MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt lip 22, 2025 6:39 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
swój chłop
Awatar użytkownika

Witam,

kiedys poruszalem juz ten temat w dziale w114 ale jakos nikt nie udzielil odpowiedzi. Mianowicie mam problem z podlaczeniem calego ukladu do gaznikow. Ma ktos jakies zdjecia pokazujace w ktore miejsce musze to podpiac?
PS. wiem, to nie jest dzial w114 :)

weteran

Student pisze:
Skoczyłem do garażu zrobiłem zdjęcie ogólne komory a następnie zdjąłem osłonę nad nogami kierowcy i zrobiłem kolejne zdjęcie.

jeny, i to wszystko o 23... poświęcenie godne zdecydowanie lepszej sprawy, bardzo dziękuję!
Wyprowadzenie rurki od lamp przepustem pod bezpiecznikami zdecydowanie poprawi wygląd pod maską. Zmagazynowałem trochę różnych rurek z czasów hadwisiowych hal (ciekawe czy ktoś pamięta jeszcze wierszyk dobrzana [zlosnikhihi] ), to będzie czym poprawić.

Natomiast jeśli chodzi o
Student pisze:
ze sterownika reflektorów wychodzi jedna rurka i rozgałęzia się jeszcze pod deską rozdzielczą na dwie rureczki wychodzące po obu stronach komory silnika
to mnie to zastanawia. Do tej pory sądziłem, że prawidłowe podłaczenie jest takie: z regulatora do lewego reflektora i z niego do prawego. W górnej części pasa przedniego są (prawie) kwadratowe otwory (chyba cztery), w których montuje się plastikowe uchwyty trzymające rurkę, biegnącą do prawego reflektora.

wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 4141125
wojz pisze:
to mnie to zastanawia. Do tej pory sądziłem, że prawidłowe podłaczenie jest takie: z regulatora do lewego reflektora i z niego do prawego. W górnej części pasa przedniego są (prawie) kwadratowe otwory (chyba cztery), w których montuje się plastikowe uchwyty trzymające rurkę, biegnącą do prawego reflektora.

Chopie! mosz recht! jest dokładnie tak jak mówisz. W nocy zmylił mnie przewód elektryczny z białym paskiem, który biegnie wzdłóż prawego nadkola w komorze silnika od reflektora do dodatkowego kierunkowskazu na błotniku.
Reszta natomiast jest tak jak opisałem.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00