KJ pisze:
PS. Tak wiem jestem tu pół roku i jeszcze nie kupiłem SL-a
KJ pisze:
ja szukam w okolicach 50 tys PLN
witam,
i tu lezy wg.mnie glowne zodlo twoich niepowodzen w poszukiwaniach. By kupic ladnego SLa trzeba miec zdecydowanie wiecej papierow miedzy kciukiem a palcem wskazujacym.
50tys.zl to ok.12tys.€ po aktualnym kursie. Moze jakias "gola" 350ke w manualu lub z M110 w srednim stanie sie kupi, ale wlazyc w takie auto trzeba bedzie tak czy siak jeszcze troche grosza. Jesli cie nie przeszkadza wersja US to tez cos znajdziesz bo te w europie sa mniej chodliwe i duzo mniej warte od swoich europejskich odpowiednikow. W/R107 idzie w gore i kto ma ciekawy egzemplarz wie co jest warty i nie odda go za grosze. Z wlasnej obserwacji widze, ze za porzadnego (w sensie uczciwy) SLa trzeba wydac od 15-18tys.€ w gore do nawet 40tys.
Za SLC ok. 6000-7000 za np. przyzwoitego 280SLC i ok.9000-11000€ za np.450SLC na K-Jetronic-u. Oryginalnosc i dodatkowe wyposazenie tez odkrywa duza role w cenie i skora,klima i lakier metalik sa honorowane przez kupujacych, ktorzy wtedy sa w stanie zaplacic wiecej niz za "golaska". Odpowiedio wiecej kosztuja 450SLC 5.0 i tym bardziej 500SLC, ale problem tu jest cos odpowiedniego trafic.
powodzenia w poszukiwaniach