RadMon pisze:
Koordian majac slc powiniennes wiedziec ze 107-ke jak ktos chce kupic tanio to musi sie liczyc z remontem i kosztami i to calkiem sporymi, albo dac 30-35tys i nie robic "nic". to ze klima moze byc dokladana to nic nie znaczy jesli tylko ktos to z glowa zrobil i dziala tak jak powinno. co prawda 107 moze wygladac dobrze i moze nie wskazywac na wiele pracy ale po rozebraniu moze okazac sie calkiem co innego.. sam rozebralem dwie takie "ladne" do kilku poprawek i dopiero trzecia nadawala sie do remontu.. a to ze 280 to chyba nie tak wielki mankament.. 280 katalogowo ma 10s do 100 a 350; 380 ma 9s. a spalanie.. no coz, zalezy jak ciezka ma ktos noge.. <br>Dodano po 53 sekundach.:<br> Koordian majac slc powiniennes wiedziec ze 107-ke jak ktos chce kupic tanio to musi sie liczyc z remontem i kosztami i to calkiem sporymi, albo dac 30-35tys i nie robic "nic". to ze klima moze byc dokladana to nic nie znaczy jesli tylko ktos to z glowa zrobil i dziala tak jak powinno. co prawda 107 moze wygladac dobrze i moze nie wskazywac na wiele pracy ale po rozebraniu moze okazac sie calkiem co innego.. sam rozebralem dwie takie "ladne" do kilku poprawek i dopiero trzecia nadawala sie do remontu.. a to ze 280 to chyba nie tak wielki mankament.. 280 katalogowo ma 10s do 100 a 350; 380 ma 9s. a spalanie.. no coz, zalezy jak ciezka ma ktos noge..
wg mnie jest dobrym materialem do remontu przyszlego zadowolenia..
Wiem jak to sie ma (zewnetrzne niewielkie purchle) do tego co sie kryje po rozebraniu, ja wybralem opcje tanszy zakup- remontuje i wiem co mam. Mi sie jednak wydaje, ze ten egzemplarz jest bardziej zgnity od przecietnej, (przynajmniej zderzaki i lewy przedni blotnik) ale tak jak mowisz wszystkie kwiatki wyjda po rozebraniu.
Co do silnika, to chodzi mi glownie o ten bulgot v8, a nie ile ma ktory silnik do 100, bo po 30 latach to te katalogowe czasy mogly sie troszkie rozjechac i jak ktos chce sie scigac to kupuje inny typ auta, a spalanie? no coz balem sie 500 przed zakupem i kupilem najmniejsze v8 ale teraz dochodze do wniosku, ze to byl blad, gdyz robjac w granicach 1500 km rocznie to czy spali 15 czy 20 ma sie nijak do kosztow typu wymiana cooroczna oleju czy ubezpieczenia. Jak kupowac to tylko v8 najlepiej 5l
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)