and6412 pisze:
A co do kierownicy, to jest jakaś badziewna, jak skończę, to będę musial ją wymienić, ale narazie mam lepsze zajecia przy aucie
PS
Przy okazji powiedz mi, czy pod przednimi błotnikami są plastikowe nadkola, czy tylko taki kawałek blaszki??
Kierownica jest prawie na pewno AMG. Moja rózni się wstawioną w środek gwiazdą. Powinna mieć wytłoczenia na palce i być obszyta skórą. Jak chcesz to dostaniesz do wglądu papier o niej, bo poprzedni właściciele mojego 107 zbierali takie rzeczy. Czy Ci się podoba, to rzecz gustu, natomiast jest bardzo wygodna. Ma tylko tę wadę, że zasłania cześć obrotomierza, paliwo
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)
oraz kierunki. Ja swoją obszyłem de novo i nie żałuję. Jak wystawisz ją przez jakiego Niemca na e-bay'u, to kupisz sobie dwie albo i trzy zwykłe lenkrady
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
.
Koła oryginalnie to były 205/70 VR 14 na felgach 6,5J*14*H2 i ET 23 lub 30 - tego do końca nie wiem. Fabrycznie stal, na zamówienie alu. W 280 węższe - masz to w danych techn. na
http://macmerc.netium.com.pl/index0.html
Tak się tylko zastanawiałem, czy wszystko ok. i nic nie ociera, zwłaszcza, że czasem całe koło ma ciut większą średnicę po takich zamianach.
Powinna być tam blaszka, ale pewien nie jestem. Generalnie samochód jest z czasów "nieplastykowych".
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
Jak chcesz, to puść mi na maila fotkę lub jakiś rysunek miejsca, to postukam.