krzys124 pisze:
Ty głupi jestes jak But , co ma hanbienie do tego ze do paliwa dolewam jak są bardzo wielkie mrozy denaturat...
Hanbieniem jest juz samo posiadanie MB przez takiego kaloryfera jak ty, po drugie jest cala masa ludzi ktorzy podobnie jak ty stosuja roznorakie patenty w swoich autach, czy to poprzez dolewanie wspomnianego denaturatu, czy poprzez jazde na paliwach niewiadomego pochodzenia w tym rowniez OO (kumpel leje ten syf do Audi A4 TDI bez zadnych domieszek

), czy tez stosowanie wszelakich ulepszaczy do silnikow (w ktorych dzialanie notabene nie wierze), swietnych podobno olejow ktore wygladzaja mikronierownosci (to jest dopiero kawal

) i tak dalej i tak dalej. Dla mnie stosowanie do auta wszystkiego czego nie zalecil lub nie przewidzial w normalnej eksploatacji producent (ktory chyba najlepiej wie jak pracuje jego silnik) jest karygodne - i moze to niektorych kolegow zdziwi ale dla mnie upokarzaniem auta jest rowniez zakladanie do niego gazu i dopoki oficjalnie nie pojawia sie auta produkowane z bezposrednim cieklym wtryskiem gazu (z tego co sie orientuje Mercedes ma juz takie cos w planach) dla mnie bedzie to hanba - a nikt mi nie powie ze stosowanie gazu nie wplywa ujemnie na zywotnosc silnika bo wplywa bezsprzecznie. Tak samo jest z wspomnianym przez kolege dolewaniem denaturatu do chlodnicy, tak samo jest zreszta z dolewaniem benzyny do ON - nawet w ksiazce serwisowej MB jest napisane aby czynic to w ostatecznosci i dokladnie dawkowac a bron boze nie stosowac na dluzsza mete. To sa tylko niektore przyklady genialnych pomyslow na ktore wpadaja ludzie glownie po to by zaoszczedzic a czasem po to by teoretycznie poprawic sprawnosc swojego auta. Sporo z tych rzeczy rzeczywiscie dziala - temu nie zaprzecze - zwlaszcza w dieslu ktory pojedzie nawet na Kujawskim - ale wszystko dziala do czasu - a ten czas jest odwrotnie proporcjonalny do czasu stosowania tych wynalazkow.
Mysle ze moja wiedza w temacie nie pozwoliła by mi na mieszanie ON z benzyną w stosunku 1:1
Z tego Co piszesz wynika wiec ze i sam Mercedes zhanbił swą markę bo były egzemplaze na Gaz (tu profil blachy w 124 modelu zaraz koło wlewu paliwa ) Nikt też nie pisze o stosowaniu czegokolwiek na dłuższą mete a jedynie w warnkach znacznego spadku temperatury z ze mamy ON takiej jakosci jaki mamy pozostaje sie ratowanie w takich a nie innych warunkach i tylko takich !! Przykład z chłodnica jest nie trafiony bo nie o tym tu mowa !Co do olejów to przeciez pisałem ze leje mineralny ! ?? wiec ?? MAM wrazenie iz kolega mysli ze ja katuje wrecz sewego merca , a tak nie jest , dolewam też od czasu do czasu miksolu do ON , to też jes Hanba ??