MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt lip 22, 2025 10:21 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
wiarus junior
Awatar użytkownika

Może chce, żeby mu kadzić, że fajne i w ogóle. [zlosnikhihi]

A on wtedy "no co Wy, chłopacy, no dajcież spokój" i spąsowieje uroczo :oops:

[zlosnikok]

kombatant
Awatar użytkownika

frugoman pisze:
MERCEDES4EVER a dlaczego właściwie nie robisz jej dla siebie? Moim zdaniem jest bajeczna, w życiu nie widziałem żółtego coupe a to jeden z fajniejszych kolorów W123.

bo nie mam przedewszystkim czasu- mam kliku fachowców ale jakies poprawki blachy i doły drzwi u jednego - lakier u drugiego.Musiał bym go porozbierac i złozyc bo kto mi sie podejmie wyjąc szybe tylną czy szyberdach i nic nieuszkodzić?Musiał bym sobie silnik wyjac i wszystko wyczyscic ,blaszki ocynk itp itd a poprostu to wszystko to czas ,czas ,czas.Wiem ile takie projekty zajmują i ze to wychodzi zawsze dłuzej niz sie zakłada.Obecnie mam kilka innych spraw i choc bym chciał to nawet nie miał bym czasu wszystkiego zorganizowac.Poprostu myslałem ze on niebedzie wymagał rozebrania i polakierowania tylko ze bedzie sie dało jedzic po małych poprawkach.Poza tym wolał bym jednak sedana z dieslu...Poprostu jest praktyczniejszy i mogł bym uzywac na codzien w lato... a cupe jednak przy 3-4 osobach jak sa wysokie to juz jest jednak problem....Pomysle jeszcze ale niechce zaczynac czegos co potem moze utknąc w połowie i dopiero bedzie problem.

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

swój chłop

Kolego, nie waż się go rozbierać na graty. Piękny stan wnętrza, auto naprawdę ma potencjał :) Lepiej wytocz go z tego garażu, wysprzątaj, wypucuj i wystaw, gdzie się da. Na pewno ktoś się zainteresuje...

swój chłop
Awatar użytkownika

No to jak wszyscy tak mlaskają nad tą CE i że taka piękna bo żółta,
to ja też pomlaskam [zlosnikok]
Bo faktycznie taki kolor jest po prostu świetny i moim zdaniem extra pasuje do CE.
Nietypowy/niespotykany jak na obecne czasy co też podnosi jego atrakcyjność.
Dodatkowo moje wspomnienia związane z modelem W123 w tym kolorze potęgują
"lubość" do takiej konfiguracji.

Oczywiście to już któraś oferta z rzędu, kiedy to nie mogę sobie akurat teraz
pozwolić na zakup omawianej tu sztuki. Ciska mnie z tego powodu, no ale cóż, życie.
...a mógłbym się cieszyć taką laleczką
Obrazek
i to w 280 I serii [ok]

Widzę również, że chyba pod wpływem naszych zdań M4E też powoli mięknie pisząc
MERCEDES 4 EVER pisze:
[...]Pomysle jeszcze ale [...]
[hihi]

M4E potrzymaj go jeszcze do lata to chętnie przyjadę po niego :)

KTM Hobby 3 81' - 2 gang - Puch - 2,2 PS - jest moc ;)

postmistrz
Awatar użytkownika

Taaaa? A jak tylko pojawi sie w ogloszeniach to zaraz bedzie, ze cena z kosmosu, ze caly do roboty, ze musi byc szczepan bo sie rocznik nie zgadza ... A jak juz sie sprzeda lub pojdzie na czesci, to zaraz znajdzie sie kilku co to zalowac beda, ze nie wiedzieli :) takie realia w Polsce, ciezko auto sprzedac, zwlaszcza za uczciwe pieniadze.

Rob z autem co chesz. Wg mnie renowacja nieoplacalna, mimo ze kolorek super. Demontaz, naprawy blacharskie (zawsze cos wylezie przy rozbiorce), lakierowanie, polerka, nowe uszczelki, montaz ... Juz tylko na to sporo kasy pojdzie, a auto nadal nie bedzie idealne. Ciezki temat.

O prosze! W miedzyczasie pojawil sie kupiec .... Ale jak zwykle dopiero jakiegos blizej niesprecyzowanego lata :) gregorr! Chodzilo Ci o lato 2012? Czy 2020? Ile takich tekstow tu juz czytalem :)

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

swój chłop
Awatar użytkownika

Bukol pisze:
O prosze! W miedzyczasie pojawil sie kupiec .... Ale jak zwykle dopiero jakiegos blizej niesprecyzowanego lata :) gregorr! Chodzilo Ci o lato 2012? Czy 2020? Ile takich tekstow tu juz czytalem :)

A coś się tak przypiął do mnie? chyba że przedstawicielem sprzedającego jesteś to OK.
To że czytałeś wiele testów tzn. że z moją wypowiedzią jest coś nie tak??
Z drugiej strony to fakt. Mogłem tego tu nie pisać, żeby nikogo nie drażnić. Sorry :)

Co do ceny to 11k pln to chyba nie aż taki kosmos.

Jeszcze o kolorze. Jaki on jest?? 606 ahorngelb, 673 saharagelb, 624 gelb??
Po zdjęciach w sieci nie mogę się połapać.

KTM Hobby 3 81' - 2 gang - Puch - 2,2 PS - jest moc ;)

kombatant
Awatar użytkownika

Czekaj, za chwilę znajdzie się drugi taki co wszystko kupuje [palacz]

postmistrz
Awatar użytkownika

Gregorr - trafilo sie Tobie przypadkiem, akurat jak wysylalem pierwsza czesc wiadomosci to pojawil sie komunikat o Twojej wiadomosci. Ale w sumie napisales, ze kupujesz latem :) . I tak mi sie to wpisalo w tradycyjny schemat jak ktos auto sprzedaje na forum:

Dobre auto:
Ogloszenie
Cisza
Kilku co to by kupilo, ale zima, bo remont/wyjazd/ciaza/matura...
Dluuuuuuga cisza
Info ze poszedl
Lament kilku innych co to sie spoznili bo by na 100% wzieli gdyby wiedzieli

Zle auto:
Wiadomo :) jazda na maxa bez trzymanki :)

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

postmajtek
Awatar użytkownika

M4E znalazłbyś chwilę czasu dla niezdecydowanego oglądacza? Koło weekendu

wiarus senior
Awatar użytkownika

Jak go potniesz go g.... odbierzesz. Postaw go na betonie i przykryj dobrą plandeką, nie zaszkodzi mu to!

kombatant
Awatar użytkownika

chmielo pisze:
Jak go potniesz go g.... odbierzesz. Postaw go na betonie i przykryj dobrą plandeką, nie zaszkodzi mu to!

ma lepiej niz na betonie - stoi na suchym piachu bo garaz jest na wzniesieniu-przewiewny-drzwi nie są szczelne. Jak tak policzyłem w czesciach sie jakos zwroci- ogolnie juz mi przeszło.Narazie fizycznie nie mam czasu ani go robić ani ciać choc to po kawału by mogł robić. [hihi] Nieukrywam ze według mnie zeby go zrobic na igłe ktos włozy 15 tys i ma naprawde igłe z 1 serii.Mam super lakiernika ktory za 2500-3000 go pomaluje -naprawde dobry maluje tylko drogie samochody i,starszy gosciu wielki fan Mercedesa [zlosnikhihi] Zostaje tylko poprawic lekko blache,zderzak,ewentualnie nowe uszczelki szyb i tyle.No i serwis oleje/filtry,opony ale to w kazdym w123 gdzie by go niekupił.Narazie sie skupiam na naprawde ładnym W124 300TDT ktorego sprowadził mi kolega MMM oczywiscie z krainy niebieskich krów [hihi].Przy 124 jest mało roboty bo tylko moze tydzien czy dwa i bedzie ok ale to musze zrobic i bede tym smigał na codzien po bułki.W123 bym kupił jeszcze raz ale jednak sedan.Bukol niespodziewałem sie ze bedziesz taki krwiozerczy [zdziwiony] [zlosnikhihi] Ogolnie ktos chce niech kupuje nie to za rok cos sie z nim zrobi.

MB 308 automatic

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Klubowicz
Awatar użytkownika

MERCEDES 4 EVER pisze:
ktos włozy 15 tys i ma naprawde igłe z 1 serii.
IGŁA to ciekawe określenie :)

gregorrr pisze:
...a mógłbym się cieszyć taką laleczką
Obrazek
i to w 280 I serii [ok]

a to oglądałem kilka lat temu, w Piastowie pod Wawą, wystawiony był chyba za jakieś 26,000 dziwna sprawa bo maskę i dach miał tak samo zniszczone / wypłowiałe / zmatowione, ale fajny wypas był w środku. Samochód hotelowy w CH (cokolwiek to znaczy). W rzeczywistości nie był aż tak kanarkowy :)

kombatant
Awatar użytkownika

wiśniowy pisze:
M4E znalazłbyś chwilę czasu dla niezdecydowanego oglądacza? Koło weekendu

Mozna go ogladać kiedy kto chce i ile chce.Ja sie niepogniewam jak go ktos niekupi.Pisac .kiedy kto chce przyjechac i nie ma sprawy

MB 308 automatic

swój chłop

Bukol pisze:
Rob z autem co chesz. Wg mnie renowacja nieoplacalna, mimo ze kolorek super. Demontaz, naprawy blacharskie (zawsze cos wylezie przy rozbiorce), lakierowanie, polerka, nowe uszczelki, montaz ... Juz tylko na to sporo kasy pojdzie, a auto nadal nie bedzie idealne. Ciezki temat.

Zostawię tą wypowiedź bez komentarza :roll:

Chcesz się pozbyć..ogarnij go estetycznie i ogłoś ktoś się trafi tylko nie tnij go!!!
Jeśli nie chcesz go robić ok.. na pewno ktoś się trafi co doprowadzi go do pięknego stanu a co widać nie trzeba wkładu aż tak dużego jak kupują beczki po 3tys i trzeba robić kompletną renowację..ja bym z wielką chęcią go dopieścił ale już mam zajęcie ;)

S124 250TD 1995
S124 300TD 1992

postmistrz
Awatar użytkownika

mercfan pisze:
Bukol pisze:

Zostawię tą wypowiedź bez komentarza :roll:

Jak zaczynasz, to koncz [hehe]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00