laudan pisze:
PK2 pisze:
Dzięki! Używam od kilku lat tego źródła wiedzy o dostępności części zamiennych do oldtimerów Mercedesa i właśnie stamtąd wiem, że tych listew na tył już nie ma

Pozdrawiam
Dziala to tez w przypadku nowych samochodow. Mozna szybko sprawdzic cene w ASO
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
Swoja droga te same info uzyska sie w ASO lub przynajmniej powinno.
Oczywiście, z tą małą różnicą, że te strony internetowe dają natychmiastową odpowiedź, czy dana część jest dostępna i w ten sposób nawet nie trzeba już dzwonić do ASO.
W ASO natomiast mają dostęp do takich (zgaduję) wewnętrznych stron internetowych, niestety niedostępnych dla publiki, gdzie dostają aktualne stany magazynowe wszystkich zapasów w całej sieci magazynów DC na całym świecie. Niestety nie zawsze mają czas/możliwość korzystać z tego źródła wiedzy i często poprzestają na zwykłym programie magazynowym DC Polska, który podaje aktualną cenę towaru oraz jej ew. dostępność/niedpostępność w magazynie centralnym w Polsce. Niestety ten program nie weryfukuje dostępności części jako takiej, co czasem prowadzi do mylnych informacji, że dana część kosztuje tyle i tyle (cena jest zawsze). Natomiast dzień później okazuje się, że owszem, ta część kosztuje tyle i tyle, ale już jej nigdy nie będzie w sprzedaży

- słynne NML czy też C01
Kupiłem tego "trochę" i znam te procedury na wylot. W razie czego służę pomocą
No to chyba trochę zboczyłem z kursu tego wątku - moderator mnie nie pochwali...
Pozdrawiam.