Cremek pisze:
No wlasnie ja kupujac to auto dostalem dwa papierki wystawione przez polskie zaklady diagnostyczne ze silnik byl poddany remontowi w Niemczech i nowe numery sa nabite na tabliczce pod pozycja agregat. Czyli wszystko byloby w porzadku ?? - dodam ze ten nowy numer ktory mam wpisany w dowodzie ma tylko 9 cyfr i dlatego to mnie zastanowilo

To w takim razie wygląda na to, że na tabliczce pojawił się numer już w DE i został uznany za nowy nr silnika w PL. W takim razie jego format może być zupełnie przypadkowy jak na polskie warunki. Najczęściej jest to jakiś wewnętrzny nr zakładu i/lub data regeneracji.
Od kilku lat wtórne numery w PL zawierają oznaczenie rejonowe stacji diagnostycznej, która je nabiła zaczynające się tak samo jak tablice rejestr. właściwe dla tej stacji i kolejny nr takiej operacji. Ale kiedyś było inaczej i jeszcze różnie w różnych miejscach w kraju.
Proponuję skserować te dokumenty & wozić w ładnie oprawionej formie np. w apteczce i machać nimi energicznie w razie potrzeby na drodze lub przeglądzie.