Moje wyrazy uznania. Pamiętam jak o tym pisałeś we wrześniu zeszłego roku. Zgaduje, że ten samochód od tamtej pory(lub dużo wcześniej) spędzał Ci sen z powiek bardzo skutecznie

. Doskonale znam to uczucie

.
Maniek pisze:
Sam już nie wiem.Ona jest w takim stanie że gdyby to nie kombi to nawet ja nie miałbym oporów wywalić to na śmietnik wyjmując tylko co ciekawsze rzeczy.
Nie wierzę, że tak byś zrobił

.
Maniek pisze:
Taką ją zastałem gdy odkryłem plandekę którą była przykryta

Autko było parę lat temu rozebrane do remontu... i tak stało pod chmurką przez kilka lat.
Dzisiaj jest w stanie tragicznym. Prawie napewno będzie trzeba poświęcić jakąś łądną 115 sedana aby ją uratować.
Stan tragiczny to nie jest napewno. To dobra baza do remontu. Fakt że brakuje kilku rzeczy uprzyjemni Ci restaurację i na koniec satysfakcja będzie tak wielka, że znowu możesz mieć problem z zasypianiem. Na pocieszenie Ci napiszę, że gdyby moje 110 było w takim stanie to z radości biłbym się piętami w ...
Maniek pisze:
Poza tym jest pare istotnych braków np tylne lampy (nie wiem czy to prawda ale są podobno te same co w 508) listwy dachowe, czy brak jakichkolwiek dokumentów i pewnie wiele innych o których po pierwszym dniu posiadania jeszcze nie mam pojęcia.
508 to 309

. Co do lamp to nie jestem znawcą tematu, ale jako że aż 4 firmy robiły kombi (Binz, Crayford, IMA i Miesen) to niewykluczone, że były różne lampy. Jednak jak Ocet napisał, że te lampy nazdjęciu są z Binza to najprawdopodobniej ma rację

. Poza tym m.in na tym polega urok tej całej zabawy

.
Maniek pisze:
Niesamowita jest tapicerka. Granatowo - fioletowy welur łącznie z podsufitką. Nie wiem czy to orginalne wykonanie czy późniejsze. Nie nosi sladów produkcji MB ale tapicerkę w tym modelu napewno robił BINZ
Dodam jeszcze że auto jest z 72 roku a więc seria 1,5. Orginalnie wyszło w kolorze niebieskim (notabene tym co mi się bardzo nie podoba

)
W trakcie prac możesz polubić ten kolor - gusta się zmieniają
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
.
Serdecznie pozdrawiam i gratuluję.
P.S. Twoje piwo chłodzi się w mojej lodówce
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
...