MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 03, 2025 3:14 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
postmajtek
Awatar użytkownika

marpie pisze:

Na alledrogo jest taka beczka 230CE. Wersja tzw. ABC, czyli Absolutnie Bez Czegokolwiek - szyby na korbkę, bez klimy, obrotomierza, tempomatu itp. bajerów. VIN WDB12324312019840, wypas:
410 szyberdach
420 automat
515 radio Becker
531 automatyczna antena
591 szyby atermiczne.

tez ogladalem ten samochod, pojechalem 550 km " skuszony" zdjeciami:

blacharsko jest faktycznie zrobiony, przednia szyba rozkleja sie juz dosc znacznie, kola sa dramatyczne - zalozone ma opony 215 + dystanse.

Tylne sprezyny do wymiany ( wlasciciel naciagnal je - bo samochod "nisko siedzial")

Silnik strasznie trzepie sie na wolnych obrotach, wrzucenie biegu nie powoduje wyrownania obrotow, a podczas jazdy jedzie porownywalnie do 200D, podejrzewam ze albo jest ustawiony pod gaz i na benzynie po prostu nie jedzie, albo sa to efekty jakiegos wystrzalu LPG.

Skrzynia OK.

Wszystkie uszczelki do wymiany, gorne sa wrecz agonalne....

Dla mnie wart jest moze 12 k, za reszte mozna kupic uszczelki ( najgorsze te drogie: gorne) i zagladniecie do silnika, jeszta to kosmetyka....

Ducati Monster S4

Tytuł:
wiarus senior

Rafal77 pisze:
tez ogladalem ten samochod, pojechalem 550 km " skuszony" zdjeciami:

witam,
sorry,ale jak ty szukasz "takie"C123 to nic dziwnego, ze nie mozesz nic znalezc i sie skarzysz w innym watku. Jak widze tego zagazowanego, na cyrklach i takich felgach 123 itp. i wlasciciel pisze w opisie:"Staram sie zachowac go w oryginale" to wiem od razu, ze mam do czynienia z kims, kto nie ma takiego podejscia do MB jakiego bym sobie zyczyl i tym bardziej od ktorego chcialbym/moglbym kupic Benza.
Mimo wszystko powodzenia w poszukiwaniach.

pozdr

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

Cytuj:
Jak widze tego zagazowanego, na cyrklach i takich felgach 123 itp. i wlasciciel pisze w opisie:"Staram sie zachowac go w oryginale" to wiem od razu, ze mam do czynienia z kims, kto nie ma takiego podejscia do MB jakiego bym sobie zyczyl i tym bardziej od ktorego chcialbym/moglbym kupic Benza.

Gaz, cyrkle i felgi to naprawde kosmetyka- z ktora mozna sie uporac, problem z tym samochodem jest taki, ze ma do wymiany drogie uszczelki, a silnik nie jedzie,

Ducati Monster S4

Tytuł:
wiarus senior

Rafal77 pisze:
Gaz, cyrkle i felgi to naprawde kosmetyka- z ktora mozna sie uporac, problem z tym samochodem jest taki, ze ma do wymiany drogie uszczelki,

nie no jakies masz bledne i mylne podejscie!To wlasnie wg.mnie uszczelki sa najmniejszym problemem.Normalne chyba, ze sie z wiekiem zuzywaja.Wymiana ich nie ingeruje w mechanike i karoserie, jak cyrkle, ktore wiadomo co powoduja i gaz, ktory...to tez wiadomo [zlosnik]
I ta kosmetyka jak nazwales, bedzie cie kosztowala wiecej niz komplet nowych oryginalnch uszczelek :roll:

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

Cytuj:
nie no jakies masz bledne i mylne podejscie!

oo widze seans deprecjacji [zlosnik]

Cytuj:
To wlasnie wg.mnie uszczelki sa najmniejszym problemem.Normalne chyba, ze sie z wiekiem zuzywaja.

Poniewaz kupilem wczoraj 123 ce - to powiedz mi gdzie moge kupic poza ASO komplet uszczelek, ktore wg Ciebie nie sa problemem, czekam na merytoryczna odpowiedz....

Ducati Monster S4

Tytuł:
wiarus senior

Rafal77 pisze:
to powiedz mi gdzie moge kupic poza ASO komplet uszczelek, ktore wg Ciebie nie sa problemem,

nie kupisz ich nigdzie poza ASO, co nie zmiania faktu, ze nie sa problemem.Problem bybyl, gdyby owe uszczelki w ogole nie byly do kupienia.

pozdr

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00