MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz lip 27, 2025 2:26 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
wiarus senior

Myślę, że powinna pasic, ale 100% pewności nie mam.

Skoda Favorit 135L+LPG (ex) - pierwsza dziewczyna-przeinwestowana, dobrze, że z nią nie wpadłem

postmajtek

hejka po dłuższej chwili - na tym etapie poszukuje uszczelek tylnych lamp do mojej 116 oraz spinek na przedni gril mocująchy listwy takze potrzeben jesli ktoś ma nipotrzebne moze klosze przenich kierunków moje lekko są spękane

swój chłop
Awatar użytkownika

voytas pisze:
stawsz pisze:
dalej samochód ma za bogatą mieszankę az "gryzie" w oczy i kopci na siwo-biało , silnik chodzi ładnie równo ale ma tez za wysokie obroty

Bogata mieszanka to chyba raczej nie objawia się siwo-białym dymem?
Może warto podjechać na analizator spalin i dopiero wtedy pokręcić imbusem, co?

W naszym przyczyną takiego "zimnego Trabanta" okazał się w końcu być... przestawiony rozrząd.
Ot, łańcuch sobie przeskoczył. Dymił na biało (także na gazie!) i nie miał mocy.
Ale skoro wstawiasz do warsztatu, to taka usterka powinna im wyjść przy próbie ustawienia zapłonu.

Gab

------
Drive It Like You Hate It - stara reklama Amazona

postmajtek

tak , czytałem twoje posty i podczas demontazu jednostki popatrzyliśmy na rozrząd i było dobrze - ale przy ponownym składaniu wszystko sie okaże jak odpalimy motor - tak na marginesie to po zmianie świec na nowe i kabli oraz po przejechaniu 20 KM i 2 godzinach pracy motoru na warsztacie (sumując czas) jak rozebraliśmy silnik, swiece są czarne jak smoła zawory także -same zawory po pracy na gazie u poprzedniego właściciela - są w niezłym stanie ale teraz będą w idealnym - wtryski tez nie leją dziś sprawdzałem wiec musi to być albo kwestia regulacji (której chyba nie umiemy zrobić -taka jest prawda) albo tych nieszczęsnych podciśnień - lub tego i tego :) nie poddaje sie i przeglądam neta codziennie w poszukiwaniu info łacznie ze stronami zagranicznymi choć tylko angielski ale nie techniczny trochę przyswajam - ja osobiście stawiam na to ze podciśnienia są źle pospinane i dlatego mamy problem z regulacją

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00