Bardzo prosty silnik , nie może nie chodzić na gazie. Jeśli kulawo śmiga na Pb gaźnik do regulacji,pompa do wymiany z filtrem nic poza tym. Jeśli nie śmiga na lpg , parownik do regulacji. Tam nawet za bardzo nie ma którędy podawać lewego powietrza.
Jak na niskich poniżej 30km/h. ? Czyli to manual i wyrzucasz na luz wtedy gaśnie tak? Ale odpalony na jałowym pracuje tak?
Tu jak mi się zdaje to pompa kończy żywot po szoku doznanym z poczucia benzyny po tylu latach.Może źle zrobiony gaźnik,ale jeśli poczujesz w oleju benzynę to masz odpowiedź i tu bym najpierw szukał. To , że na gazie nie chodzi dobrze na wolnych to kwestia regulacji gazu , są dwie śruby. Jedna duża na wężu, wykręć prawie na maks. obr. otwórz gaz na 3500obr, i zakręcaj. Jak silnik zamuli to odkręc pół obr. i zostaw. To prowizorka,ale daje obraz co nie działało, jeśli to ta regulacja i tak musisz jechac na analizator. Druga śruba jest na parowniku mała tak , ja kręć na jałowych aż się ustatkują na przyzwoitym poziomie. Tu akurat obiema da rade podkręcać jałowe.
Do baku lej co chcesz on pali wszystko. W tym silniku to jest M102960 ale pisze z głowy i mogę coś poknocić, łatwo zatrzeć pompę paliwa.Wystarczy krótka praca bez benzyny, pompa mechaniczna smarowana paliwem.
_________________ W123 200 W123 230E W124 230E W201 190E C124 300CE S210 E420 W140 300SE 2.8 R129 280SL C124 E220 W220 320 CDI C219 320 CDI
|