MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw sie 07, 2025 2:40 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Ja w te wakacje bylem po beczke z allegro w Wieliczce(z mojej Wielkopolski to jest kawalek)Zdjecia piekne,pokazany kazdy zakamarek,kazda szczelina(och ten photoshop..)Gadalem z gosciem przez telefon kilkanascie razy-nic nie grzebane,lakier oryginalny,samochod kolekcjonerski-pytam sie czy warto pryjezdzac bo mam ponad 500km do niego i bede dosc odąsany jak się okaże ze to lipa.Gosc odpowiedzial że gwarantuje 200% satysfakcji.No wiec ubralem się i ponieważ nastawilem się że przyjade tym samochodem,a drugiego kierowcy nie mialem wsiadlem w pociag-13 godzin jazdy druga klasa na stojaco(sezon wakacyjny)nie wplynelo na mnie kojąco,ale w głowie switała mi tylko mysl mojej czarnej wymarzonej w123(juz drugiej:)
Zajezdzam,gosc ok 40 lat,wyjechal po mnie na dworzec,ja podchodze do auta i widze jak spod czarnego lakieru(swoja droga polozonego jakby pod wplywem czegos)przeswituje czerwony!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Purchle,zgnilizna,w komorze silnika robilem dziury palcem!!!
Ja sie pytam czy to zart jest czy se ze mna leci w ch....
A on do mnie:a czego sie Pan spodziewal po 27 letnim aucie.
Wzialem i dziadowi walnąlem tak jak stalem.Powiedzial ze z takim zachowaniem sie jeszcze nie spotkal,a sprzedal juz dwa auta!
Szczyt bezczelnosci

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Numer GG: 309237
Rychu a może Ty bronqowi walnąłeś ;)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Tego nie wiem :roll:

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

To musiał być broneq, bo tak nagle przestał się odzywać.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Numer GG: 60349017
(me: how) pisze:
To musiał być broneq, bo tak nagle przestał się odzywać.

Prędzej bronka stary, on sam ma 20 lat i kolorowa ce,a ojciec dokonał zakupu kontrolowanego w 211 320 mit gas anlage .

Ryszardzie no to powiedz nam czego spodziewałeś się po 27 letnim aucie?
Chyba nie tego samego co po 27 letniej dziewczynie :)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Czyli co?Popełniłem faux pas? [totalszok] No zdenerwowalem się wtedy troszeczkę :lol:
A jeszcze jedno-ten koleś to nie byl do konca taki zly,nie nie.Zapomnialem wspomniec ze jak mu powiedzialem ze ma zlom,totalny syf itp i ze tego za 200zl nawet nie wezme,chcial mi dorzucić dwie zimowki,takze mial poczucie godnosci :evil:

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Numer GG: 60349017
RychuTaryfiarz pisze:
mial poczucie godnosci :evil:

Raczej humoru..

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

THC pisze:
RychuTaryfiarz pisze:
mial poczucie godnosci :evil:

Raczej humoru..

Dla niektórych raczej jego brak [oczko]

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

LiveLetDie pisze:
Zresztą o prawdzie w ogłoszeniach ktoś już tu kiedyś pisał sprzedając chyba jakiegoś starego Peuegota i ten ktoś chyba potwierdziłby moje słowa.

Potwierdzam, tak sprzedałem Tickersona, a Peugota sprzedawał Vojtas, z jakim skutkiem nie wiem.
Prawdę, to sobie można na forum pisać, ktoś obeznany w temacie to doceni. Dla przeciętnego człowieka, niestety, liczy się bajka w opisie.
Dla spokojnego sumienia, w opisie wystarczy wpisać "stan dobry, do jazdy". Przez telefon nie ściemniać - no ale to jest wyższa szkoła jazdy dla niektórych.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

THC pisze:
Ryszardzie no to powiedz nam czego spodziewałeś się po 27 letnim aucie?

No dobrze,dobrze,ale jest roznica jak auto 27-letnie,jest wystawiane za 500zl i sprzedajacy Tobie mowi,ze tu gnije,ze tam odpada i odpala tylko na wiosne,a jest roznica jak auto jest 27-letnie,kosztuje kilka wyplat i sprzedajcy mowi Ci ze jest wszystko cacy,ze zadbany,ze wart swej ceny i jeszcze picuje zdjecia...czyli mowiac kotko wprowadza Cie swiadomie w blad.Nie wiem co sobie taki mysli?Ze sie ktos nie zorientuje ze spod czarnego lakieru wystaje czerwony?Ze jak kupiec jedzie do niego pol Polski to i tak auto wezmie???

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

azamat pisze:

Potwierdzam, tak sprzedałem Tickersona,

Tak mówisz na eroTico? ;)

Wybaczcie OT.

Tytuł:
postmajtek

Dlatego jak ja wyszukuje ogłoszeń to nie dalej niż 200 km od miejsca zamieszkania, chyba ze ktoś poleci owy samochód. W moim przypadku zwykle jest tak że połowa wad wychodzi po miesiącu jak go kupiłem.
W Otwocku był tez taki do kupienia, na zdjęciach stan nie najgorszy na żywo szyberdach mu wpadał do środka a drzwi można było kawałkami odrywać.

Tytuł:
swój chłop

Mnie sie ten czarny z Wieliczki bardzo podobal, sam sie nim interesowalem, ale uznalem, ze za daleko i w koncu kupilem w Grodzisku, w stanie lepszym niz deklarowany przez telefon;) Facet sam chyba nie wiedzial co sprzedaje...ale fakt ten czarny wygladal pieknie na fotkach, niby jezdzila nim zona goscia...ale tknelo mnie cos, bo w ogloszeniu bylo o mozliwosciach wykorzystania go przez ekipe budowlana:) 500km to i ja bym dal w morde;)

Pozdro.

-----------------------------
BMW e34 518 - sprzedam!
Renault Laguna 2.0 dCi 150 KM AT

Tytuł:
wiarus senior

Hehe też juz ogladałem rózne beczki, sam bym sie wku... jakbym przejechał pół Polski, zeby zobaczyć złoma. Kiedy zaczynałem rozgladać sie za beczką (doswiadczenie z tym modelem żadne), rzuciło mi sie ogłoszenie z Gdyni, 1978r, kolor kosc słoniowa, po wszelkich kapitalkach (remont silnika, blacharka od podstaw), silnik 2.4D, cena 3500. Pojechałem, a tam silnik juz był zagrzany, buda rok po remoncie ,a parch na parchu. Panowie, za 3200, nie mozna wymagać stanu kolekcjonerskiego, auto moze być w miare nie zgnite, sprawne mechanicznie z dobrym silnikiem, zadbane i zgodne z vinem (z tym gorzej), ale cudów nie ma.

Skoda Favorit 135L+LPG (ex) - pierwsza dziewczyna-przeinwestowana, dobrze, że z nią nie wpadłem

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Cytuj:
Mnie sie ten czarny z Wieliczki bardzo podobal, sam sie nim interesowalem, ale uznalem, ze za daleko i w koncu kupilem w Grodzisku, w stanie lepszym niz deklarowany przez telefon;) Facet sam chyba nie wiedzial co sprzedaje...ale fakt ten czarny wygladal pieknie na fotkach, niby jezdzila nim zona goscia...ale tknelo mnie cos, bo w ogloszeniu bylo o mozliwosciach wykorzystania go przez ekipe budowlana:) 500km to i ja bym dal w morde;)

Pozdro.

Tak,to ten sam koles

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00