Witam wszystkich
Chciałem pochwalić się
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
moim pierwszym klasykiem w kolekcji. Mercedes c123 230ce Automatic z III serii. Mam go od ok. 3 miesięcy, ale wstyd było wcześniej pokazać, bo miał szpetne cyrkle na nadkolach (sorry jeżeli komuś się one podobają). Auto zgodne ze specyfikacją VIN, dość dobrze wyposażone i z niewielkim przebiegiem. Stan bardzo dobry co potwierdza ok. 1000 niezapomnianych i bezproblemowych kilometrów jakie nim już przejechałem
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
. Oczywiście wymaga pewnych prac które sukcesywnie planuje wykonać aby doprowadzić go do idealnego stanu. W zasadzie jedyna jego wadą to kiepski lakier (przynajmniej dwie osoby na forum wiedzą o czym mówię - poprzedni właściciele). Generalnie od kiedy mam tego mercedesa to na własnej skórze poczułem różnice pomiędzy prawdziwą motoryzacją o "współczesnymi plastikami". Jest Super
Nie będę Was zanudzał planami robót jakie chce wykonać, ale mam dwa pytanka.
Bardzo poważnie rozważam na wiosnę rejestracje go na żółtych tablicach i w związku z tym co do takiego auta:
- czy będę musiał dopełnić jakiś dodatkowych obowiązków (wobec konserwatora) jeżeli będę chciał położyć nowy lakier na samochodzie (oczywiście zgodny z obecnym i VIN-em)
- co z ubezpieczeniem AC takiego auta? Wiem że są pewne preferencje jeżeli chodzi i OC, ale słyszałem że są za to problemy przy ubezpieczeniu AC, a dokładnie jego wysokością (mimo iż auto jest garażowane i używane tylko w słoneczne dni, to i tak planuje sporo nim jeździć jak na klasyka (ok. 3500 km rocznie)
Z góry dzięki za odpowiedź na nurtujące pytania i wszelkie (pochlebne) opinie o aucie

. Negatywnych nie piszcie
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
(wiem że ma kiepski lakier).
Pozdrawiam
Załącznik:
DSC_0519 - Kopia.JPG [ 32.75 KiB | Przejrzano 1759 razy ]
Załącznik:
DSC_0523.JPG [ 31.42 KiB | Przejrzano 1759 razy ]
Załącznik:
DSC_0531.JPG [ 36.41 KiB | Przejrzano 1759 razy ]
Załącznik:
DSC_0534.JPG [ 34.92 KiB | Przejrzano 1759 razy ]
Załącznik:
DSC_0537.JPG [ 29.51 KiB | Przejrzano 1759 razy ]