na tym, że nie mogę znaleźć jednego łączenia...:
Znalazłem dwa przewody od centralnego nad kolumną kierowniczą, gdzie jeden idzie do słupka przód - pasażer. Drugi idzie nie wiem gdzie, mam dwie koncepcję - albo ten przewód idzie do złączki pod maską koło vacuum pompy (niebieskie kółko), lub jest gotowym wyprowadzeniem rozgałęzienia (czerwone kółko). Dostęp nad kolumnę jest cholernie utrudniony, chciałbym więc dowiedzieć się tego od kogoś kto pamięta lub ma wygodny dostęp. Z tego co pamiętam na pewno, to przewód do zbiorniczka został przez spawacza upalony... Przynajmniej tak to wygląda po oględzinach według schematu. Dodatkowo poszukuje kilku części i nie wiem gdzie tu o takie rzeczy można popytać?