MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 03, 2025 3:02 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Numer GG: 578747
THC pisze:
(...) tylko smigał nią zadowolony i dbał nie mniej niż dziadek.
Ale skad to przeswiadczenie, ze dziadek nie moze dbac o beke niegorzej niz smigalacy malolat? Dlaczego nikt nie przychodzi do misiakow w wypasionych SECach czy lochach i nie pyta czy nie chcieliby tych aut sprzedac? Przeciez tez ladne, a taki kark jeden z drugim napewno nie dba lepiej niz smigajacy malolat.
THC pisze:
Czy męczy Cię,że nie masz w okolicy takich emerytów.
Mam, zdziwilbys sie jakie dziadki i jakie auta. I wcale mnie to nie meczy - zycze im, podobnie jak bary, zeby jak najdluzej byli w stanie cieszyc sie swoimi wychuchanymi cackami.
THC pisze:
Emzetkę miałem kilka lat , wyglądała jak nowa i nie przerobiłem na choppera itp.Także chyba sie mylisz.
No to fajnie, pytanie tylko co sie z nia dzieje teraz?

Moze i moj poprzedni post jest nazbyt emocjonalny ale widzialem juz kilka naprawde ladnych samochodow, ktorych wlasciciele - najczesciej starsi ludzie - pilowani byli przez narwana mlodziez. I potem widzialem te auta po kilku miesiacach jako dogorywajace wraki. Jedno skonczylo zywot nawet jeszcze szybciej owiniete wokol latarni. Dobrze, ze nikomu nic sie nie stalo.
THC pisze:
Chyba będzie okazja spotkać się niedługo, to spytam się Ciebie co miałeś na mysli pisząc te brednie.
To dla mnie jakas nowosc :o. Mam co prawda termin z Wasylem ale o Tobie nic nie slyszalem. W sumie to mozemy nawet zrobic malego spota. Mam w kazdym razie nadzieje, ze to nie zadne grozby pod moim adresem? ;)
THC pisze:
kielbik Coś Ci się poprzestawiało w bańce?
Nie wiem, mozliwe...

P.S.
THC pisze:
może nie dochodzą do 9 sprzętów z czego działa mniej niz połowa (...)
Motyla noga! Mam juz 10 aut, z tego na chodzie 3 a tak naprawde zeby wsiasc i jechac to jedno, moze dwa :o :P

'71 250 CE, angol

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Ja mam swoje zdanie co do aut starszych osób. Nie wszystkie nadają się do czegokolwiek oprócz fotografii na pocztówkach widokowych i to trzeba mieć na uwadze. Auto stojące, szczególnie na dworze, miesiacami, to nic dobrego a emocje to raczej powinny isć w stronę: dlaczego on się uparł zamordować to auto? Pomimo 20 warstw bitexu i 5 litrów superolu w silniku jak nie stać na garaż dla auta sporadycznie eksploatowanego to chyba nie jest ono odpowiednio doinwestowane.
Fakt faktem wiele osób liczy, że starszy człowiek sprzeda okazyjnie auto - czasem sprzedają i wtedy faktycznie młodzieńczy zapał robi z nich wraki, ale nie wszyscy sprzedadzą auta tanio. Zaporożec o jakim śniłem sprzedał się z 5 lat temu za ponad 10tys, znalazł się uczciwy kupiec, zagwarantował opiekę dla auta. Inaczej stał by do dziś.

Tytuł:
swój chłop

kielbik pisze:
Czytam te wasze brednie (wyjatkiem jest tutaj bary) i oczom nie wierze :o. Instrukcja wyruchania dziadka :evil:. Ale tak wlasciwie dlaczego?

RAFAŁ 99, jaki dokladnie los spotkal tego garbusa co go w koncu wyciagnales od dziada?

HMM nie sądzę żeby któryś z nas tu piszących jest nekrofilem (może się mylę) :)
Nie mam zamiaru go ruchać ani walić doniczką w łeb Chciałbym grzecznie podejść i porozmawiać popytać o auto itp Jeśli powie NIE i spadaj gówniarzu (mam 33 lata) to sobie pójde i nie mam ciśnienia na tą beczkę

Garbusem jeździłem 7 lat zrobiłem remont silnika i blachy ale pojawił się Saab więc sprzedałem go starszej Pani!! Pani mi powiedziała że zawsze marzyła żeby mieć garbusa ale całe życie nie miała odwagi :) Bardzo miła starsza osoba Nawet przez jakiś czas prosiła czy może parkować pod moim blokiem (mieszkaliśmy blisko siebie) żeby mąż nie wiedział że sprawiła sobie takie auto :) Pojeździła nim chyba ze 2 lata Nawet chciałem odkupić od niej tego garba bo wszystko było w nim oryginalne oprócz koloru,żadnych plastikowych dodatków poszerzanych nadkoli czy spojlera jak w Porsche 911 ale sprzedała go komuś ze swojej rodziny i nie wiem co teraz się z nim dzieje
Nie wszyscy gówniarze kupują starsze auta po to żeby wariować i lansować się po mieście

Tutaj jest mój Saab który mimo że dla niektórych może wyglądac jak choinka to mnie podoba się taki styl i tuning z epoki Wszystko jest orginalne

http://www.w114-115.org.pl/forum/viewtopic.php?t=37730

Tytuł:
wiarus senior

Numer GG: 12453483
Kiełbik, powiem tylko tyle: nie zgadzam się z Tobą !!!!
Ile ja się kulałem po warszawskich podwórkach w poszukiwaniu fajnych wozów.
Od dziadka jest wytargać najtrudniej bo:

- Naście/dziesiąt lat temu dał za niego kupę szmalcu/talon/2 szklarnie.

- Jak to za komuny bywało: nie było benzyny i części zamiennych, facet zdobywał-kombinował-reanimował itd.
Chcąc nie chcąc związał się z bryką emocjonalnie lub tylko spędzając pod nim tysiące godzin.

-Chce odzyskać z tego jak najwięcej (w jego mniemaniu to unikat i przecież kosztował wtedy 20-letnią wypłatę)

Ale dziś jego samochód ma: wycieki z silnika, sparciałe uszczelki, stary olej (bo po co wymieniać jak nie jeździł w tym roku?), dziury w podłużnicach itd.
Opisywałem jeden z wielu wypadów, kiedy od dziada chciałem wyrwać 123 240D LANG.
Stał 2-3 lata, brakowało z 10cm drzwi, ale dziad chciał 10000 PLN!!!!
I czego się potem dowiaduję?
W tym miejscu stoi nowe osiedle a stary fiut oddał go na złom, choć dawałem mu 4000pln.
Trzeba było mu jebnąć doniczką bo na to drugie był za brzydki.
Młodzi wcale nie znaczą bezmyślni !!!

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Numer GG: 60349017
kielbik pisze:
Ale skad to przeswiadczenie, ze dziadek nie moze dbac o beke niegorzej niz smigalacy malolat? Dlaczego nikt nie przychodzi do misiakow w wypasionych SECach czy lochach i nie pyta czy nie chcieliby tych aut sprzedac? Przeciez tez ladne, a taki kark jeden z drugim napewno nie dba lepiej niz smigajacy malolat.

Ja jestem przeświadczony, że dziadki dbają, nie wszyscy, ale większość tak.Także młody miłośnik marki równiez w sposób odpowiedni zadba o samochód w fajnym stanie.
Dobrze wiesz po co jakieś karki kupują szybkie drogie auta, dla lansu.
Eksploatują w sposób barbarzyński,ale ich cyrk ich małpy.
Znam jednego, teraz co prawda kark mu zmalał ,ale dba o swoje auta jak maniak, akurat maniak audi.
kielbik pisze:
THC pisze:
Emzetkę miałem kilka lat , wyglądała jak nowa i nie przerobiłem na choppera itp.Także chyba sie mylisz.
No to fajnie, pytanie tylko co sie z nia dzieje teraz?

Wiem, że fajnie :) odpowiedź :MZ wziął mój wujek, dostawił do swojej kolekcji, a mi w ten sposób dorzucił do mercedesa.

kielbik pisze:
Moze i moj poprzedni post jest nazbyt emocjonalny ale widzialem juz kilka naprawde ladnych samochodow, ktorych wlasciciele - najczesciej starsi ludzie - pilowani byli przez narwana mlodziez. I potem widzialem te auta po kilku miesiacach jako dogorywajace wraki. Jedno skonczylo zywot nawet jeszcze szybciej owiniete wokol latarni. Dobrze, ze nikomu nic sie nie stalo.

Nawet na forum ktoś kiedyś opisywał taka smutną historię jednego z 3074 sztuk 280C.Zdarzają się i takie młotki,ale nie zakładaj, ze teraz też taka osoba założyła temat.Różni są ludzie .

kielbik pisze:
To dla mnie jakas nowosc :o. Mam co prawda termin z Wasylem ale o Tobie nic nie slyszalem. W sumie to mozemy nawet zrobic malego spota. Mam w kazdym razie nadzieje, ze to nie zadne grozby pod moim adresem? ;)

Robert, zamkniemy Cie w kanale i będziemy więzić dokąd nie wyjaśnisz swojego nazbyt emocjonalnego tonu :):):)A potem zrobimy spot :)

kielbik pisze:
THC pisze:
kielbik Coś Ci się poprzestawiało w bańce?
Nie wiem, mozliwe...

Zdarza się każdemu ....

kielbik pisze:
Motyla noga! Mam juz 10 aut, z tego na chodzie 3 a tak naprawde zeby wsiasc i jechac to jedno, moze dwa :o :P

No i luz, od przybytku głowa nie boli,ale wyjątkowo podoba mi sie Twoja granatowa ascona, mało ich już , nawet tych z ostatniej serii.
Pozdrawiam

RAFAŁ 99 pisze:
HMM nie sądzę żeby któryś z nas tu piszących jest nekrofilem (może się mylę) :)
Nie mam zamiaru go ruchać

Raczej miałeś na myśli gerontofila.
Dobrze , że znamy Twoje zamiary , jakoś tak bezpieczniej teraz :)

Ostatnio zmieniony sob sty 10, 2009 10:17 am przez THC, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Waciak pisze:
Opisywałem jeden z wielu wypadów, kiedy od dziada chciałem wyrwać 123 240D LANG.
Stał 2-3 lata, brakowało z 10cm drzwi, ale dziad chciał 10000 PLN!!!!
I czego się potem dowiaduję?
W tym miejscu stoi nowe osiedle a stary fiut oddał go na złom, choć dawałem mu 4000pln.

I co, chcesz powiedzieć, że jeździłbyś dzisiaj odrestaurowanym Langiem?

Czy zespułbyś to auto, tak jak większość, które trafiły w twoje ręcę?
Miałeś QP, to zdążyłeś tylko kupić blachy (podrabiane) i postawić obok samochodu do zdjęcia. Nie będę pisał o tym, co zrobiłeś ze skrzynią w 123T, które kupiłeś ode mnie, bo tu zdania są podzielone. Wsiadłeś do 124T, to obwiesiłeś go listwami z nowszego modelu. Pisać dalej?

Stary Mercedes to nie jest dobro narodowe ani puchar przechodni. Jak ktoś ma kaprys poskakać po dachu, nie sprzedać tobie, oddać na złom albo jeździć do usranej śmierci auta i swojej, to jeszcze nie znaczy, że trzeba mu jebnąć doniczką, bo idzie młode. Ale żeby coś napisać madrego w kwestii kupowania od dziadka, nie wystraczy tylko zjeździć Polskę, ale trzeba jeszcze podołać wyzwaniu. Przynajmniej w utrzymaniu samochodu na zastanym poziomie.

Tytuł:
wiarus senior

Numer GG: 12453483
Tak, jeżdziłbym odrestaurowanym langiem !!!

Cupeta miała przebite numery i wziął ją ktoś kto napewno poprawił jej stan blacharski.
Ja nie widziałem sensu wkładania kasy w przeszczepa.

Co do szerokich listew, które zamontowałem w swoim niezabytkowym jeździdle:

TO GÓWNO CI DO TEGO !!!

A wspominając o trupie, którego mi sprzedałeś to już chyba nie masz wstydu.
Ta skrzynia jak i cały samochód, który tak zachwalałeś rozleciał się na kawałki już podczas powrotu. :evil: :evil: :evil:
Ja Jaśkowi wręcz odradzałem tego grata i wiedział co kupuje.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Numer GG: 60349017
Ej dziewczyny pierzcie swoje brudy na priv.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Numer GG: 309237
Panowie dajcie na luz, wątek dotyczy zakupu(a nie wyrwania) auta od dziadka, a powstały tu wycieczki osobiste. Gdybym sam widział takie auto w ładnym stanie też bym się nim zaineresował,spytał czy Pan nie sprzedaje teraz czy też zamierza sprzedać w przyszłości, ale nie osaczał go, uświadamiał że jest stary i nic mu się juz nie należy. Te podchody w zyciu codziennym to o kant dupy potłuc, jesli ktos chce sprzedać a nam uda się kupić to dobrze, bo i sprzedący wie, że auto poszło w dobre ręce i nas to cieszy, ale jesli nie chce sprzedać to pozostaje jedynie delikatnie obserwować...moze kiedyś sprzeda.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Proponuje wrzucic na hamowanie silnikiem - mniejsze spalanie ;)

Aktualnie:
Mercedes W123 240D 1981r, Skoda Fabia 1,4TDi 2006r

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Waciak pisze:
Młodzi wcale nie znaczą bezmyślni !!!

Ale mi się spodobało to co napisałeś naprawde poprawiłeś mi dziś wyraz twarzy. Nie mieszając się w wasze przepychanki bez sensu bo niewiadomo jak dziadek dba o auto i czy wogóle dba.Również niewiadomo co chłopaczyna który chce kupić ma zamiar po zakupie zrobić z tym autem.A prawie wszyscy już wiecie za nich obydwu co sie teraz dzieje z autem i co się bedzie działo.(poprosze o numery totka)
Też jestem zdania, że samochód o który warto dbać stoi przysypany wartswą śniegu to może lepiej mu będzie w rękach młodego fascynata niż dziadziusia który ma w d... samochód i siedzi w sanatorium rozpamiętując zajebiste czasy może to robic nadal a beczuszka będzie miała ciepło w garazu z nowym olejem i bez rudego.Wszystkim nam chodzi o dobro tych aut.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

STREETFIGHTER pisze:
Wszystkim nam chodzi o dobro tych aut.

Dobro dla tych aut, to jest wtedy gdy pieniądze spotkają się w jednym czasie z wiedzą i umiejętnościami.

Nie wystarczy chodzić i opowiadać, że ktoś starszy nie chciał sprzedać samochodu, więc jest głupi. Nie wystarczy też myć auto regularnie, żeby być pasjonatem.

Niestety takich, którzy potrafią zapewnić autu coś więcej, także na tym forum jest niewielu. A kilka postów wyżej do jednego znich ktoś napisał pół żartem, pół serio, że połowa jego aut nie jeździ...

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 8874486
Ja chcę takie kołpaki... :(

w123 300D '76 Wgl co tu robi diesel?

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Numer GG: 578747
(me: how) pisze:
Niestety takich, którzy potrafią zapewnić autu coś więcej, także na tym forum jest niewielu. A kilka postów wyżej do jednego znich ktoś napisał pół żartem, pół serio, że połowa jego aut nie jeździ...
Nie no (me: how), teraz to naprawde poplakalem sie ze wzruszenia :cry:.
(me: how) pisze:
Dobro dla tych aut, to jest wtedy gdy pieniądze spotkają się w jednym czasie z wiedzą i umiejętnościami.
Nietety sa u mnie klopoty z synchronizacja tych dwoch czynnikow ale nie trace nadziei, ze bedzie lepiej ;).

A teraz odnosnie tematu tego watku: wywolalem chyba niezly zamet i nie wiem czy takie byly moje zamiary - raczej nie chcialem zeby noze poszly w ruch 8). Zirytowalo mnie tylko to cwaniackie podejscie do wlascicieli jezeli sa nimi ludzie starsi. To ze nie sa juz w stanie tak dbac o samochod jak to bylo jeszcze pare lat temu nie znaczy, ze maja do nich mniejsze prawo.

P.S.

A starszy pan, wlasciciel zielonej beczki, pewnie zazywa sobie kapieli solankowych oraz masazy w sanatorium i nie ma pojecia o tym co sie tutaj wyrabia :P.

'71 250 CE, angol

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

kielbik pisze:
A starszy pan, wlasciciel zielonej beczki, pewnie zazywa sobie kapieli solankowych oraz masazy w sanatorium i nie ma pojecia o tym co sie tutaj wyrabia :P.

Sądze żę to będzie dobre zakończenie tego tematu zanim przestaniecie mówić sobie cześć na zlotach. :lol:

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00