Myślałem, że deliberujemy tutaj o boczkach tapicerowanych.
(me: how) pisze:
Z tym Webasto, jest jak z chodzeniem w adidasach i tankowaniem na cepeenie.
A jak ktoś chodzi w adidasach, ale nie tankuje na cepeenie?
Rozumiem, że
filippo wszedł nam tutaj z butami, znaczy z gadżetami od W123, ale to chyba nie jest powód z którego to skąpisz nam swojej wiedzy?
grabekk pisze:
tapicerke do 116 w kolorze takim jak ci podeslalem zdjecie [ 036 ]
036 to jest kod tapicerki od W123, a zdjęcia które wrzuciłeś to 006.
ROBHEN pisze:
Napisałem bez ironii "święta prawda" czyli zgadzam się całkowicie
Chyba się nie zrozumieliśmy. Spytałem czy zgadzasz się z moją teorią na temat boczków tapicerowanych.
ROBHEN pisze:
Co do "praktyki" to mam z nią do czynienia od ok.20 lat. A jeśli chodzi o teorie to jako członek klubu jak go niektórzy nazywają "fabrycznych" czyli KZMP też ją posiadam.
Nie kwestionuję Twojej praktyki, z resztą to byłoby śmieszne, zważywszy na to ile aut przeszło przez Twoje ręce, choć nie ma ludzi którzy zawsze mają rację, są tylko tacy, którym się tak wydaje. Cieszę się że po za handlowaniem wymieniasz także poglądy na tym forum.
Co do teorii to członkostwo w żadnym klubie jej nie daje, nieważne czy to KZMP czy MB/8 Klub Polska i takich ludzi można mnożyć w obu klubach, ale przecież nie to się liczy. Nie należę do żadnego klubu i nie ma to dla mnie znaczenia, ale na zlot wolę jechać tam gdzie nie śpi się w luksusowym hotelu i nie patrzą na mnie jak na ubogiego krewnego gdy przyjadę nie pierwszej świeżości W115 albo W116 280SE, bo co to za zabytek jak wyprodukowali go set tysięcy(?).
Tak w ogóle to najważniejsze są zamiłowanie i pasja, bo to pochodzi z serca, a teoria i praktyka to kwestia wiedzy i pieniędzy, a więc rzeczy które może mieć każdy w odróżnieniu od pasji.kielbik pisze:
Kontrolke w zegarach mialy auta z hakiem fabrycznym. Przy dokladamym to juz bywalo roznie: jak dokladacz mial pomyslunek to wsadzal kontrolke na swoje miejsce w zegarach, jak byl glabem to walil w drewnie dziure jak berlin i tam montowal - zgodnie z dolaczona instrukcja - to co bylo w pudelku z zestawem elektrycznym.

Robert, właśnie to miałem na myśli!
![[ok]](./images/smilies/ok.gif)
Rozumiem, że ktoś wywiercił dziurę w /8 wedle własnego uznania i dołożył jakieś oko, bo oryginalnego nie miał, ale w W116 i nowszych to naprawdę bez sensu. Może jednak ja nie jestem głąbem.