Maniek pisze:
WG mnie wszystko zależy jak w branży części obeznany jest prowadzący sklep, jakie ma układy itd. Wiem że niektórzy prowadzący nawet malutkie sklepiki z częściami mają rabaty nawet 45% od oficjalnych rynkowych cen detalicznych przy zakupach w hurtowni. Daje to możliwość oferowania częśći znacznie taniej niż w wielkich hurtowniach - sklepach typu InterCars
Oczywiście że tak, tylko że wszystko zależy nie tyle od "obeznania" co od obrotów sklepu a odbywa się w sposób następujący: hurtownia lub importer ustala jakąś cenę detaliczną (zazwyczaj dosyć wysoką) za którą sprzedaje towar klientom detalicznym, od tej ceny daje rabaty swoim odbiorcom hurtowym czyli sklepom, jeżeli coś w hurtowni kosztuje powiedzmy 10zł to sklep dostaje to za 5,5zł (przy 45%rabacie), ma więc 4,5zł na manipulacje cenowe.Jeżeli zadowoli się 20% narzutem to towar kosztuje u niego 6,6zł a w hurtowni 10zł.
Są jeszcze "hurtownie" które wszystkich klientów traktują równo - czyli kto nie przyjdzie dostaje taką samą cenę, ale są to de facto sklepy.
Jeszcze słowo do Adiego i MercBeginnera: oczywiście Adi to twój interes ale gdybym trafił do niego przypadkowo z sieci a Ty kazałbyś zapłacić mi za coś z góry , to zapewniam cię że byłaby to nasza ostatnia rozmowa o interesach, natomiast MercBeginner: nigdzie niema tak że dostaniesz towar, pozastanawiasz się i ewentualnie zapłacisz , opłata jest przeważnie przy odbiorze, przysługują Ci natomiast różnego rodzaju prawa np. do zwrotu towaru w ustalonym terminie bez podawania przyczyn.
Co do tematu to w W-wie zaopatruję się (chociaż sporadycznie - mam inne źródła
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
) na Powstańców Śląskich (części oryginalne po niższych cenach niż w ASO) i w materiały eksploatacyjne u Żmijkowskich na Połczyńskiej albo w Focie w Pruszkowie. Moje główne szrociarnie to Szyszkowa i Milanówek.