NA PEWNO IDA PRZEWODY PODCIŚNIENIOWE O SKRZYNKI BIEGOW. Zrobiłem zdjęcie tego ustrojstwa na deklu ze zaworów, dalej wchodzą te rurki do skrzyni biegów.
Odłączyłem rurkę która idzie bezpośrednio z komory silnika do "jajczarki" w bagażniku - ta rurka napewno jest szczelna. Schodzę na dol i rozbieram ostatnie drzwi. Dam znac co dalej...
ZAMEK OPANOWANY.
Nieszczelność SIŁOWNIKÓW, nieszczelne sa gumki "harmonijki" na siłowniku. Rurka która idzie do "akumulatora powietrza" sprawna, cały układ sprawny, szczelny oprócz siłowników. Po odłączeniu niesprawnych siłowników pozostałe zamki działają. RÓŻNICA W PRACY SKRZYNI BIEGÓW, 80% ZMNIEJSZONY EFEKT ŚLIZGANIA SIĘ.. Jutro na dłuższej trasie sprawdzę jak się zachowuje skrzynia z "pedałem w podłodze"
Mam uszkodzone dwa siłowniki, gumy "harmonijki" są sparciałe, poszczają powietrze. Układ naprawdę jest świetny w swojej prostocie a zarazem w zaawansowaniu. JESTEM NAPRAWDĘ ZADOWOLONY ZE NIE WYWALIŁEM WSZYSTKIEGO I NIE WSTAWIŁEM "elektryka"
SZCZEGÓLNE PODZIĘKOWANIA DLA KOLEGI "NIEBIESKIEGO" KOLEGO NALEŻY CI SIĘ DOBRY KAWAŁEK PIFFFKA.
GDZIE MOGĘ KUPIĆ DWA SIŁOWNIKI??
Bardzo proszę o info.