Marian-m110 pisze:
Dzisiaj poprosiłem ASO o pomoc a oni wysłali zapytanie do MB co tam wlać ,zobaczymy co odpowiedzą
W ub. roku na jesieni wybrałem się do ASO z pustą bańką po oryginalnym oleju do półosi. Na bańce był oczywiście numer mercedesa, ale bardzo stary, bo opakowanie było z lat 70-tych, więc po numerze nic nie udało się ustalić. Pan z ASO się głowił i głowił, szukał w komputerze i nic. Upewnił się jeszcze raz do jakiego auta to potrzebne (W115) i stwierdził, że musi poradzić się mecheników i poszedł na warsztat. Gdy wrócił stwierdził, że w moim aucie jest dyfer ze szperą sterowaną elektronicznie i potrzebuję specjalny olej do dyfra. Z trudem pohamowałem (u)śmiech, który nieubłaganie cisnął mi się na twarz i powiedziałem, że mam mercedesa W115 z lat 70-tych, a nie Vito 115 (czy nie wiem co tam miał na myśli) i nie mam w nim dyferencjału ze szperą, a klasyczny mechanizm różnicowy, i jak powiedziałem na wstępie chcę olej do półosi, a nie do dyferencjału. Pan się chwilę zastanowił i wrócił na warsztat jeszcze raz spytać mechaników. Po dłuższej chwili przyszedł i powiedział, że to już klasyczny mercedes i musi się upewnić w Mercedes-Benz Classic co zalecają do półosi. Poprosił mnie o podanie dokładnego typu auta i rocznika, numeru nadwozia i mojego numeru telefonu. Powiedział, że jak dostanie odpowiedź to do mnie zadzwoni. Do dziś nie zadzwonił, a w moich półosiach jest już smar do półosi.
Powodzenia.
PS Kup sobie instrukcję do tego auta.