Mylisz się Antoni...
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
. Pewnie że się interesuję tematem ale na razie nikt nie dał mi konkretnej odpowiedzi...więc czekam nadal...
Głowne moje pytanie brzmi: czy da się podregulować zmianę biegów jakimś cięgnem lub cięgnami przy lince gazu? Przy W126 można było prawdopodobnie tak regulować więc pytam czy w W124 też jest taka regulacja. Skrzynia absolutnie nie przeciąga biegów, chodzi praktycznie idealnie jednak na mój gust powinna zmieniać biegi o 1 - 2 sekundy wcześniej niż zmienia (za długo o tą 1 sekundę trzyma na wysokich obrotach przed zmianą) ale nie ma ABSOLUTNIE żadnego poślizgu czy przeciągania przy zmianie . Tak właściwie to dotyczy to przede wszystkim pierwszej zmiany, następne są już OK . Dla niektórych może to być błahostka jednak gdyby była jakaś regulacja to chętnie wyregulowałbym tak żeby zmieniała w 100% idealnie. Jesli nie ma takowej regulacji, po prostu nic nie będę tam "grzebał" .
Ogólnie chodzi o to że kupiłem tego W124 jakieś 1,5 miesiąca temu i chcę go doprowadzić do stanu SUPER idealnego. Wiadomo, jak się kupi używany samochód , zawsze ma on jakieś drobne mankamenty. Większość już wyeliminowałem (niedziałający wskaźnik temperatury, skrzypienie w drzwiach, nieświecąca lampka ABS, wymieniłem kilka żaróweczek w podświetleniu kokpitu itp.) Został mi praktycznie ten automat,choć nieraz zdaje mi się że szukam w związku z tą sprawą przysłowiowej "dziury w całym "
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)