MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn lip 28, 2025 1:46 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
wiarus junior

Witam ! Bardzo rzadko bywam w tym dziale,ale ze względu na znalezienie auta z tytułu powyżej mam pytanie,może ktoś z kolegów poradzi-pomoże ? znalazłem takie autko ,kompletne ale do remontu ,zarówno blacharskiego jak i pewnie ,mechanicznego, z tymi sprawami myślę że sobie poradzę bo jestem mechanikiem a i z blacharstwem miałem doczynienia ale mam inny problem, otóż autko to przyjechało do PL bardzo dawno, i oprócz umowy kupna-sprzedaży z niemcem nie ma żadnych innych dokumentów,tablice niemieckie są na aucie,w jaki sposób można by ewentualnie takie autko póżniej (po remoncie ) zarejestrować w PL na normalnych blachach ,na jakich zasadach,pewnie na zabytek byłoby łatwiej ale dużo więcej z tym zachodu-latania itd,itp, czy można w PL cokolwiek z części mechanicznych i blacharskich ,dostać u nas na miejscu i czy są bardzo drogie,może ktoś z kolegów orientuje się w przedziale cenowym takich aut,oczywiście nie takich po remoncie,odrestaurowanych,bo że są spore to wiem. Proszę o porady !!!

DAEWO TICO----1997-LPG
MB 126 420 SE-- 1988 EX
IVECO 3510-----1995 EX
MB 124 300 E ---1989 EX
MB 201 230 E ---1987 EX
AUDI 80 1,8E----1989 EX
SEICENTO 900---2002 - LPG

swój chłop
Awatar użytkownika

Jak nie masz niemieckich dokumentów pojazdu, to tylko na zabytek,
a co do ceny to tujaj masz najnowszą opinię kolegi http://www.w114-115.org.pl/j/index.php?option=com_jfusion&Itemid=3&jfile=viewtopic.php&f=24&t=49738.

Klubowicz
Awatar użytkownika

SLC sa z reguły tańsze ale to zależy od stanu i oceny sprzedającego. I tu zaczyna się problem bo niektórzy myślą ze jak samochód ma gwiazdę i 30 klika lat na plecach to można sobie cenę walnąć z kosmosu.
Co do części mechanicznych i blacharskich to są dostępne (szroty, allegro, ICars).
Pamiętej jednak że b. drogię są małe drobne elementy galanteryjne!

Daj zdjęcia !!!!

swój chłop
Awatar użytkownika

czarek12 pisze:
Witam ! Bardzo rzadko bywam w tym dziale,ale ze względu na znalezienie auta z tytułu powyżej mam pytanie,może ktoś z kolegów poradzi-pomoże ? znalazłem takie autko ,kompletne ale do remontu ,zarówno blacharskiego jak i pewnie ,mechanicznego, z tymi sprawami myślę że sobie poradzę

Bardzo powoli spisz sobie listę rzeczy do zrobienia w tym aucie i policz koszty, szczególnie policz koszty rzeczy drobnych nie rzucających się bardzo w oczy jak na przykład uszczelki wnętrza.

Na Twoim miejscu (mechanika z warsztatem czyli znacząco niższych kosztów robocizny) jeśli silnik jest w miarę OK i galanteria typu chromy, elementy wnętrza też są dobre to po kalkulacji kosztów może mieć sens grzebanie tego auta.

Ale jeśli kompletny oznacza także kompletnie zapuszczony to daj sobie spokój.

KJ

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00