MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn lip 28, 2025 12:03 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Bo o wiele łatwiej ściągnąć całą głowice...przecież co ich obchodzi że nowa uszczelka kosztuje 430 zeta.
Roboty jest z tym dużo....ale może się ktoś znajdzie. Jakby co to zapraszam do Zabrza :P

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

do zabrza nie mam daleko więc nie byłby dla mnie żaden problem przyjechać :) a Ty Styczu robiłeś to już?

Polonez Atu Plus gazownia `99 -ex
MB W123 240D

only RWD !

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Robiłem remont silnika i był problem z dymieniem, tzn. silnik brał po jakims czasie dużo oleju. Kilka razy rozbierali silnik i ostatnio diagnoza padła na uszczelniacze. Kupiłem orginalne w ASO i zawiozłem kolesiowi który mi robił głowice. Ze wzgledu na koszt uszczelki zrobili to bez ściągania głowicy.
Pan który się tym zajmuje jest wg mnie naprawde godny polecenia. Jak jest problem to nie zbywa. Z moją głowica robili cuda żeby ją sprawdzić.
Zrobili to...ale trwało to dwa dni. Podaje fona:
(32)322456765

Ja go z czystym sumieniem polecam

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Dzięki za pomoc, będe tam dzwonił. Moge jeszcze spytać ile cały interes Cie wyniósł, tzn orginalne uszczelniacze i wymiana?

Polonez Atu Plus gazownia `99 -ex

MB W123 240D

only RWD !

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

heheh czasami mam wrażenie że My wszyscy tutaj mamy problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Przeczytaj prosze jeszcze raz cały Twój wątek od początku :)
Pozdrawiam

PS. Ciężko powiedzieć co do ceny, bo to strasznie zakręcone było. Remontowałem tam całą głowice, ale zleceniodawcą nie byłem ja tylko mechanik który naprawiał mi silnilk. Wyszły z tego powodu nieporozumienia gdyż ja chciałem zrobić wszystko a mechanik zlecił tylko część prac. W dodatku póżniej głowica uległa zniszczeniu podczas eksploatacji silnika ( nie mam pojęcia czemu sie tak stało i z powodu pozytywnego zakończenia sprawy nie będę drążył tematu). Druga głowica którą dostarczyłem do tego warsztatu została zrobiona "za free", dodatkowo jeszcze póżniej zostały wymienione uszczelniacze zaworowe, ja dostarczyłem części a warsztat je wymienił. Właściciel ma tzw jaja, nie umył od tego rąk i doprowadził sprawe do końca, dlatego polecam go z czystym sumieniem i dlatego oddałbym tam do naprawy głowicę raz jeszcze.

Pozdrawiam

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00