MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 09, 2025 9:07 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

apartyda26 pisze:
zmienilem akumulator na nowy kobiete ktora niby zjadla zeby na mercedesach zaproponowala mi KAGER 74Ah/680A od poczatku chciałem zeby mial wiecej rozruchu ale ze kobieta niby taka obcykana to wziolem ta baterie. no i lipa temp przy zerze a beka dalej nie pali zrobilem alternator bo niby nie doladowywał, chce zmienic aku na wiekszy KAGER 95Ah/800A. jak myslicie bedzie ok. na ty maku potrafie chełtac nawet 35 min i lipa.

dodam ze na ciepłym silniku pali normalnie tylko na zimnym stawia czynny opór.

jak zaczolem jezdzic ta beka to siedziałchyba sznajder 74ah / 720 A i skubana paliła nawet jak było - 25

moja maszyna ma 30 lat pojemnosc 200D.

jak widać nie aku jest problemem, ale dla pewności zmierz napięcie po nocy stania na klemach (powinno być powyżej 12,6V)
Zmierz napięcie ładowania (bez względu na obciążenie powinno być 13,9-14,5 lub minimalnie mniej)...
A przede wszystkim zmień filtry ropy...

ex W110'64 200D "Kaczuszka"
ex W123'81 240D "Niszczyciel" -obecnie tatowóz
ex 353W'87

Tytuł:
wiarus senior

Dla mnie prąd rozruchowy troche za mały, ale piszesz, ze kręci normalnie, a nie jakos słabowito. Problem raczej lezy gdzie indziej.

Skoda Favorit 135L+LPG (ex) - pierwsza dziewczyna-przeinwestowana, dobrze, że z nią nie wpadłem

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

Hejka, niedawno mialem podobny problem ale.. z tego co rozumiem po tych 30 minutach juz tak masz rozladoawny akumulator ze ledwo co kreci ? ale kreci za KAZDYM razem ? czy zrobi czasami tez "prrrr" ? jak zrobi prrrr to rozrusnzik do rengeracji albo wymiany

I pewnie tym kreceniem akumulator szlag trafil. moze jak kreci normalni a nie zaskakuje to swiece sa wszystkie poprzepalane ?:) lub przynajmniej wieksza czesc nie wiem ;D wez sproboj moze nagrac dzwiek podczas proby odpalania to to nam wiecej pomoze albo powiedz czy jest jakies "prrr" czy cokolwiek :)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00